Trondheim Calling | Vil du spille på Trondheim Calling 2018?

Vil du spille på Trondheim Calling 2018?

Foto: Thor Egil Leirtrø

Trondheim Calling åpner for første gang dørene for uetablerte band fra hele Norge når artistregisteringen for demoband åpnes for 8. gang.

Trondheim Calling har på sine 7 år vokst fra å være en festival og musikkonferanse for Midt-Norge til å bli en av landets viktigste arenaer for ny norsk musikk.

”Med denne utviklingen ser vi det naturlig og også invitere unge talent fra resten av landet til vår region, for å stifte bekjentskap til Midt-Norge og vise dem frem for publikum, presse og bransjen som holder til her.” sier bookingsjef Markus Sletten som også jobber som agent for artister som Broen, The Fjords og Bloody Beach.

Tidligere år har festivalens program bestått av mer etablerte artister fra hele Norge, mens demobandkvoten har vært forbeholdt artister fra landsdelen. Nå kan usignerte artister fra hele Norge søke og antallet demoartister økes.

”Vi kommer likevel ikke til å fjerne fokuset fra det yrende musikklivet som finnes her og vil plukke ut like mange midt-norske artister som tidligere år” utdyper Markus.

Blant årets demoartister var artister som Pom Poko, Amanda Tenfjord og Wonder The Boy som alle fikk både oppmerksomhet, festivaloppdrag og nye samarbeidspartnere gjennom å bruke Trondheim Calling som springbrett. 

Trondheim Calling arrangeres 1-3. februar 2018 og har allerede annonsert at festivalen flytter lokasjon til Trondheim Sentrum. Studentersamfundet, Byscenen og Olavshallen blir festivalens hovedscener og det blir til sammen over 100 konserter på 15 ulike scener. 

Alle demoartister som blir plukket ut får tilbud om å spille to konserter på festivalen og gratis adgang til hele konferanseprogrammet.

Kriterier:

- Artist må være basert/bosatt i Norge 
- Unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres
- Alle sjangere vurderes
- Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist
- Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, for å kunne søke, men må kunne vise til konkrete planer og ønsker om å utvikle deg som artist.

Søknadsfrist: Mandag 2. oktober kl 23.59

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.