Trondheim Calling | Nytt samarbeid med Nord Universitet!

Nytt samarbeid med Nord Universitet!

I samarbeid med Nord Universitet arrangerer vi under Trondheim Calling 2017 to heldager i Øra Studio med fokus på studioproduksjon.

Fredag 3. februar får vi besøk av den britiske produsentlegenden Phil Brown som har jobbet med artister som The Rolling Stones, David Bowie, Bob Marley og Talk Talk både for en Q&A og en masterclass med fokus på innspillingsteknikker og produksjonsmetoder.

Lørdag 4. februar får vi besøk av Kåre Vestrheim og Mike Hartung fra Propeller Music Division for en eksklusiv studio-workshop i Øra Studio hvor de vil presentere utvalgte studioproduksjoner og dele sin erfaring fra arbeidet med disse.

For å delta må du ha delegatpass til Trondheim Calling
Skjema for plassreservasjon til øktene blir lagt ut medio desember. 

Nord Universitet og Trondheim Calling presenterer stolt:

Q&A & Masterclass med Phil Brown (UK)

Phill Brown er en Britisk lydtekniker/produsent som har arbeidet tett med en lang rekke av rockens legender. Dette inkluderer blant andre: Led Zeppelin, Rolling Stones, David Bowie, Jimi Hendrix, Bob Marley Traffic, Talk Talk og Dido.     Som «hustekniker» i legendariske Olympic og senere Island Studio i London var det for daglig rutine å regne for Brown, å omgås og arbeide med rockens største stjerner.

I 2011 ga han ut sin biografi Are We Still rolling? som høstet glimrende kritikker, mye på grunn av Browns evne til å beskrive innspillingene han deltok i.

Under Trondheim Calling vil Phill Brown holde to seminarer: En Q&A hvor tekniker/produsent Gary Bromham intervjuer Phill med utgangspunkt i utvalgte innspillinger han har medvirket på. I tillegg vil han holde et fagseminar i Øra Studio hvor hovedfokuset vil være innspillingsteknikker og produksjonsmetoder. Phill har en fantastisk samling med originale multispors opptak fra tiden i Olympic og Island Studios, og han tar med seg noen av disse til Trondheim.

Nord Universitet og Trondheim Calling presenterer stolt: 

Studioworkshop med Kåre Vestrheim og Mike Hartung

Under Trondheim Calling 2017 vil Kåre og Mike ha en eksklusiv studio-workshop i Øra Studio, hvor de vil presentere utvalgte studioproduksjoner og dele sin erfaring fra arbeidet med disse.

Kåre Vestrheim er en av de mest ettertraktede produsentene i Norge i dag. Han har fra sitt studio i Propeller Music Division produsert blant annet Odd Nordstoga (Luring, 2004), Gåte (Iselilja, 2004), Marit Larsen (Under the Surface, 2006, The Chase, 2008 og Spark, 2011), Motorpsycho (Heavy Metal Fruit, 2009), Åge Aleksandersen (Furet værbitt, 2011), Ida Jenshus (Someone to Love, 2012) og Highasakite (Silent Treatment, 2014 og Camp Echo 2016). Vestrheim har også vært med å starte plateselskapet Propeller Recordings som har gitt ut musikk med artister Hanne Hukkelberg, Superfamily, Katzenjammer, Moddi, Team Me og Highasakite.

Som komponist er han aktiv med egne prosjekter, som filmkomponist til flere spillefilmer/tv-serier og medkomponist/arrangør i albumene han produserer.

Han mottok Spellemannprisen 2011 i klassen årets produsent. Mottok Kanonprisen i 2015 for beste filmmusikk (Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin).

Mike Hartung er opprinnelig fra Los Angeles, hvor han i mange år arbeidet som tekniker/mixer. Siden han flyttet til Norge i 1996 har han vært involvert i noen av landets mest suksessfulle utgivelser, hvor han er kreditert på 14 spellemannspriser. Han er også aktiv som produsent. Mike arbeider ofte i samarbeid med Kåre og er en viktig del av Propeller Music Division sin kunstneriske og kommersielle suksess.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.