Trondheim Calling | NORD Universitet og Trondheim Calling 2019…

NORD Universitet og Trondheim Calling 2019 innleder forskningssamarbeid

Showcasefestivalen Trondheim Calling og Nord Universitet innleder et forskningssamarbeid hvor målsetningen er å kartlegge utfordringer og utvikle nye verktøy som unge musikere kan benytte for å enklere utvikle deres sceneferdigheter.

Bakgrunn

Forskningsgruppen er ledet av Førsteamanuensis Jonas Vaag som tidligere har forsket på musikere og deres psykologiske helse gjennom «The Norwegian Musicians` Health Project» som ble publisert i 2018 og resulterte i flere internasjonale publikasjoner. Hovedbudskapet fra dette prosjektet er at musikere er i en faregruppe for angst, depresjon og omfattende bruk av helsetjenester og at prestasjonspress og skillelinjene mellom øvings- og konsertlokale er en utfordring for både studenter og etablerte musikere.

Les mer om «The Norwegian Musicians` Health Project»

Kartlegging under Trondheim Calling

Alle 333 musikere som spiller på Trondheim Calling 2019 blir spurt om å svare på en anonym spørreundersøkelse med spørsmål rundt forventinger rundt ens egen sceneopptreden og hvordan man har forberedt seg til konsert. Besvarelsene vil legge grunnlag for videre arbeid med råd og tiltak for aspirerende musikere, og er et pilotprosjekt hvor en mer utfyllende undersøkelse planlegges gjennomført på flere showcasefestivaler rundt om i Europa.

Virtuell Konsertsimulator

Kan en virtuell konsertsimulator bidrag til å hjelpe musikere som sliter med sceneskrekk eller mangler muligheter for å skaffe seg konserterfaring? NORD Universitet har bygget en prototype av simulatoren som planlegges å testes i undervisning det kommende året. Ett av målene til prosjektet er å bruke funnene til videreutvikling av prototypen og finne ut hvordan bruk av en slik simulator kan bidra til økt mestring i konsertsituasjoner.

Les mer om prosjektet her.

Møt NORD Universitet under Trondheim Calling

NORD Universitet er tilstede på Trondheim Calling om du ønsker å høre mer om prosjektet. De har standplass på «Delegatbaren» i Olavshallen hvor de er tilstede hver dag mellom kl 15-20. Gjennom en VR-stasjon kan du også få en smakebit av hvordan en konsertsimulator oppleves, denne gang med Black Debbath som «bandkolleger».

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.