Trondheim Calling | De ti første artistene er klare!

De ti første artistene er klare!

Razika Foto: Presse

Trondheim Calling utvider i tid og rom med å innta en tredje bydel og fylle opp en tredje dag med konserter. Nå er de første artistene klare!

Første slipp er klart og inneholder syttitalls bergensk pop, bergensk hitrock, rock’n’roll fra Moss, verdensborgerlig rap med vestkystsound fra Oslo, samisk suggerende elektropop, synth og space drums fra Nord-Norge, singer/songwriter-pop fra Kabelvåg, r&b fra Oslo og orkestrert indierock fra Elverum.

Trondheim Calling har gjennom årene vokst til å bli en av Norges største showcasefestivaler og musikkonferanser. Festivalen som trakk over 6000 publikum i år, har som målsetning å presentere og debattere ny norsk musikk og førsteslippet byr på både kjente og mer ukjente artister fra hele Norge. 

Vi ønsker å ta alle landsdeler på alvor og virkelig vise fram bredden av ny norsk musikk

Festivalen utvider både i tid og rom med fullt konsert- og konferanseprogram allerede fra torsdag av. Trondheim Calling inntar også nytt byrom. I tillegg til scenene på Solsiden og Brattøra skal Trondheims største vinterhage lages inne på Olavshallen. Der blir det pop-up festivalby med nye muligheter for å innta mat og drikke og sosialisere seg for publikum.

(saken fortsetter under bildet)

Ivan Ave Foto: Even Suseg

Bookingsjef Markus Sletten trekker frem Ivan Ave og Dreamarcher som to artister i ytterpunktene av sjangrene representert i første slipp.

- De har til felles at de setter sine tydelige særpreg på sjangeren de har vokst opp med. Resultatet er noe som høres internasjonalt ut med enormt potensiale.

- Trondheim Calling hadde et regionalt utspring men har for lenge siden utviklet seg til å bli en festival som samler hele landets musikkbransje. Vi ønsker å ta alle landsdeler på alvor og virkelig vise fram bredden av ny norsk musikk, forteller festivalsjef Thomas Ryjord.

Videre forteller festivalsjefen at det ikke blir mindre plass til regionale band av den grunn.

- Med årets økning i scenekapasitet og det faktum at vi utvider til tre fulle festivalkvelder i 2017 så har vi godt med plass på plakaten til både mange regionale og mange artister fra øvrige landsdeler.

- Vi er opptatte av at Trondheim Calling skal utvikle seg som festival med årene. I år fikk vi muligheten å boltre oss over både Solsiden og Brattøra, og det sørget for flere større scener med plass til mer etablerte artister, og det ble både popup-nattklubb (Hysj) og gatekunst ut av det. Det vi har manglet er den store møteplassen utenfor scenene våre. Det får vi nå muligheten til å ordne inne på Olavshallen, hvor vi skal lage Trondheims største vinterhage! 

- Nå tror vi at både festivalen og byen er moden for at vi åpner for fullt konsertprogram alle tre dager, og for konferansedelen er vi helt plassmessig avhengig av å begynne allerede torsdag formiddag. 

Fredag 9.september kl. 12:00 legges 250 Early Bird Festivalpass ut for salg på Ticketmaster sine utsalgssteder, for kun 590NOK (+ avgift)

Disse er bekreftet til Trondheim Calling 2017:

Sondre Lerche Foto: Marius Hauge

Sondre Lerche (Bergen)

Sondre Lerche er et navn de fleste nordmenn mellom tolv og åtti kjenner til, etter en allerede lang og fruktbar karriere, bade som artist og TV-personlighet. Det er vanskelig å tro at mannen så vidt har rukket å fylle tretti! 

Lerche er en artist som vanskelig lar seg sette i bås. Sjangermessig kan han forsøksvis beskrives som en klassisk crooner med fengende poplåter inspirert av 70-tallsrock, pønk og med elektroniske elementer. Lerches forrige album, Please, viste oss en artist som på ingen måte er ferdig med å utforsker nye musikalske landskap, og inneholdt noen av de friskeste og mest dansbare låtene man har hørt fra Sondre. Til Trondheim Calling kan vi glede oss over at en av Norges mest markante artister skal presentere helt ny musikk fra nok et nytt kapittel i hans stadig utforskende musikkarriere.

Razika Foto: Presse

Razika (Bergen)

Razika er ikke så gamle, men likevel føles det som om de alltid har vært her. De fire jentene fra Møhlenpris i Bergen var bare 15 år da de begynte å spille sammen og feirer 10-årsjubileum som band i år. Det feires med en storslått jubileumsturné i høst og i Trondheim ser du dem først på Trondheim Calling i februar!

Alle som har opplevd en konsert med Razika, vet at det er en fest! Med hitsingler i fleng, byr de på alt fra bittervakre «Vondt i hjertet» fra deres første album, til den nyeste platens maktdemonstrasjon «Faen ta deg». Alt blir servert med Razikas signaturlydbilde, en herlig blanding av indiepop med forfriskende elementer av ska.

Death by Unga Bunga Foto: Ingrid Pop

Death By Unga Bunga (Moss)

2016 ser ut til å bli Death By Unga Bungas mest produktive år til nå. Gutta ga ut sitt fjerde album, «Pineapple Pizza», i mars og har siden turnert kontinuerlig i både USA og Norge, og i september dukker fire splitter nye låter på EP-en «Fight!». Mossebandet har fortsatt ingen planer om sette ned tempoet.

Etter at de slapp «Pineapple Pizza» tidligere i år har bandet stort sett vært ute på veien, og det er spesielt USA som har dratt nytte av deres blide åsyn og fete licks. Amerikanerne tok dem i mot med åpne armer, og de ble blant annet listet på over hundre radiostasjoner, noe som igjen gjorde dem til et av de mest spilte bandene på amerikanske college-radioer. Publikum vil ha mer, og det er akkurat det DBUB har planer om å gi dem!

På «Fight!» sender bandet av gårde fire kompromissløse låter, med gitaren vrengt til maks og melodier som du garantert hyler med på på neste fest. Tittelen på EP-en beskriver på ingen måte bandets trang til å krangle høylytt eller sloss, men er heller en hyllest til det å måtte sloss for kvalitets-musikken der ute. For den finnes, og DBUB er en stødig leverandør av akkurat dette. Tittellåten fra EP-en har nylig blitt plukket opp av Nrk P3 og ruller og går utover høsten og mot konserten vi alle gleder oss til å se på Trondheim Calling 2017!

Ivan Ave Foto: Even Suseg

Ivan Ave (Oslo)

27 år gamle Ivan Ave, opprinnelig fra Vinje i Telemark, har de siste årene vært en markant stemme i hiphopundergrunnen, både her hjemme og ute i den store verden. Etter den bejublede EPen «Low Jams» fra 2014 og minst like kritikerroste samarbeidsprosjekter med blant andre Fredfades, har endelig hans egen albumdebut «Helping Hands» fått se dagens lys. Albumet er satt sammen på et riktig så kosmopolitisk vis, i både Paris, Los Angeles og New York. Brorparten av samarbeidet mellom Ivan Ave og den amerikanske produsenten Mndsgn (signert til det legendariske Los Angeles-labelet Stones Throw Records) har dog foregått via internett mellom Oslo og Los Angeles.

«Helping Hands» er ifølge hovedpersonen selv et album som inneholder drypp fra både nittitalls hiphop, jazz og soul fra 70-tallet og 80-talls boogie og R&B. Men der de musikalske inspirasjonskildene er mangfoldige, er Ivan Aves tekstunivers nært og personlig.

Agy fra Nordreisa Foto: Knut Aaserud

ÁGY (Nordreisa)

ÁGY er en samisk elektropop artist fra Nordreisa. Agnete Båtnes Braaten, som hun egentlig heter, skriver låter med et moderne og edgy uttrykk på både engelsk og samisk, med innslag av tradisjonell joik. ÁGYs elektroniske sound er basert på sterke melodier, suggerende rytmer og harmoniske krumspring. I 2013 gjorde ÁGY, under eget navn, nasjonal suksess med låta «Hjerterått» som hun skrev for NRK Super TV-serien med samme navn.

På tampen av 2015 ble ÁGYs låt «Arvedávgi» listet på NRK p3, hvor hun også påfølgende uke ble kåret til Ukas Urørt. I januar 2016 gikk hun videre til å bli nominert til Årets Urørt og plutselig var ÁGY på alles lepper. I løpet av det siste året har hun gjestet låter og turneer til bl.a. Joddski, spilt på flere store Norske festivalen og overbevist publikum og musikkanmeldere om at vi har å gjøre med Norges nye pop-komet. 


Dreamarcher Foto: Geir Mogen

Dreamarcher (Trondheim) 

Dreamarcher fra Hardanger balanserer det hardtslående og det fintfølende på mesterlig vis. Musikken deres gjenspeiler oppveksten omgitt av bredekkede og majestetiske fjell som strenger seg opp fra Hardangerfjorden, i en småby preget av forlatte, falleferdige fabrikker. Fra dyp melodisk vokal og ambient melankoli, til hardcore scream, hamrende gitarriff og blast-beats, utfordrer Dreamarcher sjangerkonvensjonene.

Dreamarcher som band ble lansert i februar 2016, men kan allerede vise til å ha blitt lagt merke til av flere viktige musikkjennere. I april ble bandet plukket ut som Ukas Urørt og i sommer har de stått på Urørts scener på Slottsfjell og Pstereo. I det sommeren kom til sin ende, offentliggjorde bandet at platekontrakt var signert med selveste Indie Recordings som gir ut debutalbumet i oktober 2016. På albumet kan man høre gjesteopptredener fra Kristoffer Lo (Highasakite) og produksjonen til Ashley Stubbert (Purified In Blood, Sløtface).

DRØM Foto: Signe Fuglesteg Luksengaard

DRØM (Trondheim)

Forrige gang vi fikk gleden av å presentere DRØM på Trondheim Calling, ble det den gang helt ferske bandet lovpriset av en samlet demo-jury. Nå har de spilt konserter over hele Norge, blitt hentet frem av Norske radiokanaler som P3 og P1, og er endelig klare for å slippe sitt etterlengtede debutalbum.

Inspirert av mektige nordiske fjell har DRØM skapt et lydlandskap hvor synth og mediterende spacedrums møter og kontrasteres av nord-norsk dialekt. Landskapet er massivt og ekspressivt, men òg sårt og vakkert. Bandet er som brobyggere mellom visekunstnere som Bremnes og Hoff og elektroniske giganter som Røyksopp og Jaga Jazzist. Ikke minst bygger de en bro over til den visuell kunst, da deres konserter forteller en historie gjennom suggerende undervannsvideo som komplementerer musikken på konsertene deres.

Til Trondheim Calling vil de nå vise frem sitt rykende ferske drømmespill av lys- og videokunst i møte med næringsrik arktisk elektronika.

Kajander Foto: Terje Arntsen

Kajander (Kabelvåg)

Bendik Kajander fra Lofoten debuterte i april med singelen «E du den du vil vær?» som oppnådde braksuksess på uhyre kort tid. Låten ble umiddelbart listet på NRK P3, ble utnevnt til Ukas Urørt og har snurret og gått på Norske radiokanaler i hele sommer. Plutselig dukket Kajander opp på en mengde festivalplakater den påfølgende sommeren. 

Backet opp av et stjernelag av et band, opptrådte Kajander på blant annet Klubb-Øya, Rakettnatt, og reiste i to-spann med pop-kometen Sondre Justad til Pstereo i Trondheim og Aronnesrocken i Alta. Det hele bare et par måneder etter å ha stukket hodet frem i popverdenen. Etter opptredener på P3 Christine og God Morgen Norge, er allerede Lofot-gutten Kajander i ferd med å bli en yndling for norsk media. Det er høye forventninger til musikken han leverer, og disse vil garantert innfris.

Foto: Presse

Philip Emilio (Oslo)

Som et resultat av en tid der sjangere er i fusjon, er Philip Emilio en artist som representerer ny norsk musikk på sitt beste. Med en blanding av R&B, rap og inspirasjon fra flere musikkepoker, kan Philip Emilios uttrykk beskrives som original, fremtidsrettet og nytenkende. Den 25 år gamle Oslo-gutten har tidligere gjort seg bemerket for sine melodiøse låter og kreative tilnærming til tekst og flyt. 

Etter flere år som en viktig del av kollektivet B.A.W.S., har han nylig signert med Nora Collective (Arif, Unge Ferrari, m.m.) for å lansere sin nye musikk. Det siste året har han imponert med sine sterke singler og kritikerroste liveshows på festivaler som Slottsfjell, Stavernfestivalen og Øyafestivalen. Foran seg har han flere etterlengtede utgivelser, og mye tyder på at vi har med en av morgendagens store Norske rap- og R&B-artister.

The Hallway fra Elverum Foto: Jon Grimsgaard

The Hallway (Elverum)

Etter mange år med konserter og utgivelser i store deler av verden med spellemannsvinnende Team Me, Aristillus og Twin Pines Mall, startet Simen Schikulski sitt nye prosjekt The Hallway høsten 2015. Med seg har han Andreas Westhagen (Carnival Kids, Twin Pines Mall), Andreas Engseth (Shevils, KitFai) og hans gamle Team Me-makker Simen Skari. Første singel Stay & Grow Old så dagens lys i september 2015 og siden har bandet spilt inn et forrykende album som nylig kom ut til meget gode kritikker. I sommer ble bandet plukket ut av Nrk P3 til å spille på Urørt-scenen på Slottsfjell, noe som ble deres store brak-debut.

Debutalbumet Vestad ble sluppet i Japan i mai av Rallye Label, og i august i Norge på Furuberget plateselskap. På plata kombinerer bandet orkestrert og ambisiøs indierock med hint av tidlig totusentalls emo-rock, med et ærlig nikk til band som Desaparacidos og The Smashing Pumpkins. Det er en sann glede å få presentere dette nye prosjektet på Trondheim Calling!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.