1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Q&A med John Leckie (UK)

Produsenten og studioteknikeren John Leckie har arbeidet med noen av de mest innflytelsesrike britiske band og artister i moderne tid slik som Muse, Stone Roses, Radiohead,The Verve, Simple Minds, Pink Floyd og George Harrison. 

Hvordan jobber NRK med norsk musikk?

NRK har i en årrekke løftet frem norske artister. Nå de siste årene ser vi også at NRK er blitt en stadig viktigere plattform for musikk også utenfor radiolistene. Musikken har vært en viktig del av serieproduksjoner som for eksempel Skam.

Samtale: Hvilke virkemidler har du tilgjengelig som ung artist i Norge?

Det finnes flere springbrett og virkemidler for unge artister i Norge for å bli lagt merke til for publikum og bransjen. Alt i fra spillelister på streamingtjenestene, radioprogram, nettplattformer, showcasefestivaler og konsertserier til talentkonkurranser  og stipender. Hva funker best, og hvordan kan man bruke tilbudene for å bygge opp under en ny norsk artist?

Anne Valeur

Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler

Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?

Ny personvernlov – hva vil den bety for meg som arrangør?

I 2018 kommer det en ny personvernlov i Norge som stiller mange krav til bedrifter i alle bransjer. Frist for ha på plass nye rutiner er 25. mai 2018. 

HEIM Festival inviterer til vorspiel på Moskus!

Siste helgen i juli skal den første utgaven av HEIM Festival finne sted i Hasselvika, en rask tur med hurtigbåten fra Trondheim. Under Trondheim Calling inviterer vi til å starte fredagskvelden sammen med oss på Moskus fra kl 17.

Christina Undrum Andersen

Phonofile vorspiel på Bar Moskus (tor. 1.2. kl 17)

Vi serverer sodd direkte fra Inderøy Slakteri og byr på en god bayer til maten!

Kom innom Moskus kl 17-18.30 og for et godt grunnlag og en rolig start før du hiver deg ut i Trondheimsnatta!

Norske Konsertarrangører (NKA) og Byscenen inviterer til møteplass og vorspiel!

I tradisjonen tro inviterer NKA medlemmer, venner og samarbeidspartnere til møteplass og uformelt vorspiel på Trondheim Calling. Denne gangen gjør vi dette i samarbeid med Byscenen, som også er en av scenene under festivalen.

Jõrund Fõreland Pedersen

NKA satelittkontor

I forbindelse med Trondheim Calling flytter vi kontoret til Trondheim der vi er tilgjengelige for medlemmer og bransje som ønsker å slå av en prat, ønsker råd, veiledning eller noen til å se på kontrakten din.

Musikkutstyrsordningen Satellittkontor på Trondheim Calling

Fredag 2. februar flytter vi Musikkutstyrsordningens kontor til Trondheim Calling.

Music Norway Pop Up Offfice

I forbindelse med Trondheim Calling åpner Music Norway et satellittkontor torsdag 1. februar  hvor vi er tilgjengelige for bransjen som ønsker å snakke om sine eksportplaner. 

Martin Bremnes/Arnfinn Johnsen

Sofaprat om låtskriving

Både konsertopplevelsen og lytteopplevelsen begynner med at noen må komponere musikken og teksten som treffer publikum der den skal.

En god låt, særlig i den digitale tidsalderen kan være mye mer verdifull for artisten sin karriere enn et stort promoterings-budsjett i ryggen. 

Q&A med Anne Judith Stokke Wik

Låtskriver- og produsentrollen er et voksende ledd i norsk musikknæring. Over mange år har Anne Judith Wik og Dsign Music vært med på denne utviklingen. Nå er de kreditert på 25 topplasseringer på Billboardlisten, over 200 utgivelser verden over, en haug med internasjonale priser og listinger og har vært nominert til to Grammys.

Andre Loyning

Hvordan komponere musikk til film?

Ola Kvernberg begynte sin jazzkarriere som svoren Oscar Peterson-fan men har siden utdannelsen på jazzlinja på NTNU utviklet en mangfoldig musikalsk karriere hvor han har samarbeidet med alt fra Stian Carstensen Og Joshua Redman til Motorpsycho, Thomas Dybdahl og Odd Nordstoga.

André Løyning

Et instrument - Bare et instrument?

Gjennom sine soloprosjekt og bandprosjekt har Kristoffer Lo omdefinert bruken av tuba som instrument, og han har tatt i bruk både teknologi og den naturlige klangen i ulike rom som en naturlig del av komponerings-prosessen.

Agurken

Samtale: Hvordan lykkes internasjonalt med norsk musikk?

Hvilke muligheter har mindre norske el skandinaviske musikkselskap og deres artister til å hevde seg internasjonalt? 

Hva har skjedd de siste årene rundt norsk musikkeksport og hva kiker selskapene etter når de signer nye artister med tanke på utenlandssatsing? 

Samtale: Hvordan bygge morgendagens norske headlinere?

Hvordan jobber festivalene, agenter og managere for å få nye norske artister opp til billettselgende headlinere?

Einar Aslaksen

Digital markedsføring med små og store budsjetter

Sindre Horseby og Simen Idsøe Eidsvåg fra Sesong 1 snakker om hvordan de jobber med mulighetene i digital markedsføring, og analyse og optimalisering av kampanjer. Men funker det uten en historie å fortelle? 

Hvordan nå et publikum med din digitale utgivelse?

Hvordan legger du til rette for at musikken din får den sjansen den fortjener og ikke forsvinner blant de 20 000 andre låtene som gis ut hver dag?

Hvilket ansvar har arrangøren?

Har arrangøren ansvar for å dokumentere det de gjør i forhold til sikkerhet og HMS og hva skulle du ønske at du hadde dokumentert om det oppstår en ulykke på ditt arrangement? 

Last inn flere seminarer