1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Norway Calling: Internasjonalt Låtpanel

Rockheim Sal

Norway Calling er et nytt konsept vi introduserer på Trondheim Calling 2017 hvor 7 norske eksportklare artister med norsk apparat i ryggen får en unik mulighet til å synliggjøre seg for internasjonal bransje tilstede.

Hvordan fanger du pressens oppmerksomhet i en tid hvor spillereglene er fullstendig endret? 

Rockheim Sal

Og er det i det hele tatt et poeng å få omtale i tradisjonelle medier lengre, nå som mediehusene bygges ned og Facebook er i ferd med å bli verdens viktigste plattform for nyhets- og innholdsdistribusjon?

Hvordan jobber NRK P3 med musikken?

Clarion Livingroom 4

NRK Urørt og P3 har igjennom en årrekke løftet frem utallige artister fra grasrota og ut over eteren. Hvordan jobber de opp mot norske artister?

The General Data Protection Regulation 2018

Rockheim Sal

In 1995, Europe passed the Data Protection Directive. Since then, the collection and sharing of personal information has increased so much that that a new European data law – the General Data Protection Regulation (GDPR) – has been passed which will come into force in May 2018.

Konferanseavslutning på E.C Dahls Ølsenter

E. C. Dahls Ølsenter

Vi runder av 3 dagers med heftig konferanseprogram med sosial samling på nye E.C Dahls Ølsenter lørdag ettermiddag, hvor det blir ølsmaking, rustikk gryte, omvisning og Beer Pong-turnering!

Feminalen Vorspiel og Q&A med Samsaya!

Festivalbaren

Vi har fått med oss den kulaste dama i Trondheim denne helga, nemlig Samsaya. Ho driv sitt eige plateselskap i tillegg til å vere ein rå artist, og har nettopp turnert USA med Lily Allen. No er ho i byen for å spele på Trondheim Calling og for å prate om livet, døden og musikken med oss.

Masterclass med Phill Brown (UK)

Øra Studio

I samarbeid med Nord Universitet er vi stolt over å presentere britiske Phill Brown til vinterens konferanseprogram! Phill Brown er en lydtekniker/produsent som har arbeidet tett med en lang rekke av rockens legender. Dette inkluderer blant andre: Led Zeppelin, Rolling Stones, David Bowie, Jimi Hendrix, Bob Marley Traffic, Talk Talk og Dido.

Panel: Hvordan jobber plateselskapene?

Clarion Livingroom 4

Hvordan jobber norske plateselskap med å utvikle sine nye artister mot et gjennombrudd? Hvordan kan man som artist få et selskap på kroken? Få tips og triks fra personene bak tre av Norges mest aktive indieselskap om dagen!

DIY Bookingkurs med Barren Womb

Clarion Livingroom 4

Hvordan booke sin egen Europaturne? Er det mulig å turnere på egenhånd i USA? Det finnes en jungel av muligheter der ute, men hvor skal en i det hele tatt begynne? Trondheimsbaserte Barren Womb har siden de ble etablert i 2011 jobbet ut ifra et sterk DIY ethos og kjærlighet for ærligheten og friheten i undergrunnsmusikken. 

Anne Valeur

Musikkjuss 101: Artistrettigheter og Avtaler

Clarion Livingroom 4

Hva trenger du egentlig å vite, du som enten selv er artist eller som skal representere artister

Debatt om klubbmarkedet: Hullet i næringskjeden

Rockheim Sal

Livebransjen vokser fortsatt, men når små og mellomstore klubber sliter og legges ned, hvor skal talentutviklingen skje?

Festival advancing and stage management: Fail to prepare, prepare to fail

Clarion Livingroom 4

Ritch Ames has been working at large music events for over 20 years, from the legendary UK Glastonbury and Reading festivals, to Ireland’s Electric Picnic and Norway’s Hovefestivalen as well as more recently, Scotland’s T In The Park, and Germany’s Lollapalooza.

Table Top Øvelse: Krisehåndtering m/ Jørgen Aass

Rockheim Sal

Hva skal vi gjøre om det skjer en alvorlig ulykke på arrangementet vårt? Hva er vårt ansvar og hva må vi som arrangør gjøre? Hva gjør politiet, ambulansetjenesten, brannvesenet og kommunen? Hvordan skal vi jobbe sammen?

Trondheim Calling og NKA inviterer til øvelse i krisehåndtering.

Eksperthjelp på søknadsskriving m/ Arnfinn Bjerkestrand

Rockheim Sal

Lær å skille deg ut i bunken når du søker om økonomisk støtte til prosjekt eller drift gjennom dette to-timers kurset som passer både for artister og arrangører.

Hvordan selge litt flere billetter hver dag

Rockheim Sal

Hvordan legge opp et godt billettsalg og hvordan bruke kundedata til å selge flere billetter?

Worst Case: Lær av våre feil - Blæst og Brukbar spesial!

Festivalbaren

Vi har alle klampet i klaveret, dratt ut feil ledning, ufrivillig fornærmet en artist eller booket en turné som har endt opp som mareritt. Idéen til denne samtalen fikk Thomas Digervold etter enda et foredrag med eksempler på “Best Case Scenario” – hvordan det burde gjøres. 

Det er jo mye morsommere og mer lærerikt å prate om det som ikke gikk like bra!

Debatt: Hvordan skal vi få fram nye norske artister i dagens mediebilde?

Rockheim Sal

Den norske mediebransjen er under store endringer hvor de store mediehusene har meldt om store nedskjæringer i årene som kommer som følge av år med sviktende annonseinntekter og den nye digitale hverdagen for konsumenten.

Sondre Lerche Marius Hauge

Q&A med Sondre Lerche

Rockheim Sal

Sondre Lerche er et navn de fleste nordmenn mellom tolv og åtti kjenner til, etter en allerede lang og fruktbar karriere, bade som artist og TV-personlighet. Det er vanskelig å tro at mannen så vidt har rukket å fylle tretti! 

Presse

Crowdfunding med Christer Falck

Rockheim Sal

– For meg er det et under at ikke flere benytter seg av crowdfunding, har Christer Falck uttalt. Christer Falck har finansiert et stort antall bøker, plateutgivelser og en rekke andre produkter, ved hjelp av crowdfunding.

Presse

Releaseplanlegging: Hvordan unngå å kaste vekk arbeid og penger

Clarion Livingroom 4

Hvordan legger du til rette for at utgivelsen din får den sjansen den fortjener og ikke forsvinner blant millioner av andre utgivelser?  Hva må du ha på plass før du laster musikken din opp for salg og streaming? Hvorfor er det er viktig med markedsføring?

Last inn flere seminarer