Trondheim Calling | Unge lovende

Unge lovende

Ary og Carl Louis Foto: Victoria Hoseth

Artistene ARY og Carl Louis er to av Norges mest populære nykommere, og er kanskje best kjent for låta «Telescope», som ble sluppet tidligere i høst. De tilhører begge samme plateselskap, de er stadig å se på scenen sammen, og skal vi tro på ryktene så er ikke dette siste gang de samarbeider. For å bygge opp under godt samarbeid, fikk vi superduoen til å intervjue hverandre – uten redaksjonell innblanding og redigering.

Carl spør ARY:

Hva synes du er det viktigste å fokusere på som fremadstormende artist?

– Det viktigste er vel å holde fokus og ta godt vare på seg selv og folk rundt seg. Det er lett å bli revet med på fester, og lett å miste perspektiv på hvorfor man befinner seg i denne situasjonen i utgangspunktet. Det viktigste er vel å ha bena på bakken og prøve å forstå hva som er viktig, og hva som ikke er det.

Hvis du skulle gi et råd til unge jenter med en musikkdrøm, hva ville det vært?

– Du må bare begynne. Du må drømme stort, også må du lage musikken du elsker. Ikke vent på at noe skal skje, få det til å skje på egenhånd. Stå på som om du skal bli plukket opp i morgen, for det kan skje. Når den dagen kommer, at du er klar for å bli artist, holder det ikke å ha én sang klar, du skal ha hundre. Og hvis noe virker for godt til å være sant, så er det som oftest det. En liten dose skepsis er godt å ha. Ingenting er umulig. Jeg tror at om man bare fortsetter å prøve, så vil man få det til.

Har du en drøm som du drømmer flere ganger?

– Jeg drømmer ofte at jeg er naken og ikke finner klærne mine før konsert. Det er en stressende drøm. Men så kommer det noen og sminker på meg klær, og sier at ingen kan se at jeg er naken… Sprøtt.

Synger du i dusjen, hva synger du?

– Wow, i dusjen synger jeg veldig mye rart. Kanskje mest finn-på-sanger.

Hvis du hadde hatt alt av penger og tid, hva ville du gjort da?

– Hva hadde man ikke gjort? Da kan man gjøre alt man vil! Jeg hadde begynt med å lage hus til alle som ikke har det, så hadde jeg kjøpt 1000 synther, og laget 20 album. Så hadde jeg reist på turne med de 20 albumene, samt kjøpt et eventyrslott og uendelig med godteri.

Hvis du kunne reise ut i universet, hvor ville du dratt og hva ville du ønske at du kunne se?

– Jeg har egentlig ikke så lyst til å reise ut i universet, jeg tror jeg hadde fått skikkelig hjemlengsel. Jeg trives alt for godt på jorda. Hvis noen hadde tvunget meg ville jeg nok bare dratt til månen, for jeg hadde elsket å se jorden utenifra.

Hva inneholder drømmesangen din?

– En fengende synth, litt merkelig perk og en rund bass. Men det gjør vel de fleste sanger nå for tiden?

Hva synes du er det kjipeste med å lage musikk?

– Det kjipeste med å lage musikk er de dagene da alt føles håpløst. Når jeg hører gjennom musikken og tenker at alt er dritt. Av og til kan jeg gå helt i grøfta og tenke at jeg kaster bort livet mitt og at det er uansvarlig å bruke tiden sin på noe så risikabelt. Men så går det over når solen skinner og alt håpet strømmer tilbake.

Hvis du hadde møtt deg selv som barn, hva ville du sagt?

– Lille Ariadne. Ikke vær redd, fordi alt ordner seg. Så lenge du er snill med folk på veien.

Hva drømte du om å bli da du var liten?

– Jeg har alltid drømt om å synge. Jeg har alltid elsket det. Jeg drømte om å kjøre snowboard på et tidspunkt, men det gikk over når jeg innså hvor feig jeg var.

Hvis du virkelig skal kose deg, hva gjør du da?

– Da inviterer jeg en god venn på morgenkaffe. Jeg elsker en god kaffe og en god samtale i morgensol.


ARY spør Carl:

Hvilket øyeblikk husker du best fra tiden vår i studio eller på turné sammen?

– Det må kanskje være det øyeblikket vi spilte «Telescope» for første gang for Martin Schilde (manageren deres. Red. anm.) og han fikk gåsehud. Da skjønte jeg at vi hadde laget noe veldig fint sammen.

Hvis du ikke hadde vært artist, hva hadde du vært da?

– Jeg hadde nok drevet med film på et vis. Det har alltid vært en stor interesse for meg, jeg begynte faktisk på filmstudier en gang i tiden også.

Tror du det har påvirket musikken vår at vi møttes for første gang i et svømmebasseng?

– Ja uten tvil. Det ble en solid icebreaker. Alt annet blir jo enkelt når man møter noen for første gang i et hotellbasseng.

Hvis du ble sittende på en øde øy, hvilke tre gjenstander/personer ville du hatt med deg?

– Jeg ville hatt med en kniv, en flint og en vannbeholder. Kniv til å kutte opp brensel, flint til å få i gang et bål og vannbeholder til å frakte og koke vann. Jeg har sett altfor mye på overlevelsesprogrammer på Discovery Channel opp igjennom.

Hva ville du bli når du var liten?

– Jeg hadde et spesielt ønske som innebar en litt spesiell døgnrytme. Jeg ville bli baker på dagen og detektiv på kvelden. Dette var to jobber som jeg tydeligvis mente lot seg fint kombinere. Løse mysterier på natten frem til kl. 04.00 og så sette brøddeigene før kundene kom til bakeriet kl. 08.00. Deretter komme seg hjem, sove, og gjenta det samme neste dag.

Nevn én ting du drømmer om å oppleve?

– Noe som hadde vært gøy, fantastisk, og skremmende, men som aldri kommer til å skje; dratt en tur ut i verdensrommet.

I hvilke situasjoner er du mest tilfreds?

– Når jeg har god tid, ingen planer, og kan sette meg ned med en kopp kaffe i studio: Et blankt prosjekt og en visjon for en låt.

Hvis du kunne velge å være sykt god i en ting du ikke kan fra før, hva ville det vært?

– Hehe. Jeg skulle gjerne vær sykt god til å synge. Men det hadde også vært litt dumt for da hadde vi kanskje aldri truffet hverandre og samarbeidet.

Hvis du skulle regissere en film, hva ville den handlet om?

– Jeg skulle gjerne laet en film om hvordan vi kunne fått fred på jorden. Det er et naivt tema, men likevel viktig. Har idéen klar så hvis noen som leser dette vil lage en film om verdensfred – ta kontakt!

Hvilken sang får deg til å vri på dansefoten?

– Ingen spesiell låt, men James Brown får meg virkelig til å ville vrikke på dansefoten.


Ary spiller lørdag 6. februar på Rockheim Scenen kl. 22.00
Carl Louis spiller lørdag 6. februar på Rockheim Scenen kl. 23.00
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.