Trondheim Calling | Sceneprat: Marit Glimstad

Sceneprat: Marit Glimstad

– Det er viktig å gi de uetablerte et springbrett, en scene å starte på og her spiller helårsarrangørene en viktig rolle, sier Marit Glimstad på Olavshallen.

Vi har tatt en prat med folkene som driver helårs spillesteder i Trondheim. De skal huse Trondheim Calling 2018 og gir deg sine beste tips til festivalen! 

Hvorfor bør folk sørge for å komme innom plassen din under Trondheim Calling og hva bør de bestille i baren?

– Lille sal er kanskje Trondheims best bevarte hemmelighet når det gjelder typ Black Box scener. Den er intim, men likevel ikke, og er perfekt for stående konserter! Jeg slår et slag for en Dahls i baren!

Hva er dine beste artisttips under festivalen?

– Gundelach har vært en favoritt lenge og jeg gleder meg til et gjenhør av Ola Kvernbergs «Steamdome». Ellers ville jeg ha lånt et øre til Sandra Kolstad og 9 grader nord. Dessuten gikk Hanne Mjøen på repeat hjemme hos oss i sommer.

Trondheim Calling arrangeres for 8.gang i år, hva er ditt beste minne fra festivalen?

– På konsertfronten var det nok Fay Wildhagen og Apothek i 2015! Spiste også en deilig falaffel utenfor Rockheim i fjor. Husker også så altfor godt kommentaren jeg og en kollega fikk da vi gikk gjennom slusa mellom Byscenen og Brukbar. Der gikk vi og ante fred og ingen fare da en forbipasserende utbrøt: «Dæh! Dæm va gammel!»

Hvorfor er det viktig å gå på konsert hele året?

– Alle har jo startet et sted. Det er viktig å gi de uetablerte et springbrett, en scene å starte på og her spiller helårsarrangørene en viktig rolle. Så får publikum trent opp konsertmuskelen sin - hele året - ikke bare i sommer-/festivalsesong. Det handler også om å støtte opp økonomisk. Vi får så mye gratis musikk gjennom streamingtjenester så det er har blitt viktigere å betale artistene for den jobben de gjør gjennom å kjøpe konsertbilletter. I tillegg til at man blir lykkeligere av det, selvfølgelig!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.