Trondheim Calling | Tyggegummipunk

Tyggegummipunk

Foto: Thor Egil Leirtrø

Pom Poko rakk så vidt å spille inn noen låter til årets demofrist. Lurt var det, for etter bare noen måneder som band har de ikke bare overbevist vår jury, men også rukket å bli Ukas Urørt og fått skryt i britisk musikkpresse for låta «Birthday».

Kan dere beskrive musikkstilen deres?

– Vi blir ofte beskrevet som litt sånn punkete. Selv om ingen av oss har spilt noe særlig punk før eller har så mye forhold til den sjangeren. Det er ikke Ramones-aktig punk, det er mer tyggegummi-aktig enn mye annen punk hvis man kan kalle det det, forteller Martin.

For de som ikke har platesamlinga full av tyggegummipunk/sukkerpunk, er dette punk som har fokus på å være fengende og gøy. En slags post-sjanger som tar inspirasjon fra andre musikkstiler som for eksempel pop.

Finnes det noen andre band som spiller slik musikk?

– Det finnes en del band som driver med en del av de samme tingene som oss. For eksempel Deerhoof og Ponytail, men de har nok et ønske om å være litt støggere. Det er også et band som heter Battles som kanskje ikke ligner så mye, men har litt samme blanding med glade og rare greier, forteller Martin.

Begge er enige om at det viktigste er at det er gøy, og hvis bandet selv får et kick av musikken vil det smitte over på publikum. Medlemmene har vært med i andre band som Panda Panda og Lumikide. Pom Poko ble dannet da bassisten fikk tilbud om å spille rolig jazz på en litteraturfestival, men hadde mer lyst til å spille punk.

– Vi hadde spilt sammen i forskjellige settinger før, så vi ble med på det. Vi tenkte ikke så mye mer over det, plutselig nærmet det seg konserten og da møttes vi og spilte mange forskjellige ting, sier Martin.

– Jeg tror det var bra at vi hadde såpass dårlig tid. Vi rakk aldri tenke over spørsmål som «hva skal dette bli?» eller «hva vil vi med dette?». Det ble det det ble, da vi begynte å skrive låtene rundt to dager før konserten, legger Ragnhild til.

Konserten var i tillegg kun et par dager før påmeldingsfristen til Trondheim Calling. Da var det rett til øvingslokalet for å spille inn Urørt-hitten «Birthday». Den ble mikset dagen etter og sendt inn.

– Det gikk jo bra, da! sier Martin og smiler.

Hvordan er musikkmiljøet i Trondheim?

– Jeg synes det er veldig bra at det alltid er plass! Man får liksom alltid prøvd ut det man vil spille. Også er det ganske bredt, forteller Ragnhild.

– Det er lite, men allikevel utrolig mye som foregår. Også er det mange kanaler man kan nå igjennom med, sånn som Samfundet og Trondheim Calling, legger Martin til.

Hva er en drømmefestival for dere?

– Jeg tror jeg liker best å være på festival om jeg selv kan spille, sier Ragnhild og legger til at Roskilde også hadde vært kult å spille på.

– Det hadde vært kult og hatt sin egen festival, da! Pom Poko-festivalen!, foreslår Martin.

– Eneste bandet som spiller! Fem konserter hver dag! Sier Ragnhild og ler.

De sier også at, skulle de laget en festival ville de hatt en god variasjon av sjangere som utfordrer publikum.

Noen siste ord?

– Kom på konsert, det blir helt sjukt. 

Pom Poko spiller torsdag 22.45 på Moskus, og lørdag 19.30 i Olavshallen Lille Sal.
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.