Trondheim Calling | Lyden av 2017: Rekordhøyt nivå

Lyden av 2017: Rekordhøyt nivå

Cashmere Factory fra Ålesund er klare for Trondheim Calling 2017

- Det er mange år siden jeg har vært så gira etter demoartistjuryeringen, sier festivalsjef Thomas Ryjord om det rekordhøye nivået hos demoartistene på Trondheim Calling 2017.

Lyden av 2017 er her, og vi er stolte av å presentere et demoprogram bestående av avansert pop, trap, stoner rock, singer/songwriter, psykedelisk indierock og jazz rap, blant annet.

- Det er mange år siden jeg har vært så gira etter demoartistjuryeringen. Årets demoartister skiller seg ut i mengden med friskt og sterkt låtmateriale som jeg tror mange flere enn oss kommer til å nynne på i 2017, er meldingen fra festivalsjef Thomas Ryjord. 

Er Polygenic et nytt Interpol? Er Emma & The Diamond Hearts en ny Lana Del Ray?

Rekordhøyt nivå

Utrolig mange sterke søkere ble det til slutt, og nå har vi de femten som havnet helt øverst klare til en festival som vier hele sitt program til nyere norsk musikk. Tidligere år har artister som Highasakite, Rytmeklubben, Bendik, Broen, Mats Wawa og Panda Panda fått stort utbytte av å spille som demoartist på et tidlig stadie i karrieren.

Det var rekordhøyt nivå blant årets søkere, og mange artister som skilte seg ut med veldig friskt låtmateriale ifølge juryen. Det er tydelig at en ny ung generasjon musikere er på vei i regionen. 


15-årig Trondheim Calling-debutant

Den yngste av demobandene er den 15 (!) år gamle Wonder The Boy med souljazz-preget rap mange nok vil forbinde med Drake, eller kanskje Kendrick Lamar. Ellers er kanskje Haunted Mansions et navn å merke seg, der juryen falt innom både californisk pop, Danger Mouse og Gorillaz da de hørte dem for første gang.

19-årige Amanda Tenfjord skriver helt særegne låter og har allerede gjort seg bemerket på strømmetjenestene, mens rockebandet Polygenic kanskje er av internasjonalt kaliber - et nytt Interpol? Er Emma & The Diamond Hearts en ny Lana Del Ray? 

- Jeg tenker at vi har fått en god bunke artister, som viser stor variasjon. Først og fremst i sjanger og geografi, men alderen på de relativt nyoppstartede prosjektene varierer også fra 15 til et godt stykke opp i 20-årene. Det er gledelig og forfriskende å få noe litt utenom jazzpopen fra Trondheim også, som Pom Poko, og det skal bli veldig spennende å følge den uhyre talentfulle rapperen Wonder the Boy, sier Eirik Hosøien Havelin fra NRK Urørt, som sitter i Trondheim Callings demojury. 

Det er tydelig at en ny ung generasjon musikere er på vei i regionen. 

Konsertkveld på Samfundet i november

Trondheim Calling og Studentersamfundet i Trondheim inviterer fredag 18. november til konsertkveld på hele huset hvor lyden av 2017 spiller på tre ulike scener. Les mer om konsertkvelden og kjøp billetter her.


Her ser du en oversikt over artistene som foreløpig er bekreftet til Trondheim Calling 2017.

Kjøp festivalpass til Trondheim Calling 2017 her!


Lyden av 2017:

Amanda Tenfjord (Trondheim/Ålesund)

Amanda Tenfjord, halvt greker og halvt viking, har på kort tid gjort seg bemerket som en utrolig talentfull og karismatisk ung artist med sin vakre stemme og særegne låt-teft. 19-åringen fra Ålesund vant i 2015 Musikkprisen, en pris med tidligere vinnere som Highasakite, Ine Hoem og Mikhael Paskalev. Hennes singler «Run» og «I Need Lions» har mange 100.000 avspillinger på Spotify uten noen markedsføring.

Sjanger: Pop

Foto: Leikny Havik Skjærseth

As He Said (Trondheim)

As He Said har i løpet av sin tid i Trondheim fylt opp et fint knippe konsertscener,  inkludert Knaus og Familien, hvor de har fenget publikumet sitt med god og særegen popmusikk. Singelen «Get Me Drunk» som ble sluppet i mars i år fikk gode omtaler både på norske og internasjonale musikkblogger som Nordic Spotlight og Obscure Sound. 

Sjanger: Indie pop

Cashmere Factory fra Ålesund er klare for Trondheim Calling 2017

Cashmere Factory (Ålesund)

Indiebandet Cashmere Factory fra Ålesund vant årets musikkpris og jobber for tiden i Ocean Sound Recordings med sitt debutalbum. Smakebiter fra den kommende debuten har vi allerede fått i form av  Singlene «Feelgood» og «Paw» som hinter til herlige band som MGMT, Yessayer og The National uten at vi vet om det er inspirajsonskilder. 

Sjanger: Indiepop/rock

Emilie Storaas (Trondheim)

Emilie Storaas har en sjelden tilstedeværelse og en enorm kjærlighet til det hun formidler. Hun messer ut sitt tydelige budskap, på leting etter det uperfekte, hvor magien ligger. Finstygge synther og et hypnotiserende band vugger deg gjennom låtenes kommanderende og bombastiske ro, som gir Emilies stemme rom til å sveve på toppen. 

Sjanger: Indie pop

Emma & The Diamond Hearts (Trondheim)

Emma & The Diamond Hearts frontes av 22 år gamle Emma Williksen, som vokalist, låtskriver og produsent. Hun lager iskald popmusikk med fengende tekster og melodier, med et storslagent lydbilde som kan vekke assosiasjoner til artister som Adele, Lana del Rey og Pink Floyd.

Slipper sin første singel, "Diamond Heart", i januar 2017.

Sjanger: Pop

Gourm£t (Trondheim)

Gourm£t er fire kompiser som lager musikk om god mat og det gode liv. 

En trap-gruppe som helst tar heis. Humoren kan være tørr, hvitvinen like så, lev ditt liv, du vil snart forstå. Gruppa består av Gourmet G, Håge Sancerre, UV a.k.a Tarjei26 og Mætt Damon. Selv om Gourm£t havner i samme kategori som blant annet Yoguttene, $ushiXKobe og Hester V75, skiller de seg likevel ut med sin enda mer snedige lyrikk. 

Sjanger: Trap


Haunted Mansions (Trondheim)

Haunted Mansions er et nytt  samarbeid mellom to vidt forskjellige musikere fra Trondheims musikkmiljø, i samme landskap som Gorillaz og Broken Bells, kall det gjerne hiphop-inspirert pop. Juryen falt pladask for bandets eneste publiserte låt til nå med navn «Sunshine Crawlers» som gir assosiasjoner til artister som Youth Lagoon, Mercury Rev og den anerkjente produsenten Danger Mouse.

Sjanger: Pop

Heave Blood & Die (Trondheim)

Når graderstokken slår minus, dukker dommedagsrockerne i Heave Blood & Die opp. med tung, treig og dyster dommedagsboogie. 20-åringene fra Tromsø ga i april ut sitt debutalbum på plateselskapet Blues For The Red Sun til bra omtaler blant annet hos Evig Lyttar, Panorama og iTromsø. Inspirert av band som Neurosis, Sleep, Kyuss, Converge og Melvins smelter Heave Blood & Die ansikter og maltrakterer trommehinner akkurat som et dommedagsband skal. 

Sjanger: Doom/Stoner

Foto: Hanna Sofie Tønsberg

Herman Wildhagen (Trondheim)

Herman Wildhagen er en fersk singer-songwriter fra Oslo, nå bosatt i Trondheim. Parallelt med et aktivt musikkliv som gitarist i band som Panda Panda, spilte han i august 2016 sin debutkonsert for en fullsatt Ila Brainnstasjon, og like etter for en fullsatt Knaus som vinner av Studentersamfundets Demotape-konkurranse 2016. Herman skriver intime og utleverende låter, levert med luftig vokal og fintfølende gitarspill.  For tiden jobber Herman med sin debut-EP, som slippes til våren 2017.

Sjanger: Singer/Songwriter

Jo Sverre (Rindal)

Jo Sverre  (24) er en underfundig og ektefølt visepopsanger som synger på Rindalsdialekt.

Han har allerede bare etter et par singler rukker å bli en radioyndling på NRKP1,  singelen «Ild og Anarki» sluppet i september er listet både på NRK Møre & Romsdal og NRK Trøndelag. Det spørs om Rindal her er i ferd med å få sin egne Sondre Justad eller Daniel Kvammen-karriere. 

Sjanger: Visepop

Kommunalt Svømmeanlegg (Trondheim)

Kommunalt Svømmeanlegg består av en autist, en nerd og en gammel jomfru. Musikken faller mellom to stoler, for pop for pønk, for pønk for poppen. Debutalbumet «Ord er søppel» innspilt på Blitz i Oslo ble sluppet i april 2016 og gir oss herlige assosiasjoner til band som Hüsker Dü.  Bare ikke like bra sier bandet selv om den referansen.

Sjanger: Post-punk

Polygenic (Trondheim)

Polygenic er et helt nytt band fra Trondheim og hjertebarnet til Andras Karlstrøm og Zinner Soundwave. Bandet er stiftet på en lengsel etter noe vakkert og ekte i en ellers overfladisk verden som har mistet rotfestet, en romantisering av skyggeverden. Inspirert av band som Joy Division, Nick Cave & The Band Seeds og Depeche Mode. Bandets første låter er produsert av selveste John Fryer(Nine Inch Nails, Cocteau Twins, Depeche Mode, Swans)  

Sjanger: Mørk rock

Pom Poko(Trondheim)

Pom poko er et ferskt band med utspring fra jazzlinja i Trondheim, bestående av Martin Miguel Tonne (Lumikide), Jonas Krøvel, Ola Djupvik og Ragnhild Fangel Jamtveit (Panda Panda). Bandet beveger seg mellom det lekne og det dramatiske med referanser til støy, kraut og 80-tallspop, Med spretne gitarriff, rett i trynet-vokal og sjuke rytmer. Deres eneste publiserte låt «Birthday» er allerede blitt anbefalt av Urørt og gir oss klare assosiasjoner til herlige band som Deerhoof.

Sjanger: Alternative

Toy Savoy (Trondheim)

Toy Savoy begynte som en nødvendig flukt for fem Trondheimsgutter, fra den eksistensielle tomheten som oppstår etter videregående er omme, og fungerer i så måte den dag i dag. Det siste året har Toy Savoy brukt i studio for å spille inn nye låter og på ulike konsertscener i Trondheim og andre byer, og ryktet om et nytt fett konsertband i byen har allerede begynt å spre seg!

Sjanger: Indie rock / Psykedelisk

Wonder The Boy (Trondheim)

Bak artistnavnet Wonder The Boy står 15-årige Markus Røe fra Trondheim som allerede har levert en imponerende voksen debut-EP. 

Han fremfører engelskspråklig melodiøs rap på soul jazz i pop-gaten, kan dunste litt av både Kendrick Lamar og Drake, og er kanskje en av de mest spennende rap-artistene i Trondheim akkurat nå. 

Sjanger: Rap/Hiphop

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.