1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Norway Calling: Pitch Session

Norway Calling is a new concept started at Trondheim Calling 2017. 5 export ready artists with fundamental infrastructure from Norwegian music business will have the unique opportunity to perform in front of international music industry.

TONO Café

På torsdag og fredag fra kl. 12 – 15 byr TONO på gratis kaffe på TONO Caféen på Rockheim Panorama. I lunsjen fra kl. 13 til 13.45 får du dessuten gratis sodd begge dager.

TONO Café m/ minikonsert med Billie Van

På torsdag og fredag fra kl. 12 – 15 byr TONO på gratis kaffe på TONO Caféen i Rockheim Panorama. I lunsjen fra kl. 13 til 13.45 får du dessuten gratis sodd begge dager. Torsdag 1. februar blir det også minikonsert med Billie Van.

Music Norway : Share a story, a friend and a drink!

Join in to kick off the festival night and catch up with new and old friends at Trondheim Calling.

Panel: How is the global and European live market developing?

Stereogum reported that former One Direction member Louis Tomlinson tweeted «…Where the fuck are all the bands !? It’s a festival !?»  as response to the Coachella 2018 Poster, and pointing out that the extinction of how festival-headlining rock bands is complete. Is this the reality or are other trends emerging in Europe and globally?

Session: MusicTech

Trondheim Calling presenterer en eksklusiv session for deg som vil inn i den spennende verden av musikkgründere og music tech fredag 2. februar. Session arrangeres i samarbeid med de regionale kompetansesentrene, Music Norway og 7011 Music Space.

Spesialomvisning i utstillingen «Ei vise er så mangt»

Ei vise er så mangt er en utstilling om norsk visesang, visetradisjoner, visebølgen, viseartistene og ikke minst visas betydning for utviklingen av den norske populærmusikken.

Stokkøya Festival Vorspiel

Nystartede Stokkøya Festival inviterer til vors med servering av blåskjell og øl fra Stokkøy Bryggeri!

Speed Meeting for artister med norsk bransje

I år tilbys tilbyr vi alle artister muligheten til 1 til 1 møter med norsk platebransje. Er det et spesielt felt du gjerne skulle hatt ekspertråd på eller du bare har lyst å bli kjent med menneskene som i kulissene jobber med noen av Norges største artister?

Konferanseavslutning på Astrum

Vi runder av 3 dagers heftig konferanseprogram med enda en tur i toppetasjen samme med Polar Artist, Ticketmaster og Astrum som vil være i besittelse av drikke, ekstrem trivsel og flere overraskelser.

Meet & Greet John Leckie (UK)

Etter samtalen inviterer Nord Universitet & Brygga Studio til meet & Greet med John Leckie på Brygga Studio i Trondheim sentrum. Der blir det muligheter for videre studioprat med John og det blir servering av godt brygg i glasset. Dette er en unik mulighet for å møte en produsentlegende bak noen av nåtidens viktigste albumutgivelser sammen med likesinnede.

Bing-oh!

AKKS Trondheim inviterer til bingo i festivalbaren under Trondheim Calling.

Kom og varm opp til kveldens konserter med oss. Vi lover god stemning og kule premier!

Norway Calling: Internasjonalt Låtpanel

Norway Calling er et nytt konsept som ble gjennomført for første gang på Trondheim Calling 2017. 5 norske eksportklare artister med norsk apparat i ryggen får en unik mulighet til å synliggjøre seg for internasjonal bransje tilstede.

Samtale: PR i Europa

Hvordan sette opp et godt PR-team for en norsk artist i Europa? 

Q&A med John Leckie (UK)

Produsenten og studioteknikeren John Leckie har arbeidet med noen av de mest innflytelsesrike britiske band og artister i moderne tid slik som Muse, Stone Roses, Radiohead,The Verve, Simple Minds, Pink Floyd og George Harrison. 

Hvordan jobber NRK med norsk musikk?

NRK har i en årrekke løftet frem norske artister. Nå de siste årene ser vi også at NRK er blitt en stadig viktigere plattform for musikk også utenfor radiolistene. Musikken har vært en viktig del av serieproduksjoner som for eksempel Skam.

Samtale: Hvilke virkemidler har du tilgjengelig som ung artist i Norge?

Det finnes flere springbrett og virkemidler for unge artister i Norge for å bli lagt merke til for publikum og bransjen. Alt i fra spillelister på streamingtjenestene, radioprogram, nettplattformer, showcasefestivaler og konsertserier til talentkonkurranser  og stipender. Hva funker best, og hvordan kan man bruke tilbudene for å bygge opp under en ny norsk artist?

Anne Valeur

AVLYST! Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler

Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister?

Ny personvernlov: Hva betyr dette for bransjen?

I mai innføres ny personvernlovgivning i Norge som gir alle virksomheter – også i musikkbransjen – nye pikter om bruk og behandling av personopplysninger.

 

HEIM Festival inviterer til vorspiel på Moskus!

Siste helgen i juli skal den første utgaven av HEIM Festival finne sted i Hasselvika, en rask tur med hurtigbåten fra Trondheim. Under Trondheim Calling inviterer vi til å starte fredagskvelden sammen med oss på Moskus fra kl 16.30.

Last inn flere seminarer