Trondheim Calling | Lyden av 2020: dette er vinterens demoartister!

Lyden av 2020: dette er vinterens demoartister!

Trondheim Calling er en av få festivaler som vier hele sitt program til ny norsk musikk. I år mottok festivalen nesten 500 søknader fra unge og uetablerte artister fra hele landet som ønsker å vise seg frem for nasjonal og internasjonal bransje. Nå er juryens utvalgte klare!

De 21 utvalgte utgjør artister fra alle landsdeler som utmerker seg i sine sjangere. Artistene får i vinter vise seg fram for norsk og internasjonal musikkbransje, i tillegg til flere tusen publikummere under Trondheim Calling 2020. 

Tidligere år har artister som Pom Poko, Jonas Ledang, Highasakite, Rytmeklubben, Bendik, Broen og Amanda Tenfjord fått stort utbytte av å spille som demoartist tidlig i karrieren.

Blant juryens utvalgte finner vi flere spennende prosjekter som kan bli det neste store.

Punkerne i BAKRUS fra Røros har høstet lovord fra hele Norge som et veldig lovende norsk-språklig rockeband. De to første vinylopplagene av deres EP-utgivelse «Per» som er en hyllestutgivelse til deres sambygding Per Bergersen har blitt solgt ut med en gang! Pop-kometen Eirik Lyng fra Alta, som så vidt har rukket å starte på videregående, har allerede signert avtale med Sony Music, sluppet debutplate og blitt B-lista på NRK P3 med låta «En Som Dæ», har blitt omtalt som «Sondre Justad på Red Bull». Myrtoula Røe, fra Trondheim, begynte å skrive låter som sjuåring, og har siden den tid varmet opp for Jarle Bernhoft og skrevet låter for det voksende K-pop markedet. Nå er tjueåringen klar for å spille egne låter live, på Trondheim Calling 2020! 

Eget mentorprogram for lokale demoartister

11 av årets demoartister kommer fra Trøndelag, og for første gang i historien er et band fra Røros representert! Trondheim, Verdal og Klæbu er også representert. 

Demoartistene som er bosatt i Trøndelag får tilbud om å delta på Trondheim Calling Accelerator, en samlingsbasert mentorhjelp der artistene får hjelp til alt fra utvikling av sceneutrykk til å legge en strategi for egen musikkarriere. Opplegget har fått 3-årig støtte av Kreativt Norge og bruker metoder mye brukt av teknologinæringen hvor oppstarts-bedrifter får hjelp av etablerte bedrifter for å utvikle sitt produkt med mål om å finne rette samarbeidspartnere og nå ut til et større publikum. 

Nytt av året går vederlagsbyrået GRAMO inn som hovedsamarbeidspartner til mentorprogrammet og bidrar både økonomisk og gode råd på veien til artistene. GRAMO presenterer også Lyden av 2020 i Lokal Klubb og Scene 22. november 2019 hvor alle lokale demoartister spiller som oppvarming til festivalen. 

«Trondheim Calling Accelerator er med på å profesjonalisere nye aktører i bransjen på et tidlig stadium. Dette vil sørge for at nye artister har større mulighet til å kunne leve av musikk. I tillegg til å gi de deltakende artistene en solid grunnmur i karrieren, vil TC Accelerator også bidra til at Trondheim fortsatt er en sentral og kreativ musikkby i Norge.»»
GRAMO

Årets demojury

Årets demojury har bestått av: 
Malin Ødegård (Artist), Nina Gjertsen (NRK P3/Urørt), Petter Vågan (Artist), Maria Rasmussen (Trondheim Konsertkollektiv), Kari Harneshaug (AKKS Trondheim), Henriette Helverschou Hagen (Studentersamfundet i Trondhjem), Ulrik Antoniussen Halmøy (Trøbbel på taket) 

Fra administrasjonen: 
Thomas Ryjord (Festivalsjef), Markus Sletten (Bookingsjef), Vibeke Hay Wold (Prosjektleder TC Accelerator)

Dette er lyden av 2020:

A Million Pineapples (Tromsø)

Artwork Of Hate (Klæbu)

BAKRUS (Røros)

Birgitta Alida (Bergen)

Daufødt (Oslo)

Derin (Bergen)

Eirik Lyng (Alta)

j00 (Trondheim)

King George VIII (Trondheim)

Lazy Queen (Oslo)

Foto: Emma Sukalic

Mia Berg (Bergen)

Mor Aless (Verdal/Trondheim)

Myrtoula Røe (Trondheim)

Oak Ay (Trondheim)

Obzene (Trondheim)

Pallas Kat (Trondheim)

Paria (Oslo)

Foto: Juliane Schütz

Relling (Trondheim)

Soft Punch (Oslo/Stavanger)

Valerio & His Intentions (Trondheim)

Foto: Helge Brekke

Wingdings (Oslo)

KUN 39 Early Bird Festivalpass igjen!

Sikre deg Early Bird Festivalpass til kun 690,- Nå er det bare 39 stk igjen!!
Festivalpasset gir deg adgang til 100 konserter fordelt på torsdag, fredag og lørdag. 

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.