Trondheim Calling | TC Dokumentar - Unge lovende 3:3

TC Dokumentar - Unge lovende 3:3

Foto: Thor Egil Leirtrø

Årets 15 demoartister har allerede opplevd og oppnådd mye. Wonder the Boy, Toy Savoy og Amanda Tenfjord er tre av dem. I denne dokumentarserien kan du følge dem gjennom hele Trondheim Calling. Her ser du siste episode av minidokumentaren.

Roen har senket seg etter Trondheim Calling, men for Wonder the Boy, Amanda Tenfjord og Toy Savoy fortsetter reisen. Vi tok en prat med våre unge lovende etter konsertene deres.

Foto: Steffen Johansen

Wonder the Boy

Wonder the Boy spilte på Rockheim lobby på torsdagen, og Søstrene Karlsen på lørdagen. Den første konserten fikk en femmer av Adressa og 8/10 av Ny Musikk Hver Dag. Vi møtte en gira Marcus Røe etter hans siste konsert.

– Har du landet?

– Nei, jeg har ikke landet. Jeg er på et fly til månen.

Under konserten presenterte han noen rykende ferske låter, en av dem blir gitt ut som singel i nærmeste framtid. Publikum tok i mot låtene med åpne armer.

– Veldig mange i publikum danset! Det var noen som faktisk sang hooken da jeg sang den for andre gang. Det var kult, da vet jeg at alle kommer til å synge med når sangen er ute.

– Hvordan ser 2017 ut?

– Det blir masse live-shows, det blir masse glede og musikk, og flere trange bukser som man kan svette i når man er på scenen.

Allerede denne uken spiller Wonder the Boy tre konserter under By:larm i hovedstaden, hvor musikkbransjen samles for å oppdage morgendagens stjerner.

– Det er sjukt. Jeg spiller på Verkstedet og Parkteatret. Jeg gleder meg, fordi det er show, og show er kult.

Med seg på scenen har Wonder the Boy med seg Mano, og sammen har de øvd masse i en konteiner på kultursenteret ISAK.

– Vi fikk ikke øvd i det hele tatt denne uka her, så det er bra at det satt. Jeg er veldig fornøyd.

– Er det noen artister du kunne ha tenkt deg å samarbeide med?

– Jarle Bernhoft! Og egentlig hun som sitter borti der, Samsaya. Hun kalte meg nettopp «framtida». Jeg har hatt en crush på henne i veldig lang tid, jeg er veldig glad.

Wonder the Boy leverte sakene under Trondheim Calling, og er klar for å erobre resten av verden.

– Det er starten på en rakettfart oppover en kurve som ikke finnes i matte. Eller, den finnes sikkert. Men jeg kan ikke matte.

Foto: Esben Kamstrup

Amanda Tenfjord

Amanda Tenfjord var i action på Avant Garden på fredagen, samt Rockheim lobby på lørdagen. Vi møtte Tenfjord backstage etter hennes første konsert.

– Hvordan var det å spille konsert?

– Det var skikkelig gøy. Det var deilig på scena, og faktisk helt stille blant publikum!

Etter konserten på Samfundet i november i fjor har Tenfjord stått på og jobbet masse for å perfeksjonere lydbildet sitt. Blant annet så var bandmedlemmene under kveldens konsert nye.

– Vi fikk en del tilbakemeldinger etter den konserten. Så, jeg har egentlig jobbet ut ifra det. Vi har lagt til noen nye låter i setlisten, jobba for å få hele pakken i bedre kvalitet. Jeg vil i den synthretningen. Når jeg sa det til mamma, sa hun: «nei, du må ikke gjøre det, du må ikke bruke synth.» Alle tenker jo technomusikk, men det handler bare om å få et større lydbilde, at publikum blir truffet i trynet av lyden. De som spilte før var veldig flinke, men de spilte ikke synth og synthbass og sånn. Så det hadde jeg veldig lyst til å prøve.

– Hva skjer i 2017?

– Jeg legger egentlig aldri mål eller planer, det høres sikkert rart ut. Men jeg tenker å egentlig bare skrive masse musikk, holde konserter og bare fortsette. Kanskje Trondheim Calling åpner litt dører, hvem vet?

Trondheim Calling har allerede åpnet en dør til By:larm, hvor Tenfjord er en av tre artister som sendes nedover til hovedstaden. Der spiller hun to konserter, på Mono og Herr Nilsen. Dette blir hennes første opptreden i Oslo.

– Hvordan ser egentlig drømmegigen ut?

Jeg har jo spilt på litt større og mindre scener, men jeg kan ærlig innrømme at den beste konserten jeg har hatt er på en kjempeliten scene inne på en trang kafé, med bare akustiske instrumenter. Så jeg har ikke tenkt at jeg skal til Spektrum eller noe.

– Kommer du til å sikte mer mot musikk enn mot medisin?

Planen er bare å fortsette som jeg har gjort så langt, også får vi se hvordan det går. Jeg har egentlig ikke tenkt så langt. Jeg har jo lyst til å prøve å ta et år med bare musikk.

– Hva er ditt neste mål?

Mitt neste mål blir kanskje å få et større apparat, for jeg har bare meg selv, og ikke noe management. Hvis jeg skal gi ut et album er det greit å ha noen som backer opp, noen du kan støtte deg på.

Foto: Thor Egil Leirtrø

Toy Savoy

Toy Savoy rocka Fru Lundgreen på torsdagen, og Rockheim lobby på lørdagen. Vi tok en prat med gutta rett etter deres første konsert.

– Hvordan føltes det å spille konsert?

– Bra! Det var veldig artig og veldig gøy. Fru Lundgreen er en skikkelig rockescene, det var skikkelig høyt, og sånn blir det rock av. Vi har rocka løs i dag.

Fru Lundgreen var fylt til randen av folk denne torsdagskvelden. Vokalist/gitarist Eirik har dog et noe morsomt syn på publikum.

– Jeg hæler ikke å se på publikum, jeg synes det er ekkelt. Jeg later som om jeg hater dem. Det er mye lettere å spille hvis du hater publikum. Noen sier du skal se dem for deg naken, men hvis du bare går med innstillinga at «dokker e jævla teit», så er det mye lettere å «yolo».

– Men vi mener jo egentlig ikke dette. Vi elsker jo publikum. Vi setter pris på hver fan vi får.

– Hvordan ser 2017 ut for dere?

– Kanskje vi spiller inn en EP etter hvert nå. Vi har i alle fall snakka litt om det. Det blir en EP, men vi må bare skrive masse låter. Det kommer en ny låt rett etter Trondheim Calling, den er ferdig innspilt og hele pakka.

– Om fem år, hvordan ser gigen deres ut da? Hvor er den, og hvem er der?

– Jeg tror kanskje vi er på Fru Lundgreen og spiller for de samme folkene. Jeg går fortsatt på Dragvoll, og tar enda en bachelor.

– Jeg er fortsatt på Sonans.

– Nei, jeg vet ikke jeg. Det hadde vært kult å være på Roskilde, på en skikkelig fet og svær scene. Så har vi endelig klart å finne noen kostymer, eller noe sånt.

Med en trommis som går på Sund folkehøgskole i Nord-Trøndelag har det vært lite med øving før kveldens konsert.

– Vi øvde i dag. Det var bra. Vi har egentlig brukt mest tid på å lage film. Det er artigere å lage film om Toy Savoy enn å spille, nesten.

Når Toy Savoy spiller konsert, tar ofte vokalist/gitarist Eirik på seg jobben som moromann mellom låtene.

– Men det er ikke alltid jeg klarer å si noe artig da. Jeg følte jeg var veldig artig i dag, men det var ingen som lo. Det kan bety to ting. Jeg liker å tro at det er det ene, at jeg er morsom, men at de ikke skjønner det. I stad sa jeg for eksempel: «I tillegg til stand-up, spiller jeg også i band.» Det er jo ganske artig.

Gutta har både YouTube og Instagram, hvor de poster morsomme videoer titt og ofte.

– Det kommer mange nye artige videoer, og mye bra låter da. Vi satser på YouTube og Instagram, vi vil gjerne bli Insta-stjerner. Kanskje også Snapchat i framtida.

Se siste episode i dokumentarfilmen

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.