1. - 3. Februar 2018

Trondheim Sentrum

Stemning Trondheim Calling Robert Magnussen
tcInfo

Om Trondheim Calling

Trondheim Calling er Norges største nasjonale musikkonferanse og Midt-Norges største musikkfestival i vinterhalvåret.

Arrangementet hadde 1300 konferansedeltagere, over 100 artister og totalt over 8000 publikum i 2017.

Trondheim Calling består av to deler, en musikkfestival og en musikkonferanse.

Vårt hovedformål er å feire ny norsk musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og heve kompetansenivået innen norsk musikknæring. 

Historie:

Trondheim Calling har gjennom sju utgaver utviklet seg fra å være et regionalt samlingspunkt, til å bli et arrangement som hele den nasjonale musikkbransjen deltar på.

Trondheim Calling drives av regionens musikkbransje i samarbeid med regionale og nasjonale virkemiddelorganisasjoner og med støtte fra blant annet Trondheim Kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Norsk Kulturråd og Music Norway. Sammen har vi sammen skapt bedre forutsetninger for musikknæringene utenfor hovedstaden, og skapt et nytt samlingspunkt for norsk musikkliv.

Trondheim Calling har som grunnformål å heve regionens nasjonale og internasjonale omdømme og kompetanse og aktivitetsnivå innenfor musikkproduksjon og musikkeksport. Prosjektet skal bidra til å profesjonalisere framtidige bølger av trøndersk produsert musikk.

Blant artister som på tidlig stadier i karrieren har vist seg fram på Trondheim Calling finner vi nå etablerte artister som Highasakite, Autolaser, Bendik, Conor Patrick, Ine Hoem, Broen og The Fjords.

Pressesitat:

”Trondheim Calling leker ikke musikk.” NRK P3

"Trondheim Calling er på rekordtid etablert som en musikkfest og sosial begivenhet. Heldigvis er festivalen også langt mer enn det” Adresseavisen

"Trondheim Calling is a huge success. A musical hub working genuinely hard for the scene – and proving that Trondheim can be more famous for its music than its troll hunting!” virgin.com