Trondheim Calling | Vinner av NTNU Musikknæringspris 2016 er kåret!

Vinner av NTNU Musikknæringspris 2016 er kåret!

Terratur Possessions Foto: Presse

Terratur Possessions er vinner av NTNU Musikknæringspris 2016!

Terratur Possessions er et plateselskap som sprer musikk i hele verden, med hovedfokus på band fra Trondheim og å bygge opp "merkevaren" Nidrosian Black Metal, som har fått et stor tilhengeskare på verdensbasis.

Terratur Possession gir ut og distribuerer musikk, og også arrangør av festivaler som Laudata Nex Magicka som i neste runde blir holdt på Brukbar/Blæst i Mars, igjen med fokus på Trønderske band.

Artistene og innehaver Ole A. Aune har sammen bygd opp et viktig nettverk for en norsk sjanger og et miljø som har en stor oppslutning i musikkretser verden over.

Juryens begrunnelse:

Plateselskapet har kanskje gått under radaren for de som ikke følger sjangeren, men har jobbet jevnt og trutt i over ni år for å bygge opp plateselskapet Terratur Possessions, samt Nidrosian Black Metal - merkenavnet for trøndersk svartmetall, i samspill med andre aktører i bransjen. Plateselskapet har etablert seg med økende internasjonal distribusjon, samtidig som de setter opp utsolgte konserter og festivaler i New York og Brüssel, med trønderske band.

Ole A. Aune er primus motor og fungerer både som A&R, plateselskap, designer, manager, konsertprodusent og ikke minst miljøskaper. Gjennom sine aktiviteter setter han fokus på trønderske black-metal-artister nasjonalt og internasjonalt. Når Terratur Possessions setter opp konsert med sine band i Trondheim, så setter både italienere og tyskere seg på flyet til Trondheim i ens ærend.

Terratur Possessions er en viktig eksportaktør av trøndersk svartmetall. Selskapet har klart seg uten noen form for støtte, men kan vise til et brennende engasjement, et bredt internasjonalt nettverk og god næringsteft som gir ringvirkninger langt utenfor selskapet selv.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.