Trondheim Calling | Trondheim Calling 2017 – Arrangørfaglig slipp!

Trondheim Calling 2017 – Arrangørfaglig slipp!

Musikkonferansen Trondheim Calling arrangeres for 7. gang 2. - 4. februar og trekker musikkbransje og musikere fra hele Norge. Nå er vi klare med første arrangørfaglige slipp, hvor vi inviterer til debatt om det norske helårs konsertmarkedet, kurs med Ritch Ames som jobber som scenesjef for festivaler som Glastonbury og Reading, øvelse i krisehåndtering med sikkerhetsekspert Jørgen Aass og mye mer!

Izabell på et stappfullt Blæst Trondheim Calling 2016 Foto: Marius Rødseth Berg

Debatt om klubbmarkedet: Hullet i næringskjeden

Livebransjen vokser fortsatt, men når små og mellomstore klubber sliter og legges ned, hvor skal talentutviklingen skje?

Bryr politikerne seg egentlig om lokal talentutvikling når de soler seg i glansen av støtte til de store festivalene mens klubbene må klare seg selv?

Hvilken betydning har tilgang på scener i forskjellige størrelser for utvikling av lokale musikk og produksjonsmiljø?

Festival advancing and stage management: Fail to prepare, prepare to fail

Ritch Ames has been working at large music events for over 20 years, including the legendary UK Glastonbury and Reading festivals.

In this seminar, Ritch will share his festival experience in both artist pre production as well as stage management; the ups, downs, sweat, tears and laughter, and his thoughts how we can improve and make the season easier for all involved.

Table Top Øvelse: Krisehåndtering m/ Jørgen Aass

Hva skal vi gjøre om det skjer en alvorlig ulykke på arrangementet vårt? Hva er vårt ansvar og hva må vi som arrangør gjøre? Hva gjør politiet, ambulansetjenesten, brannvesenet og kommunen? Hvordan skal vi jobbe sammen?

Øvelsen er en såkalt "table- top"øvelse. Det innebærer at deltakerne sitter rundt et bord og blir fremlagt ulike scenarioer som de skal diskutere seg igjennom. Vi har invitert de ulike nødetatene og Trondheim kommune til å delta på øvelsen. Jørgen Aass vil lede øvelsen. 

Eksperthjelp på søknadsskriving m/ Arnfinn Bjerkestrand

Lær å skille deg ut i bunken når du søker om økonomisk støtte til prosjekt eller drift gjennom dette to-timers kurset som passer både for artister og arrangører.

Til Trondheim Calling kommer Arnfinn for å gi gode tips og dele sin unike kunnskap om hvordan å skrive gode søknader. Kurset introduseres med en kort gjennomgang av politikken bak og historikken til de ulike nasjonale støtteordningene. Arnfinn Bjerkestrand er kanskje den personen i Norge som har lest og behandlet flest søknader kultursøknader og vet godt hvordan man skal skille seg ut i bunken. 

Hvordan selge litt flere billetter hver dag

Hvordan legge opp et godt billettsalg og hvordan bruke kundedata til å selge flere billetter? 

Julius Bjørneboe jobber som Key Account Manager mot musikk- og festival segmentet i Ticketmaster Norge. Julius har jobbet tett med mange arrangører for å optimalisere billettsalget.

Worst Case: Lær av våre feil. Blæst og Brukbar spesial!

Vi har alle klampet i klaveret, dratt ut feil ledning, ufrivillig fornærmet en artist eller booket en turné som har endt opp som mareritt. Idéen til denne samtalen fikk Thomas Digervold etter enda et foredrag med eksempler på “Best Case Scenario” – hvordan det burde gjøres. Det er jo mye morsommere og mer lærerikt å prate om det som ikke gikk like bra!

I denne Blæst og Brukbar spesial handler det om hvordan det ikke skal gjøres, selv om vi er glade for at alle gjorde det!

I panelet:

  • Marius Thorvaldsen (Brukbar/Supa 1997-2014, BrukbarBlæst 2014-2015)
  • Bård Flikke (Blæst 2000-2004)
  • Trude Midtgård (Trondheim Konsertsceneforening 2003-2004)
  • Vibeke Hay Wold (Blæst 2010-2014)
  • Andrew Anfinnsen (Brukbar/Supa 2009-2014, BrukbarBlæst 2014-2016)

Moderator: Thomas Digervold (Apollon Records)

Velkommen! Her blir det historier til skrekk, advarsel og hånlatter!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.