Trondheim Calling | Trondheim Calling 2018 med eget bestillingsverk!

Trondheim Calling 2018 med eget bestillingsverk!

Per Borten skriver et unikt bestillingsverk med tittelen ”The Sound of Trondheim Calling” for vinterens festival som skal urframføres Fredag 2. februar, i selveste Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem.

Bestillingsverket er skrevet for unge og aktuelle artister i Trondheim, hvor Per Borten har håndplukket 10 yngre vokalister fra byens musikkmiljø og komponert en låt til hver av de.

Komponist Per Borten sier følgende om bestillingsverket:

”Målet har vært å skrive musikk for dagens unge og aktuelle artister i Trondheims, sett fra mitt ståsted. Hver sang er skreddersydd for hver enkelt solist, den skal bli artistens egen samtidig som den hilser tilbake til trønderske alternative artister som har preget bybildet tidligere. F.eks Silence the foe, Desperado, Lionheart Brothers, Dog & Sky, John Doe, mine egne tidligere band og selvfølgelig Motorpsycho. ” 

Verket tar for seg Per sin oppfatning av Trondheims musikkscene etter årtusenskiftet. En hjertevarm hyllest til byens mange band og artister i ulike sjangere fra år 2000 til nå. Urframføres med alle vokalister og fullt band i Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem fredag 2.februar. 

Festivalsjef Thomas Ryjord sier følgende om samarbeidet.

”Vi spurte Per om å gjøre et bestillingsverk for Trondheim Calling 2018 og et umiddelbart ja ble til et samarbeid mye større enn vi kunne håpe på. Med dette verket har Per klart å forene byens musikkmiljø på tvers av tid, miljø og sjanger og laget en stor konsertbegivenhet for vinterens festival.” Per Borten er låtskriver og vokalist/gitarist i Spidergawd og driver Sørgården Studio på Ler utenfor Trondheim. Han er tidligere kjent som frontfigur for band som Moving OO´s, New Violators og  Cadillac og vært profesjonell musiker siden år 2000.

Bestillingsverket har fått støtte fra Norsk Komponistfond og Fond For Utøvende Kunstnere.

Solistene som vil opptre er:

  • Rohey Taalah (Rohey)
  • Mia Marlen Berg (Doffs Poi)
  • Emilie Storaas (Svankropp)
  • Ragnhild Fangel Jamtveit (Pom Poko, Panda Panda)
  • Amanda Tenfjord (Soloartist)
  • Øyvind Ramsøy-Halle (Frances Waves)
  • Remi Langseth (Jesus Fucking Christ)
  • Gisle Solbu (Woodland)
  • Hallvard Gaardløs (Woodland, Spidergawd)
  • Matthew Burt (Dog & Sky)

Musikk og tekst av Per Borten, med hjelp av Haakon-Marius Pettersen (arrangement) og Matthew Burt (tekstmateriale). Bestillingsverket er også spilt inn og gis ut på dobbel vinyl og digitalt på Crispin Glover Records mandag 5.februar.

Bandet for urframføringen består av:  Per Borten, Haakon-Marius Pettersen, Stian Lundberg, Espen Berge, Hallvard Gaardløs, Ingrid Steinkopf, Vegard Bjerkan, Petter Kraft og Roar Øien.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.