Trondheim Calling | Konferanseslipp #5

Konferanseslipp #5

Dagens konferanseslipp inneholder paneler og foredrag som er spesielt interessante for artister, management og låtskrivere. I tillegg annonserer vi flere sosiale eventer, blant annet konferanseavslutningen!

15. desember stiger prisen på delegatpass og hotellpakker – sikre deg billetter og overnatting innen den tid!

14. desember er siste sjanse til å kjøpe delegatpass til 1190 kr, ved midnatt stiger prisen til 1490 kr.

Prisen på hotellpakker (delegatpass + overnatting) stiger også ved midnatt 14. desember. Sikre deg detegatpass og overnatting fra 2810 kr.

Dagens slipp inneholder:

Møt Bookingagentene

Presenteres i samarbeid med BandOrg og NEMAA.

Hva ser en agent etter når de skal signere en ny artist? Og hvordan definerer de egentlig om en artist har potensiale eller ikke?

Å spille live har med årene blitt den viktigste inntektskilden for de fleste artister i Norge, og det er gjerne det som legger grunnlaget for å inngå et samarbeid med en bookingagent.

Sammen med agenter fra noen av Norges største bookingbyråer skal vi diskutere hva bookingagentene ser etter i nye artister og hvordan artister bør gå frem for å bli signert.

Som artist bør du definitivt få med deg dette panelet!

Panelet består av:
Ksenia ”Kess” Petrova (Atomic Soul)
Thomas Olavsen (TimeOut)
Vibeke Hay Wold (NEMAA og Polar Artist)
Lasse Kinden Endresen (ACT)

Moderator:
Simen Herning (ACT) – Moderator

Om å skrive låter

Presenteres i samarbeid med NOPA

Låtene og låtskriverne er grunnlaget for hele musikknæringen. Hvordan jobber låtskrivere i dag og hvordan ser de på årene som kommer? Vi har samlet et knippe låtskrivere som jobber på hver sin måte; Ole Torjus Hofvind, Hanne Kolstø, Einar Stray og Tooji Keshtkar. De skal ta oss med på et dypdykk inn i låtskrivingens verden.

Ole Torjus er en av landets fremadstormende produsenter og har allerede vunnet Spellemann for Årets Produsent med Cezinandos album «Noen Ganger og Andre». Hanne Kolstø har gitt ut et album i året siden 2009 og er på veien blitt en av landets mest etablerte artister. Tooji Keshtkar har siden 2015 lagt artistkarrieren på hyllen for å kunne fokusere fult på å skrive låter for andre artister. Einar Stray er alt-mulig-mannen som leder panelet; de siste årene har han gjort det meste, enten som artist, låtskriver, podkast-sjef eller sessionmusiker.

De har minst fire forskjellige innfallsvinkler inn i låtskrivervirket, men musikken i seg selv er alltid like viktig. Einar og panelet hans skal ta oss gjennom ulike prosesser, roller, utfordringer og spenning som de møter i hverdagen sin og derfra kartlegge låtskrivervirket for oss.

Enten du er artist, låtskriver, produsent, jobber med låtskrivere eller bare er nysgjerrig er dette et panel du ikke vil gå glipp av.

Spillelisteplugging i en helhetlig markedsføringsplan

Presenteres i samarbeid med The Orchard

Gjennom digital distribusjon er tilgangen til musikk blitt uendelig og konkurransen i disse kanalene er deretter veldig stor. – Hvordan skal du unngå å drukne i mengden av utgivelser? 

Det er ingen brannfakkel å si at det å få musikken sin listet på de store tjenestene sine spillelister er viktig når man skal generere trafikk, men det er bare en liten del av hva som bør jobbes med når man slipper ny musikk og lanserer en artistkarriere. 

Hvordan legger du opp en markedsføringsplan der du i større grad eier ditt eget publikum og fans? Og ikke minst; hvordan bør streamingtjenestenes lister inngå i denne? 

Christoffer Haaland fra The Orchard vil se på hvordan distributører og tjenester har endret seg over det siste året og hvordan helhetlig markedsføringsstrategi må tilpasses dette. Samtidig som han fokuserer på fundamentet man bør ha på plass for å kunne jobbe nye utgivelser, bygge en karriere, og spre musikken sin i både inn og utland i digitale distribusjonskanaler.

Norway Calling Pitchekurs (lukket)

Norway Calling er et eksportprogram som ble startet på Trondheim Calling i 2017. 5 eksportklarer artister med noe apparat og representasjon i Norge vil få en unik mulighet til å synliggjøre seg for internasjonal musikkbransje. 

Alene eller sammen med sitt norske støtteapparat skal artistene gjøre hver sin 3-minutters pitch fremfor alle de internasjonale delegatene. Seansen er også åpen for alle som er på konferansen. Etter å ha hørt pitchen må de internasjonale delegatene bestemme seg for to artister hver som de skal se og gi feedback til i etterkant av festivalen.

Vi sender dem ikke rett i ilden og ut av komfortsonen uten å gi dem noen verktøy de kan ta med seg. Vi setter derfor opp et kurs og veiledning med Marie Jacobsen Lauvås. Hun ble kåret til årets næringstalent i 2018 og er CEO i selskapet Capeesh. Denne workshopen lærer deg hvordan teknologiselskap pitcher for å skape engasjement, og hvordan de samme teknikkene kan tas i bruk i musikkbransjen. Her skal artistene lære hvordan artister kan få frem budskapet sitt på en god måte i situasjoner hvor ikke musikken snakker for seg selv. 

Artistene som deltar er:

Amanda Tenfjord
Biru Baby
Konradsen
Shikoswe
Slincraze 

Norway Calling Pitch Session

Norway Calling er et eksportprogram som ble startet på Trondheim Calling i 2017. 5 eksportklarer artister med noe apparat og representasjon i Norge vil få en unik mulighet til å spille for internasjonal musikkbransje.

Artistene vil også få mulighetene til å gjøre en 3-minutters pitch fremfor alle de internasjonale delegatene. Seansen er også åpen for alle som er på konferansen.

Etter pitchen får alle artistene også mulighet til å møte de internasjonale delegatene i en-til-en-møter.   

Etter å ha hørt pitchen må de internasjonale delegatene bestemme seg for to artister hver som de skal se og gi feedback til i etterkant av festivalen.

Artistene som deltar er:

Amanda Tenfjord
Biru Baby
Konradsen
Shikoswe
Slincraze

Innledet av Kristoffer Lo (Styreleder Trondheim Calling)

Konferanseavslutning

Presenteres i samarbeid med Ticketmaster

Vi runder av 3 dager med heftig konferanseprogram med en skikkelig avslutning, før vi skal ta for oss den siste konsertkvelden. I tradisjon tro er det Ticketmaster som huser konferanseavslutningen, og i år beveger vi oss inn til byen, nærmere bestemt Olavshallen. Stikkord: Musikk, Beer Pong, god mat, drikke og stemning! 

Ned over 5 millioner billetter fordelt på over 1000 arrangementer er Ticketmaster Norges ledende markedsplass for arrangementer innen sport, kultur, musikk og festivaler. Når du kjøper en billett på ticketmaster.no kan du alltid stole på at den er ekte og at du får den beste tilgjengelige plassen som er ledig på dette tidspunktet.

TONO møteplass på Trondheim Calling

TONO er på Trondheim Calling og inviterer til en sosial samling på TYVEN torsdag 31. januar.

Det blir Live Podcast, mini-konsert, mat, fine priser i baren og selvfølgelig topp stemning!

Lurer du på noe om TONO eller musikkrettigheter, er dette en fin anledning til å få svar.

Åpning av Lydlab

En ny del av Rockheims formidlingsetasje åpner 2. febuar kl. 12.00. Formidlingsrommet Lydlab gir publikum muligheten til å lage digital musikk og forme elektronisk lyd. 

Lydlab gir deg mulighet til å lage digital musikk og forme elektronisk lyd. Her trenger du ikke å kunne spille et instrument, men lage musikk bare ut ifra din egen smak. Alle hjelpemidler du trenger er fysisk tilstede i rommet. Du kan ta og føle på alt, og fysisk gå fra funksjon til funksjon helt til monsterhiten din er klar.

Gratis inngang for de med Delegatpass til Trondheim Calling. PS! Rockheim tilbyr også gratis inngang på resten av museet for alle med delegatpass i tidsrommet 31.01 - 02.02.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.