Trondheim Calling | Sceneprat: Kim Aasli

Sceneprat: Kim Aasli

Foto: Christina Undrum Andersen

– Jeg tror ikke det ville gått rundt dersom vi hadde blitt frarøvet levende musikk. Musikk er livets soundtrack og er med deg på både oppturer og nedturer, sier Kim Aasli på Byscenen.

Vi har tatt en prat med folkene som driver helårs spillesteder i Trondheim. De skal huse Trondheim Calling 2018 og gir deg sine beste tips til festivalen! 

Hvorfor bør folk sørge for å komme innom plassen din under Trondheim Calling og hva bør de bestille i baren?

– Byscenen er en fantastisk scene med masse historikk og sjel. Scenen ble etablert så tidlig som i 1876 og var Trondheims aller første konsertscene. Ole Bull spilte en av sine aller siste konserter her, og Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson har begge holdt taler på samme sted. I nyere tid har Byscenen pusset og blitt en moderne scene som fungerer godt til alle sjangre. På byscenen drikker vi Dahls, men ta gjerne en klassisk Negroni på Alma´s eller en Legal Gin Fizz nede i kjelleren på Boxer.

Hva er dine beste artisttips under festivalen?

– Steamdome overbeviste noe voldsomt under Pstereo sist sommer og er en ubestridt livefavoritt, anbefales på det varmeste! Blood Command , The Switch og Sløtface er også sikkerstikk. Er i tillegg veldig spent på å sjekke ut nye navn som SASSY 009, Gerald Ofori og WAC. Beste tipset er uansett å bruke tid på festivalens spilleliste og spotte egne favoritter før festivalen starter.

Trondheim Calling arrangeres for 8. gang i år, hva er ditt beste minne fra festivalen?

– Fjoråret var veldig spesielt ettersom jeg var involvert som mentor for Pom Poko. Det å følge bandet I forberedelsene før og under festivalen var utrolig gøy. Elsker det bandet! Det har blitt mange gode konsertopplevelser under TC, og ut i fra årets plakat så tror jeg fort dette kan bli den beste utgaven.

Hvorfor er det viktig å gå på konsert hele året?

– Jeg tror ikke det ville gått rundt dersom vi hadde blitt frarøvet levende musikk. Musikk er livets soundtrack og er med deg på både oppturer og nedturer. Livemusikk er gjerne opplevelser du deler med andre og er i følge forskning en viktig bidragsyter for å gjøre deg mer lykkelig. Altså; gå mer på konsert!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.