Trondheim Calling | Seminar om byutvikling og kultur i Trondheim

Seminar om byutvikling og kultur i Trondheim

Hva betyr kulturen for byutviklingen og hvordan påvirker byutviklingen kulturlivet? Hvordan modernisere Brattøra og Nyhavna, og samtidig ivareta det produserende kulturlivet som allerede eksisterer i bydelen? Trondheim Calling inviterer til halvdags seminar om emnet fredag 5. februar.

Hva betyr kulturen for byutviklingen og hvordan påvirker byutviklingen kulturlivet? Hvordan modernisere Brattøra og Nyhavna, og samtidig ivareta det produserende kulturlivet som allerede eksisterer i bydelen? Trondheim Calling inviterer til halvdags seminar om emnet fredag 5.februar.

Hva betyr kulturen for byutviklingen og hvordan påvirker byutviklingen kulturlivet?

Hvordan modernisere Brattøra og Nyhavna, og samtidig ivareta det produserende kulturlivet som allerede eksisterer i bydelen?

Trondheim Calling inviterer til halvdags seminar om emnet fredag 5. februar kl. 12.00-17.00 med innledere som Morten Willium Knudsen (Handelshøyskolen BI og Kunst og Designhøyskolen i Bergen), Trine Bille (Copenhagen Business School) og Aksel Tjora(NTNU og Sosiologisk poliklinikk) og representanter fra lokalt kulturliv og byutvikling.

DET ER MULIG Å KJØPE DELTAGERPLASS TIL KUN DETTE SEMINARET + ETTERFAG INKL ØLSMAKING OG FINGERMAT TIL 500NOK VED Å MELDE SEG PÅ HER .
TRONDHEIM CALLING SPANDERER DAGSBILLETT TIL ALLE FREDAGSKONSERTENE TIL ALLE SOM MELDER SEG PÅ.
(Seminaret er gratis med vanlig delegatpass.)

Tidsplan:

11.00 - 12.00 Registrering og servering av kaffe.

12.00 - 12.05 Velkommen av Joakim Weibull, styreleder Trondheim Calling

12.05 - 12.50 Morten William Knudsen: Hva betyr kulturen for byutvikling?
Hva er det som påvirker identiteten til en by og hvem er det som definerer hvilken identitet en by skal ha?

13.00 - 13.50 Aksel Tjora: By skaper kultur - kultur skaper by

14.00 - 14.50 Trine Bille: Kulturens økonomiske betydning i byutvikling

15.00 - 15.30 Kulturlivet på Brattøra og Nyhavna: Hvorfor har de lokalisert seg akkurat er og hvilke behov har kulturlivet for lokaler i fremtiden?

Panel:
Jostein Ansnes, Daglig Leder & Produsent Øra Studio
Olav Skjelmo, Daglig Leder Svartlamoen Kultur og Næringsstiftelse
Monica Stendahl Rokne, Produsent & Daglig Leder Cirka Teater

15.30 - 15:50 Kristin Solhaug Næss og Maria Nervik: Hvem skaper Trondheim? Om samskaping og bytransformasjon.

16.00 - 17.00 Går kultur og byutvikling hand i hand?
Er alt som gjøres i kulturens navn fordelaktig for selve kulturfeltet eller først og fremst et redskap for å fremme andre samfunnsmessige formål? Hvordan vil byfornyelsen av Nyhavna og Brattøra påvirke kulturlivet? Er det mulig med byfornyelse og samtidig beholde den skapende kulturen som allerede er lokalisert der?

Panel:
Brit Dyrnes (Kunstner- regionleder for Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge)
Trond Åm (Venstre, medlem i Bystyret & Byutvilklingskomitèen)
Steffen Wellinger (Førsteamanuensis Institutt for byggekunst, prosjektering og forvaltning)

17.00 - 18.30 Vorspiel på Hysj! på Brattøra

Vi avslutter første konferansedag med en eksklusiv visitt på nattklubben Hysj! som Trondheim Calling har bygd for anledningen og som åpner samme kveld. (og stenger for siste gang kvelden etterpå). Det blir servert fingermat og Dahls Ølsenter kommer på besøk for å gå oss en statusoppdatering på byggprosjektet og historien bak prosjektet, akkompagnert av litt øl-smakning.


Innledere:

Morten William Knudsen

Morten William Knudsen arbeider ved Handelshøyskolen BI og Kunst og Designhøyskolen i Bergen (KHIB). Han har gjennom 20 år jobbet med samspillet mellom å forstå markedet, utvikle gode markedsføringsstrategier og jobbe med organisasjoner for å få dette til.

Trine Bille

Trine Bille er Associate Professor, Ph.D. ved Copenhagen Business School (CBS), Institutt for Ledelse, Politikk og Filosofi. Hun fikk sin Ph.D. fra Universitetet i København, Institutt for samfunnsøkonomi. Hennes viktigste forskningsinteresse er kulturøkonomi, hvor hun er en av Nordens ledende forskere på feltet.

Aksel Tjora

Aksel Tjora er professor i sosiologi ved NTNU og stifter av Sosiologisk poliklinikk i Trondheim. Han forsker blant annet på byer, møteplasser og festivaler, med særlig vekt på prosesser knyttet til fellesskap.

Kristin Solhaug Næss og Maria Nervik

Kristin & Maria er arkitektstudenter ved NTNU, og er en del av NTNU Live Studio. De jobber med midlertidig arkitektur som verktøy i byutvikling, og gjør denne våren masteroppgave om samskaping og småskala industri på Nyhavna.


Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.