Trondheim Calling | Trondheim Calling 2019 byr på ny norsk musikk til…

Trondheim Calling 2019 byr på ny norsk musikk til alle!

Musikkfestivalen Trondheim Calling arrangeres for 9. gang helgen 31. januar til 2. februar og ønsker å gjøre ny norsk musikk tilgjengelig for hele byens befolkning. Med gavemidler fra Sparebank1 SMN og støtte fra Trondheim Kommune blir det derfor arrangert en rekke gratiskonserter som er åpne for alle!

Trondheim Calling har som hovedformål å feire ny norsk musikk og vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og i løpet av helgen arrangeres det over 100 konserter i sentrum. 

Festivalen ønsker å gjøre ny norsk musikk tilgjengelig for hele byens befolkning og arrangerer derfor en rekke gratis-konserter for barn, unge og familier med noen av Norges mest spennende artister akkurat nå. 

Barnekonsert på Folkebiblioteket med JUNO

Sted: Folkebiblioteket
Tid: Lørdag 2. februar kl. 13:00
Gratis inngang - førstemann til mølla!

JUNO har sitt utspring fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Den uvanlige besetningen med to vokalister, trommer, kontrabass og saksofon gir musikken et karakteristisk preg. Bandets særegenhet har vekket oppmerksomhet hos musikkelskere langt utenfor våre landegrenser før de en gang har rukket å gi ut musikken sin. Juno har allerede spilt Edinburgh Jazz & Blues Festival, Kongsberg Jazzfestival, Vinterjazz i Århus, Festspillene i Nord-Norge og Jazzfest i Trondheim. På Trondheim Folkebibliotek denne lørdagen kommer JUNO for å spille konsert for barn mellom 4-10 år. Foreldre får også komme i følge med barna sine!

U18 konsert i Olavshallen med Jaa9, Linni og Sara & Arash

Sted: Olavshallen Lille Sal
Tid: Lørdag 2. februar kl. 18:00 - 20:30
Gratis inngang - førstemann til mølla!

I samarbeid med UV >15<18 byr Trondheim Calling på en konsertkveld for ungdom mellom 13-18 år i Olavshallen Lille Sal med noen av Norges beste rappere.  

Jaa9 har sammen med sin faste makker OnklP vært en premissleverandør i norsk hiphop siden oppstarten tidlig på 2000-tallet. Nå er han klar med sin første soloplate og legger ut på veien på egen hånd. 

Linni er best kjent som en av Yoguttene, men har etter deres suksess sakte men sikkert bygget seg en solokarriere med albumtriologien «Minimum», «Maksimum» og «Medium» som har sikret ham både Spellemann-nominasjon og genierklæringer av pressen.

Søskenduoen Sara & Arash fra Oslo har med sin mixtape ”Smiler Tårer” virkelig kommet i søkelyset med utsolgte konserter i Oslo og på klubbdagen til Øyafestivalen og er en av Trondheim Callings demoartister. 

Familiekonserter i Vår Frue Kirke

Sted: Vår Frue Kirke
Tid: Lørdag 2. februar kl. 17:30 - 21:30
Gratis inngang - førstemann til mølla!

En av de best besøkte scenene på fjorårets festival var konsertene i Vår Frue Kirke. I samarbeid med Kirkens Bymisjon blir det ny konsertkveld fylt til randen med vakker musikk fra noen av landets mest spennende artister – og alle er velkomne!

Hollow Hearts er et roots/americana-band fra Tromsø som med debutalbumet «Annabelle» fra 2018 har rørt og engasjert publikum over hele landet, og spilte over 15 festivaler i sommer blant annet Varangerfestivalen, Bergenfest, Bukta- og Øyafestivalen.

Jonas Ledang fra Namdalen er en av årets demoartister som det er knyttet store forventinger til med hans musikk hvor han tar opp arven fra storheter som Tom Petty og Neil Young.  Han er nomiert til årets mest lovende artist av Ut-Awards og hans siste singler har fått god rotasjon både på norsk og amerikansk radio.

Jarle Skavhellen fra Bergen gjort seg bemerket på den internasjonale musikkscene med sin unike stemme, blandet med tradisjonell akustisk folk. Singelen «The Ghost in Your Smile» har blitt en viral hit med over 3 millioner avspillinger på Spotify og er etter vår mening en av fjorårets vakreste låter.

Anna Kajander fra Lofoten er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I sommer slapp 23-åringen fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin», som lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker. Etter å ha spilt flerfoldige konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å for alvor jobbe med musikken. Det merkes at hun har jobbet hardt med musikken, hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster - og det er noe du kommer til å fortsette å høre i nær framtid. 

Alle arrangementene er gratis, takket være gavemidler fra Sparebank1 SMN, støtte fra Trondheim Kommune og godt samarbeid med Kirkens Bymisjon, Trondheim Folkebibliotek og UV >15<18.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.