Trondheim Calling | Recap åpning av Trondheim Calling 2016

Recap åpning av Trondheim Calling 2016

Terratur Possessions vant NTNU Musikknæringspris 2016 Foto: Ingrid Halvorsen

Sterk åpning av Trondheim Calling med Per Borten i frontsetet, utdeling av NTNU Musikknæringspris, Q&A med Peter Ahlqvist fra Burning Heart Records med mer. Få med deg siste nytt fra Trondheim Calling.

Torsdagens seminarprogram er over. Trondheim Calling ble sparket i gang av Per Borten som holdt en freidig appell om Trondheims kulturliv. « – Trur du at alt handle om dæ og klikken din, Per? sa dem. – Svaret e ja», sa Borten før han tok med seg et band og gjorde en fantastisk cover av nylig avdøde David Bowies «Moonage Daydream».

Videre fant debatten «Status Norsk Musikkeksport» sted: «Flere norske artister enn noensinne markerer seg internasjonalt. Er vi på en topp eller er dette bare begynnelsen?», ledet av Thomas Digervold.

«Det var Beatles och Refused». Peter Ahlqvist svarte på Q&A om sitt hjertebarn og indielabel Burning Heart Records. Som startet med en liten fanzine; «Uproar» med lokal skatepunk i Örebro, og endte med å bli et av Europas viktigste indielabels på nitti- og totusentallet.

«Jeg trodde ikke jeg skulle vinne, så jeg har ikke kommet på noe å si. Men, takk!», sa Ole Andreas Aune fra det trønderske metallabelet Terratur Possessions som stakk av med NTNUs Musikknæringspris.

Se mer fra torsdagen ved å følge oss på Facebook og Instagram. Der ser du også Per Borten covre David Bowie.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.