Trondheim Calling | Svensk plateselskap-legende til Trondheim Calling!

Svensk plateselskap-legende til Trondheim Calling!

Nå er første hovednavn klart, samtidig som det annonseres at konferanseprogrammet utvides til 4 ulike fagsøyler. Fram til 2.november koster delegatpasset kun 850NOK!

Q&A med Peter Ahlqvist (Burning Heart Records)

Plateselskapet Burning Heart Records ble stiftet i Örebro i 1993 av Peter Ahlqvist. Burning Hart Records skulle gjennom 90-tallet bli Europas ledende selskap innen en global bølge av undergrunnsmusikk som fant sin vei til allmennheten.

Fram til 1994 var skatepunk og hardcore undergrunnsmusikk som verken de store plateselskapene eller kommersielle media var særlig interessert i. Amerikanske band som Green Day, Offspring og Bad Religion sørget på hver sin måte for å snu opp ned på dette, og sjangeren ble en motvekt til en ellers ganske polert epoke i den kommersielle musikkhistorien.

Burning Heart Records var svært suksessfulle i å lansere Europeiske og særlig svenske artister til et globalt publikum i denne perioden med artister som The Hives, Millencolin, No Fun At All, Turbonegro, Refused som alle har blitt verdenskjente.

Etter mer enn 260 utgivelser og en lang tid med oppgang ble selskapet et tidlig offer for den nye digitale virkeligheten, med svært synkende CD-salg i tidsrommet 2004-2008. I 2008 la Peter ned Burning Heart Records, og det Amerikanske plateselskapet Epitaph tok over det som var igjen av driften etter at mye penger var tapt for Peter og selskapet.

Høsten 2014. Peter Ahlqvist fikk navnet tilbake fra Epitaph, klar for å starte et nytt kapittel for Burning Heart Records med nye artister og en forretningsmodell tilpasset nåtiden!

Peter Ahlqvist kommer til Trondheim Calling 2016 for å fortelle mer om eksporthistorien til det som var soundtracket til oppveksten for mange ungdommer gjennom 90 og 2000-tallet.

Intervju av: Jørn Kaarstad

Trondheim Calling utvider konferanseprogrammet!

Konferansen og festivalen har vokst betraktelig de siste årene, for å gjøre konferansetilbudet mer oversiktlig og faglig dekkende for alle, deler vi fra og med 2016 konferansen inn i 4 fagsøyler:

Artister
Arrangører
Musikkeksport (inkludert internasjonalt besøksprogram)
Gjestetema (Gjestetema for 2016 er byutvikling og kultur i Trondheim)

Det blir egne nettverksarrangement og delegatvorspiel for de ulike fagsøylene, men også arrangement som samler alle feltene som åpningskvelden torsdag og en gedigen avslutning lørdags ettermiddag før siste konsertkvelden. Noen av seminarene vil naturligvis også være overlappende for flere av fagene, som konferansedeltagerne velger fritt i mellom.

Delegatregistreringen er i gang!

Delegatregistreringen til Trondheim Calling er nå åpnet, og fram til mandag 2. november kan du sikre deg delegatpass til hele konferansen og festivalen til kun 850NOK!

Videre prisintervaller er:

Frem til 2.november: 850NOK
Frem til 4.desember: 950NOK
Frem til 15.januar: 1250NOK
Fra 16.januar og walk up: 1450NOK

Kjøp delegatpass her.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.