Trondheim Calling | – Vi er jo ingen sjanger. Fuck sjanger.

– Vi er jo ingen sjanger. Fuck sjanger.

Dreamarcher
Foto: Geir Mogen

Dreamarcher deltok på Trondheim Calling i fjor uten å spille, men gikk ut derfra med platekontrakt. Etter dette har de gitt ut debutskive, vært på Europaturné og er allerede i gang med ny plate. I år skal de også spille på Trondheim Calling.

På Grünerløkka fikk jeg slurpet i meg en kaffe og hørt på hva to av vestlandsgutta fra Dreamarcher har å si om sjanger, inspirasjon og fremtidsplaner.

– Det føltes riktig å begynne med noe som var litt mer gjennomført og målrettet, egentlig. Så da slutta vi med de fleste andre prosjektene vi drev på med og la mer energi inn i Dreamarcher. Målet var å lage et prosjekt som skulle smelle helt fra starten. Vi brukte to år på å lage soundet, spille inn skive og lage musikkvideo uten å annonsere bandet.

Dreamarcher ga ut selvtitulert debutskive i oktober, som har fått strålende tilbakemeldinger. De har også vært på turné i Europa med svartmetall-pionerene Vreid og Kampfar.

Hvordan har tilbakemeldingen vært på turneen?

– Vi har fått gode tilbakemeldinger, spesielt til tross for at det var en black metal-turné. Det var ikke helt våres publikum, det var ganske tøft å stå i et black metal-crowd å levere det vi holder på med, og kanskje utfordrende for dem og, forteller Ruben.

– Igjen, så fikk vi også mye ut av å spille med band som ikke er så like som oss, der vi lærte mye om hvordan de tenker rundt liveshow. Spesielt Kampfar er et vanvittig bra liveband, tilføyer Kim.

Kan dere beskrive en drømmeturné?

– Europa har vi nettopp reist i, men USA har vi ikke vært i enda, sier Kim.

– Hvis man skal være helt urealistisk, så er det vel kanskje USA med Deafheaven, legger Ruben til.

Deres største inspirasjon?

– Av konkrete band så er nok Deafheaven en tydelig inspirasjon. Det som er greia med oss er at vi i bandet er veldig forskjellige, med mange forskjellige innfallsvinkler. Vi er inspirert av jazz og elementer derfra, så vi tar inspirasjon fra mange forskjellige ting. Det er vanskelig å sette oss i en bås og si at vi høres ut som et annet band, forteller Kim.

– Det har vært litt press på at folk har spurt oss om hva slags sjanger vi spiller. Det er utrolig vanskelig å si, fordi vi vet egentlig ikke helt selv. Vi har nevnt post-metal, men det er mest fordi det er veldig bredt og kan omfavne mye. Vi har en rot i metallen, men så er det greiner i alle mulige retninger ut i fra det, tilføyer Ruben.

– Jeg liker det som står på Facebook-siden vår, at vi er «Abrasive beauty from the west coast of Norway», sier Kim.

– Nei, sjanger ass. Vi er jo ingen sjanger. Fuck sjanger, sier Ruben med et smil.

Hva er planene videre?

– Vi holder på med andre album, som vi allerede har kommet ganske langt på. Vi har 14 låter klare som vi tenker å spille inn i starten av 2017, sier Ruben.

– Det blir også en Norgesturné. Også skal vi på en hyttetur der vi bærer opp alle instrumentene, kobler helt av og drikker masse øl, tilføyer Kim.

Har dere noen forventninger til Trondheim Calling?

– Ja, vi har forventninger. Vi håper på å være best, vi, sier Kim med et smil.

– Vi håper på å knytte litt kontakter, vi fikk veldig mye ut av det i fjor, legger Ruben til.

– Nå har vi jo booking og plateselskap, så vi satser på å møte den internasjonale bransjen. Vi skal jo pitche bandet og få litt sånn mentor-greier, så det blir en fin mulighet. Også skal vi spille som faen, da!

Dreamarcher spiller fredag 23.30 på Olavshallen Lille Sal og lørdag 21.30 på Avant Garden.
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.