Trondheim Calling | Stort artistslipp fra Trondheim Calling

Stort artistslipp fra Trondheim Calling

Foto: Simen Skari

Festivalen har hittil sluppet 40 artister til programmet, blant annet 22 demoartister der flere spiller sin første konsert og mer etablerte artister som Billie Van, Sol Heilo, Woodland, Ondt Blod og Silja Sol. Nå er 11 nye navn klare!

Bookingsjef Markus Sletten sier følgende om slippet:

Vi er veldig fornøyd med hvordan programmet har formet seg og dagens artistslipp kunne nesten vært en festival-linup i seg selv. Gundelach, Farao og Sløtface har etablert seg som noen av Norges viktigste nye artister og er nå klare for å ta steget videre opp som headlinere på plakaten. På den andre siden av skalaen finner vi Posterboys, Jadudah og Simen Mitlid som i løpet av sine korte karrierer har pådratt seg mye oppmerksomhet og enormt gode kritikker for sine singler og konserter.

Dagsbilletter lagt ut for salg!

Nå kan du kjøpe dagsbilletter til Trondheim Calling 2018, både torsdag, fredag og lørdag.
I fjor ble vi utsolgt for både festivalpass og lørdagsbilletter, så det kan være lurt å være tidlig ute.

Julegavetips! Kjøp billett til Trondheim Calling, og opplev ny norsk musikk sammen <3

Kjøp festivalpass og dagsbilletter her.

11 nye artister til Trondheim Calling 2018

Foto: Simen Skari

Gundelach (Oslo)

Få debutanter har en like sterk utviklingskurve som Gundelach. Låten "Alone In The Night" kom i 2015 tilsynelatende fra intet, og ble raskt plukket opp av musikkelskere og bransje. Siden gikk det slag i slag med klubbdebut på utsolgt Jæger, spillejobb på Øyafestivalen og i 2016 spilte han for et nesten utsolgt Rockefeller.

Gundelach har på svært kort tid og svært få låter gått fra å være en relativt ukjent DJ til å bli en av Norges mest fremadstormende og unike pop artister. Med sin glitrende falsett stemme og hans mesterlig meloditeft har Gundelach turnert gjennom hele Europa det siste året og imponert stort. Ny fantastisk musikk fortsetter å komme, og i 2018 kan vi glede oss over ny utgivelse!

Sjanger: Pop / Elektronika

Foto: Martin Høye

Sløtface (Stavanger)

Etter å stort sett ha vært på veien og turnert i utlandet, er endelig Sløtface klare for for en lang norgesturné på nyåret. Sløtface ga nylig ut albumet «Try Not To Freak Out» til strålende kritikker både internasjonalt og her hjemme. De siste årene har bandet turnert massivt internasjonalt, og da de ga ut albumet «Try Not To Freak Out» sto et samlet internasjonalt og norsk pressekorps bak dem. Bandet blir hyllet for deres pop-punk, som verken er redd for å uttrykke holdninger eller meninger.

2017 var allerede et stort år for Sløtface før albumet ble sluppet i september. Stavangerbandet har fått massiv oppmerksomhet i utlandet, med over 6000 spillinger på internasjonale radiokanaler og gyldne lovord fra pressen. Samtidig har Sløtface stadig bemerket seg her hjemme siden de var med i Urørtfinalen i 2015. Bandet har opptrådt på flere av Norges største festivaler, sluppet flere EPer med kontinuerlig støtte fra radiokanaler som NRK P3 og P13.

Et av de første stoppene på turnèruta blir Trondheim Calling!

Sjanger: Pop-rock

Farao (Berlin/Valdres)

Farao er det musikalske aliaset til låtskriveren, produsenten og multiinstrumentalist Kari Jahnsen. Kari kommer opprinnelig fra Valdres, og lager fortryllende popmusikk som speiler de dramatiske omgivelsene hun har vokst opp med. Musikken er både uforutsigbar og spennende, og vokser for hver lytterrunde.

I 2014 slapp Farao sin første singel «Hunter», og like etter kom den selvtitulerte debut EP-en. Samme år reiste hun til Island for å spille inn sitt første album «Till It’s All Forgotten», som kom ut i 2015.

Nå tilbringer Farao mye tid i studio, og vil i 2018 presentere ny musikk for oss.

Sjanger: Pop

The Switch (Oslo)

The Switch er et pop/rockband fra Oslo. Bandet LP-debuterte med “Big If” på Arch Recordings i 2014. Året etter kom oppfølgeren, konseptalbumet “B for the Beast” på deres eget selskap, Bangles & Brass. Albumet fikk svært gode kritikker i aviser som Dagbladet, VG, Dagens Næringsliv og New Musical Express og endte opp på årsbestelistene til både Dagbladet, Adresseavisa, Øyafestivalen og Dagens Næringsliv. 

Dette sa Audun Vinger om plata:

– «Med fare for å fremstå en anelse bløt i kantene, er det for eksempel nettopp musikk som den et lite band fra Oslo lager her, som kan gi hverdagslivet små støt av mening og ekstase."

I 2016 kom deres tredje utgivelse "The Switch album" som markerer et kunstnerisk høydepunkt for gruppa. Bandet vant også Spellemannpris i kategorien indie for plata.

Sjanger: Pop / Rock

Sandra Kolstad (Oslo)

Nesten tre år har gått siden sist Sandra Kolstad slapp det kritikerroste albumet Zero Gravity State of Mind, men det er ikke på grunn av idétørke. I løpet av denne tiden har nemlig Kolstad rukket både å debutere som skuespiller på Den Nationale Scene, og som teaterkomponist til stykket Songfuglen på Det Norske Teatret og turnert masse, ikke minst i Latin-Amerika. Nå er hun klar med albumet San Silva

– Arbeidstittelen på plata var Music For Me/Music For You og var tenkt som en slags kommentar til hvorfor man lager musikk, hva som er kunstnerens rolle i vår tid, i hvilken grad kunsten når ut fra kunstneren og betyr noe for andre. Hvem lager vi musikk for? Oss selv eller lytteren? 

Albumet San Silva ble sluppet på Fanfare 22. september 2017, og i februar kommer hun til Trondheim for å spille på Trondheim Calling!

Sjanger: Pop

Foto: Terje Arntsen

Jadudah (Tromsø)

Jadudah er et oslobasert band som startet opp i Tromsø i 2012. Musikken er som en cocktail mikset av atmosfærisk rock og fengende pop toppet med Helle Larsen's majestetiske vokal.

Kvintetten har tidligere vært ukas urørt, årets underwood-band på Norwegian Wood og sluppet sitt debutalbum "Strangers", hvor låta Red ble kronet med en fantastisk musikkvideo som har fått oppmerksomhet på flere internasjonale filmfestivaler.

I 2017 har Jadudah sluppet singlene "What We Built" og "Messed Up" som gikk rett inn på B-listene til NRK P3 og NRK P13. Med flere Norgesturnèer og festivaler under beltet, er Jadudah et særdeles solid liveband du ikke vil gå glipp av!

Sjanger: Pop / Rock

Bendik Brænne (Oslo)

Med det Spellemannvinnende debutalbumet «How To Fake it In America», gikk Bendik Brænne fra å være en anerkjent studiomusiker, til å etablere seg som en av landets mest spennende nye soloartister. Albumet var i tillegg til å vinne Spellemannpris, også nominert til Bendiksenprisen, og den hadde flere singler listet på norsk radio. Oppfølgeren «Do you know who I think I am» ble også nominert til Spellemann året etter, og singelen «Down the line» ble spilt mye på NRK P1. 

Nå er han aktuell med sitt tredje solo album, «The last great country swindle», et album han gir ut på sitt nyetablerte plateselskap, Bendix.

Plata har fått unisont fantastisk mottakelse, og et utvalg anmeldere sier bl.a:

- “Nå seiler han opp som en av våre mest spennende nye artister.” (Dagbladet)

- “En plate så feiende flott at den fortjener å bli båret på gullstol sånn cirka herfra til evigheten.” (Popklikk)

Sjanger: Country / Roots

Foto: Annette Kathinka Servan

Misty Coast (Bergen)

På den tåkete kysten av Bergen lager Misty Coast sin minimalistiske, friksjonsfulle og drømmende psych­pop. Inspirert av det vidtfavnende vestlandsklimaet er det i kontrastene duoen henter soundet sitt. Der det enkle møter det bisarre. Der det grimme blir det vakre.

Misty Coast er sideprosjektet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust i The Megaphonic Thrift. Her utfordrer de less­is­more­prinsippet og leter etter noe interessant i det opplagte. Dette er popmusikk på syre, med én fot på pedalbrettet og den andre trygt på bakken. Resultatet er en underlig og gripende virkelighetsflukt. Aftenposten beskriver musikken som disig indiepop – perfekt samstemt og kledelig behersket.

Deres debutalbum ble sluppet på AC30/Brilliance i høst, og nå skal bandet ut på turné i England med Amusement Parks on Fire. Over nyttår kommer til hit for å spille på Trondheim Calling!

Sjanger: Indie pop / Rock

I am K (Kristiansand)

I am K er blitt spådd en lysende fremtid både av internasjonale og norske medier. NRK P3 plukket ut bandet som et av fem Norske band det er verdt å følge mer med på fremover. Våren 2018 kommer debutalbumet endelig til verden.

Det kritikerroste bandet spiller en blanding av hard rock, melodisk pop og røff elektronika i en eklektisk blanding. Bandet kan skilte med opptredener som andre band bare kan drømme om, blant annet supportjobb for selveste XX Top, Slottsfjellfestivalen, Spot Festival i Danmark, Skral Festival, Måkeskrik, Norwegian Wood m.m.

Da de slapp sin andre singel «Lights are low», hadde deres første singel «Strobelights» nådd 100 000 avspillinger og vært listet på Spotifys Norway Viral Top 50 med de mest delte og populære låtene i Norge. Deres andre singel «Lights are low» ble rett etter slippet en favoritt hos P3, og lå på spillelistene i 10 uker.

Sjanger: Elektronisk poprock

Simen Mitlid (Os / Oslo)

Fra Østerdalen, nærmere bestemt Os, kommer indie singer/songwriteren Simen Mitlid med sin melankolske, men catchy indiefolk. Siden EP- debuten, «While We Wait» i 2015 har Simen Mitlid jobbet med debutalbumet, produsert i samarbeid med kanadiske Tyler Johnson (Young Liars, Austin Basham). 

Selv om albumet er spilt inn i diverse kriker og kroker i Østerdalen, har albumet allerede gjort det stort både internasjonalt og nasjonalt. Både som soundtrack i de triste scenene i NRK-serien Unge Lovende, men også i glade badeshorts-reklamer.. 

Nå er endelig det selvproduserte albumet «Everything is the Same» ute via indielabelet Koke Plate. 

Sjanger: Folk / Pop

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Posterboys (Oslo)

Som et Beatles fostra opp på Mario Kart og 90-talls slackerrock, med fuzzpedaler i gitarbagen, og med Ringo på sentralstimulerende midler, hopper Posterboys ombord i en liten plastjolle som fulgte med i et gammelt Donald-blad, og setter fart mot solnedgangen. Med vinden i håret, og til tonene av en gammel Big Star-låt og lukten av en nystekt pizza med sprø bunn og ruccola-topping, stirrer de lengselsfullt ut mot horisonten. «Den pizzaen ser toppers ut!», sier den ene Posterboy-en, før han ber om å få være anonym i presseskrivet.

Og akkurat som en god, italiensk pizza, består Posterboys sin musikk av få, men effektive bestanddeler. Inspirert av band som nevnte Big Star, Teenage Fanclub, Wilco og Dinosaur Jr., kan den beskrives som et møte mellom 60- og 70-tallets melodiske rockemusikk og 90-tallets slackerrock. 

Helt alene og uforstyrret, med dårlig Wi-Fi på en sommerstengt pub i Oslo, spilte Posterboys inn det som kommer til å bli deres debutalbum. Det er bare å glede seg!

Sjanger: Powerpop

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.