Trondheim Calling | Menn som kaster skygger

Menn som kaster skygger

Polygenic
Foto: Torleif Kvinnesland

Når årets demojury hørte Polygenic for første gang, var det flere av jurymedlemmene som lurte på om de hadde kommet over et nytt fantastisk Trondheimsband eller om man hadde snubla seg inn på Soundclouden til Interpol eller Placebo.

Det viser seg at vi hadde med et flunkende nytt Trondheimsband og gjøre, og en ny konsertdebut på Trondheim Calling. Vi tar en prat med låtskriver Andreas Karlstrøm, for å bli litt kjent med bandet på forhånd.

Hei Polygenic, fortell om hvem dere er og hvordan bandet ble til?

– Jeg har nylig flytta hjem til Trondheim fra London, og med meg i bagen hadde jeg et par låter jeg hadde skrevet. Det ble da naturlig for meg å kontakte Zinner Soundwave, siden vi hadde jobbet sammen med musikalske prosjekter før.

I tillegg til Andreas og Zinner, har bandet også tre andre medlemmer. Kristian Hindbjørgen som også spiller i Rogue Planet og Funeral Harvest, Torbjørn Ringstad som bl.a har spilt i Torch og Runar Grimstad som har spilt i Anthony Hope og nå spiller i Strandhugg i tillegg til Polygenic.

Vi hører både åtti-tallets og nitti-tallets alternativ musikk i låtene deres, hva legger dere selv i den egne beskrivelsen skyggerock?

– Vi søkte en plattform der vi kan utforske flere sjangre, både Shoegaze, Goth, Post-Punk, New-Wave med mer. Vi er inspirert av blant annet Bauhaus og Joy Division, kanskje det er rock med et forholdsvis mørkt og drømmende uttrykk? Musikken er en crossover mellom gammeldags alternativ musikk og pop. Musikken er ganske pop-vennlig, og selv skulle jeg vel helst ønske at den var litt mer underground og wave, hehe.

– Jeg har nylig gjort en dub av de to låtene vi har ute (som en foreløpig B-side til vår første singel, eksklusivt ute på bandcamp), der jeg drar det enda lenger inn i skyggehelvete. Og man skal ikke se bort ifra at jeg blir å fortsette med det, og at det kanskje kommer en «Polygenic :Reworked:» utgivelse ved en senere anledning.

Hvordan kom samarbeidet med produsentlegenden John Fryer (Nine Inch Nails, Cocteau Twins, Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds) på plass?

– Jeg møtte John Fryer for første gang for omtrent åtte år siden, da han bodde i Trondheim. Bakgrunnen hans er veldig interessant, og jeg liker visjonen hans. John har jobbet med flere av idolene våre og vi følte han var rett mann for vår sound og hvor vi vil med bandet. Da jeg kom hjem fra London var jeg mer sikker på musikken jeg hadde laga, og tok kontakt med han for å høre om han var interessert i å jobbe med oss. Demoene vi sendte til John ble godt mottatt, og vi startet et samarbeid.

– Jeg er produsent, så i utgangspunktet kunne jeg sikkert gjort jobben selv, men det er frigjørende og bare være musiker. Så nå er det John, en produsent vi ser opp til, som tar seg av den biten.

Hvordan blir det å konsert-debutere på en festival som Trondheim Calling? 

– Det å debutere med Polygenic under Trondheim Calling blir veldig spennende og vi legger et høyt forventningspress på oss selv, hehe. Publikum kan glede seg til et helvetes liveshow med snasen skyggerock.

– I tillegg er jeg spent på å se Haunted Mansions. Jeg har vært en del på Støy (red. anm; Støy Studio i Trondheim drives av låtskriver i Haunted Mansions) selv det siste året, så jeg kjenner bandet godt. Jeg har også begynt å bli litt gira på Emma And The Diamond Hearts.

– Ellers så går jeg inn på festivalen med et åpent og uvitende hjerte. Jeg har vært borte fra Trondheim i noen år nå, så jeg er ganske lite kjent med hva som beveger seg i musikkmiljøet om dagen. Jeg gleder meg til å bli positivt overrasket!

Polygenic spiller fredag 20.30 i Olavshallen Lille Sal, og lørdag 00.00 på Fru Lundgreen.
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.