Trondheim Calling | Vil du spille på Trondheim Calling 2019?

Vil du spille på Trondheim Calling 2019?

Foto: Gry Dahl

Er du den neste norske musikksnakkisen og ønsker å vise deg fram for norsk og internasjonal musikkbransje? Artistregistreringen til Trondheim Calling 31. januar – 2. februar 2019 er nå åpnet!

En samling for ny norsk musikk

Trondheim Calling har blitt en av landets største framvisnings-arenaer for ny norsk musikk. Festivalen og musikkonferansen trekker musikkbransjedelegater fra hele Norge og Europa som sammen med publikum fyller midtbyens musikkscener til randen. Trondheim Calling hadde i vinter totalt over 8000 besøkende. 

En kickstart på musikkarrieren

Artister som tidligere har fått sitt gjennombrudd som demoartist på Trondheim Calling finner du blant annet Highasakite, Rytmeklubben, Broen, The Fjords, Pom Poko, Amanda Tenfjord, Wonder The Boy, Haunted Mansions og Kristian Grostad. 

Amanda Tenfjord sikret seg både management og plateselskap etter å ha spilt som demoartist på Trondheim Calling 2017. Singelen ”First Impression” fra tidligere i år ble umiddelbart listet som Ukas Låt på NRK P3, og hun signerte nylig med United Talent som er et av verdens største bookingselskaper. 

Kometene i Pom Poko rakk så vidt å spille inn en demolåt før fristen til 2017-festivalen men gjorde rent bord på festivalen i form av å sikre seg et godt apparat og spilte samme sommer både Roskilde og Øyafestivalen og signerte nylig med britiske plateselskapet Bella Union som flere år har vært gjester på Trondheim Calling og som har artister som Father John Misty, Beach House og John Grant.

«Du kan spare mange tapsprosjekt i form av promo-turneer gjennom at vi samler bransjen for deg til samme konsert, alt fra norske festivalbookere til internasjonale plateselskap som alle er nysgjerrige på ny norsk musikk i ulike sjangere» forteller festivalsjef Thomas Ryjord.

Kriterier:

  • Artist må være bosatt i Norge.

  • Unge og uetablerte artister under 27 år prioriteres
.
  • Alle sjangere vurderes
.
  • Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og eksportpotensial som plate og liveartist
. 
  • Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, men må kunne vise til konkrete planer om å utvikle deg som artist.

Hvis du blir valgt ut:

  • Du tilbys å spille to konserter under Trondheim Calling 31. jan – 2. feb 2019.
  • Gratis delegatpass som gir tilgang til hele konferanseprogrammet.
  • Egen speed meeting med norsk og internasjonal bransje.
  • Reisestøtte og hotellovernatting til musikere som er bosatt lengre enn 7 mil fra Trondheim. 
  • Festivalen stiller med standard backline, lyd og lys og profesjonelt crew på alle scener, samt catering på spilledager. 

Trondheim Calling Accelerator

Demoartistene som er bosatt i Trøndelag får også tilbud om å delta på Trondheim Calling Accelerator som er en samlings mentorhjelp hvor artistene får hjelp til alt fra utvikling av sceneutrykk til å legge en strategi for egen musikkarriere. Opplegget har fått 3-årig støtte av Kreativt Norge og bruker metoder mye brukt av teknologinæringen hvor oppstarts-bedrifter får hjelp av etablerte bedrifter for å utvikle sitt produkt med mål om å finne rette samarbeidspartnere og nå ut til et større publikum.

«Med Acceleratorprogrammet vil vi hjelpe demoartistene å ta de riktige retningene, valgene og legge langsiktige strategier som en grunnmur for veien videre inn i karrieren» sier prosjektleder Vibeke Hay Wold.

Søknadsfrist: Fredag 21. september kl. 23.59

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.