Trondheim Calling | Musikkfolk anbefaler

Musikkfolk anbefaler

SKAfrika på Trondheim Calling

Vi har spurt et knippe musikkfolk om hvilke band de gleder seg til å se på Trondheim Calling 2016. For å gjøre det lettere for deg å legge festivalløypa.

Under årets festival kan du få med deg over hundre konserter på tre dager! Ærlig talt, så er det faktisk helt umulig å få med seg alle hundre konsertene, men vi kan love deg at med gode sko og en god plan så rekker du å pløye over store deler av programmet.

Vi har spurt et knippe musikkfolk om hvilke band de gleder seg til å se på Trondheim Calling 2016. For å gjøre det lettere for deg å legge festivalløypa.

 • Kim Aasli

  Bookingansvarlig Pstereo og Byscenen

  Det som er gøy med Trondheim Calling er at det alltid dukker opp vesentlige musikalske overraskelser. Slik som Highasakite i 2012, eller The Fjords i 2014 for å nevne noen. Min hovedanbefaling er å få med seg så mye livemusikk du overhodet har tid til. Utover det så har jeg trua på at 2016 blir et godt år for:

  Dagny:
  Førstesingelen «backbeat» har naturlig nok viet Dagny mye oppmerksomhet, ikke minst fordi BBC England snappet den opp. Catchy dansbar pop, med internasjonalt tilsnitt. Tror hun har mer inne, og det blir spennende å se henne live under Trondheim Calling.

  Woodland:
  Et usedvanlig talentfullt band som fortjener vesentlig mer oppmerksomhet enn hva de har fått så langt. Jeg har fulgt de lenge og når de er på sitt beste, er det få som matcher de live. En salig blanding av «Jack White inspirert bluesrock» og alternativ folkrock.

  Erlend Ropstad:
  2015 var året da han slo gjennom nasjonalt med flere årsbeste noteringer. Det sørget det fantastiske albumet «Det beste vi får til» for. Er noen år siden jeg så han live sist, og jeg er veldig spent på hva han leverer live.

 • Ida Vie

  Bookingansvarlig Familien Utested

  Bokassa:
  Beinhard «In your face rock´n´roll» som blir bedre og bedre for hver gang de spiller live. Tight.

  Regn:
  Alltid spennende å ta del i det mystiske mørket som finnes oppe i hodet til Magnus Nymo!

  Oppkast ala kart:
  Friskt pust inn i trøndersk rap, annerledes og nedpå med artig vri på språket.

 • Jørgen Hegstad

  Programleder NRK P13

  ARY:
  Godt mulig dette er Trøndelags neste store popstjerne. Hypnotiske melodier i delikate lydlandskap med hennes veldige sangtalent i fokus.

  Red Mountains:
  Solbrent stonerrock fra et av Trøndelags mest interessante nye band for øyeblikket. Blytungt, himmelropende og en smule okkult.

  Ieatheartattacks:
  Hardtslående trio med røttene solid plantet i skandinavisk hardcoretradisjon - tenk Snöras og Refused - men med enda mer pop i melodiene. Blant Trondheim Callings beste støyende band i år.

 • Ida Dorthea Horpestad

  Musiker (Blomst)

  Slutface:
  De har bevist at livemusikken ikke er død, for dette er tight og stappa med energi. I tillegg er låtene så velskrevet at jeg blir litt misunnelig. Herlig rock med en fin dose pop og et arsenal av talent!

  Kindred Fever:
  Årets låt 2015 for min del var Kindred Fever- deviled eggs and a box of blood. De som i likhet med meg er svak for skitten blues og råskap til beinet bør komme seg på konsert!

  FOG (Frukt og Grønt):
  Det lages fortsatt rock i Trondheim! JA! Det er på tide at de får vise seg frem, for de er så absolutt klare. Det er noe eget ved den ungdommelige hensynsløsheten de har som kommer frem live. Rett i trynet, rett i hjertet.

 • Jonas Prangerød

  PR-sjef, Øyafestivalen

  På Trondheim Calling skal jeg få med meg flere band jeg ennå ikke har opplevd live. Tre navn i programmet jeg har forventninger til:

  Bokassa:
  Mye hard og sint lyd fra tre mann. EPen War On Everything er mektig og energisk, så jeg gleder meg til å høre dette fra en scene.

  The Daily Grind:
  Veit egentlig veldig lite om dette bandet, men de har gitt ut en fin EP. Fengende rockelåter med akkurat passe doser av amerikansk punkhistorie fletta inn.

  Oakland Rain:
  Herlig varme poplåter man kan nynne med på gjennom en hel vinter.

 • Cathrine Sørensen

  Festival- og bookingsjef Måkeskrik

  Regn:
  Dette er et av de tyngste banda som spiller på Trondheim Calling i år. To dyktige to musikere som lager en vegg av lyd. Det er mørkt, melankolsk og vakkert, og med norsk vokal som passer overraskende bra til musikken.

  Bendik:
  Bendik har jeg fulgt med noen år nå og de blir bare bedre og bedre. Det er et fantastisk liveband med et mektig lydbilde og Siljes fantastiske vokal gir gåsehud.

  Monica Heldal:
  Ser frem til å bli imponert over vakker musikk og vokal, og det blir for meg første gang jeg får se henne live. Jeg har et hjerte for trist og melankolsk musikk, så dette faller nok i smak.

 • Kristoffer Lo

  Musiker (Highasakite, Yodok, Sunswitch m.fl.)

  Holy Moly for et program på Trondheim Calling. Jeg vil gjerne anbefale alle. Og helst Antler, Ary, Arif, Bendik, Biru Baby, Døden, Dråpe, Erle & Slaget, Erlend Ropstad, Kari Harneshaug, Reggie Got Beats, Rohey, Sauropod, Snøskred, Sugarfoot og Johndoe. Så og si alle sammen!

  Men hvis jeg MÅ henge ut 3, må det bli disse 4:

  Marte Eberson:
  Fantastisk musikant, et enormt kreativt overskudd og nå plutselig strålende frontfigur og vokalist. Anbefales sterkt!

  Ine Hoem:
  Ine er Ine. Alle som har sett Ine live vet at det alltid er fint. Internett tilsier at det er nye låter på vei og ny plate. Det gledes!

  Monika Heldal:
  Nydelig låter og fantastisk gitarspill. Enorme mengder konserter over hele verden har gitt resultater! Finfint!

  Slutface:
  Punkrock med catchy låter og knallsterkt liveshow. Rå gjeng som kjører på hardt! Digg!

 • Kari Kristensen

  Journalist, Adressa, Klassekampen

  Anti-Lam Front
  De fleste født på åttitallet trykket tre- og firegreps vestkystpunk til brystet, og jeg er en av dem. Har spilt i hjel de to singlene «Movember- regn» og «Rævkjørt, men glad», og følt at de har talt til meg. Kritisk til alt og alle, kortreist og melodiøst. Om de blir verdenskjente, tror jeg ikke, dog verdenskjente i Trondheim. Ikke dårlig, det.

  Mads Veslelia
  «Y’all act you never seen a white person before», sa Eminem da verden omfavnet han, det samme kan sies om hypen rundt Veslelia. En hvit mann fra Hønefoss rapper på engelsk og får Fat Joe til å sperre opp ørene. Jeg kan ikke være dårligere enn Fat Joe, dessuten er det på tide at Hønefoss får en større eksportvare enn Frode Andresen. Props for å bo hos bestemor.

  $ushi X Kobe
  Etter A-lagets vestkystrap og Store P’s hype, kom Westerdals-guttene i Yoguttene ut med trap smekkfullt med ironi, og bergensrappere formerte seg som Gremlins. De siste halvslektningene $ushi og Kobe er ikke dårligere —ignorant og fordummende, akkurat som rapen skal være. Servert på beats fra blant annet moldenserne i Kvamkollektivet, blir nok dette en heavy, svett og fin affære.

  Ellers vil jeg heller ikke gått glipp av Bendik, som blir bedre for hver gang jeg ser dem, Døden, som befinner seg midt i hardcore-smørøyet, Anja Eline Skybakmoen bare fordi hun blir likt av Michael Krohn og Reggie Got Beats & The RGB Unit som skaper nye stier fra Trondheim inn i discolandskapet.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.