Slik blir Trondheim Calling 2021

Vi flytter neste års Trondheim Calling til 10. - 12. juni 2021!

Neste års Trondheim Calling blir en noe annerledes utgave, men vi skal som alltid fokusere på å vise frem det beste av ny norsk musikk.

Siden Koronasituasjonen fortsatt byr på mange restriksjoner og usikre faktorer flytter vi festivalen midlertidig til juni.

Vi planlegger en festival som kan skaleres etter det som blir gjeldene smitteråd neste sommer, som skal være trygg for publikum og gjennomførbar for oss som arrangør.

Deler av festivalen vil finne sted utendørs. Det blir festivalområde og hovedscene på Krigsseilerplassen, i tillegg til konserter på Byscenen, Lokal Bar, Tyven, Moskus og de andre helårsscenene vi normalt bruker.

Vi har jobbet mye i kulissene med en god plan. Takket være gode samarbeidspartnere som Sparebank1, Trondheim Lyd og PCM, alle scenene vi benytter og god dialog med Trondheim Kommune, blir dette mulig å gjennomføre.

Talentutviklingen skal i gang igjen!

Kulturbransjen har hatt et tøft år, der opptil 90% av all aktivitet har blitt innstilt som følge av koronasituasjonen.

Situasjonen er ekstra tøff for unge musikere som faller utenfor de fleste støtteordninger og har mistet de fleste muligheter for å spille konserter.

De har ikke rukket å legge seg opp sparepenger, eller opparbeide seg en stor låt-katalog som generer jevne opphavsinntekter. De er heller ikke kjente nok til å kunne skape alternative inntekter og oppmerksomhet gjennom digitale konserter, merkevaresamarbeid og TV-opptredener.

Musikkbransjen er et økosystem hvor det på det fineste er kort vei fra å spille små klubbkonserter til å kunne toppe festivalplakatene. Økosystemet består av mange små aktører innenfor management, booking, plateselskap, promotering, teknikk og arrangement som sammen holder hjulene i gang samtidig som ny musikk drives fremover. 

Nå har økosystemet fått seg en solid knekk, og tilbudet som Trondheim Calling skaper i regionen som møteplass og fremvisningsarena for ny norsk musikk har aldri vært viktigere!

Konsertene

Trondheim Calling 2021 vil ha en utendørs konsertarena på krigsseilerplassen, parken mellom Royal Garden og Blomsterbrua. Med dagens regler kan vi samle 600 publikum der, fordelt i ulike soner for publikum og delegater. 

I tillegg blir det konserter på Byscenen, Lokal Bar, Tyven og de andre konsertscenene vi normalt bruker, men færre konserter pr scene og redusert publikumskapasitet, slik at vi kan håndtere smittevern på en trygg måte.

Vi vil som alltid, fokusere på å vise frem det beste av ny norsk musikk.

Konferansen

Konferansen vil som tidligere år, foregå på Rockheim og Clarion Hotel Trondheim. Hotellet har stor overnattingskapasitet, store konferanserom og fellesareal.

Siden festivalen skal foregå på sommeren blir det også et eget delegatområde utendørs på Krigsseilerplassen. Blir dagens regler stående blir det også avholdt egne konserter for delegater på de mindre scenene, slik at man kan få sett alle artistene i programmet.

Antall konferanseposter vil være omtrent som før, ca 30 stk. Foredragene vil foregå i store lokaler, og vil opprettholde 1-metersregelen med veldig god marginn.

Det vil bli et betydelig mindre antall delegatpass og hotellpakker i salg enn tidligere år. Hotellpakker (overnatting og delegatpass) bestilles via hotellet.

Billetter

Et svært begrenset antall festivalpass og delegatpass til Early Bird-pris er lagt ut for salg på Ticketmaster.no

Lyst å jobbe som frivillig?

Hvert år er 100 frivillige med på å fylle viktige roller i festivalen, og vi gleder oss skikkelig til å møte både kjente og nye fjes. Frivilligregistreringen åpner i januar 2021.

Godt smittevern

En av hovedårsakene for å flytte neste års festival til juni er at det er enklere å lage en trygg festival for alle i sommerklima.

Det blir mer behagelig å stå i kø utendørs for å få sett sin favoritt på de ulike konsertscenene. Vi kan lage romslige utendørsarenaer som kan tilpasses det som blir gjeldende smitteverns-regler, og med det gi flere publikum mulighet til å delta på festivalen. 

Sammen med scenene og våre leverandører skal vi sørge for at godt smittevern blir ivaretatt på alle scener og arena vi bruker både ved innslipp, servering og under konsertene.