Vil du spille på Trondheim Calling 2021?

Foto: Thor Egil Leirtrø

Er du den neste norske musikksnakkisen og ønsker å vise deg fram for musikkbransjen? Søk om å spille på Trondheim Calling!

En samling for ny norsk musikk

Trondheim Calling har blitt en av landets største framvisnings-arenaer for ny norsk musikk. Festivalen og musikkonferansen trekker musikkbransjedelegater fra hele Norge og Europa som sammen med publikum fyller midtbyens musikkscener til randen. Trondheim Calling hadde i vinter totalt over 8000 besøkende.

En kickstart på musikkarrieren

Artister som tidligere har fått sitt gjennombrudd som demoartist på Trondheim Calling er blant annet Highasakite, Pom Poko, Amanda Tenfjord, Gerald Ofori og Combos.

Amanda Tenfjord sikret seg både management og plateselskap etter å ha spilt som demoartist på Trondheim Calling 2017. Singelen ”First Impression” fra tidligere i år ble umiddelbart listet som Ukas Låt på NRK P3, og hun signerte nylig med United Talent som er et av verdens største bookingselskaper. 

Kometene i Pom Poko rakk så vidt å spille inn en demolåt før fristen til 2017-festivalen men gjorde rent bord på festivalen i form av å sikre seg et godt apparat og spilte samme sommer både Roskilde og Øyafestivalen og signerte nylig med britiske plateselskapet Bella Union som flere år har vært gjester på Trondheim Calling og som har artister som Father John Misty, Beach House og John Grant.

«Du kan spare mange tapsprosjekt i form av promo-turneer gjennom at vi samler bransjen for deg til samme konsert, alt fra norske festivalbookere til internasjonale plateselskap som alle er nysgjerrige på ny norsk musikk i ulike sjangere» Thomas Ryjord, festivalsjef

Trondheim Calling er på utkikk etter unge lovende artister som har gjort seg bemerket lokalt/nasjonalt, og er klare for å presenteres for et større konsertpublikum og for musikkbransjen.

Artister fra hele Norge kan søke, og 50% av plassene er forbeholdt artister som er bosatt i Midt-Norge.

Kriterier:

 • Artist må være bosatt i Norge.

 • Uetablerte artister under 27 år prioriteres
.
 • Alle sjangere vurderes
.
 • Jury ser etter artister med originalitet, gode låter og kommersielt potensial som plate- og konsertartist.
 • Du trenger ikke å ha spilt konsert eller gitt ut plate før, men må kunne vise til konkrete planer om å utvikle deg som artist.

Hvis du blir valgt ut:

 • Du tilbys å spille 1 konsert under Trondheim Calling 10. - 12. juni 2021
.
 • Du tilbys å spille 1 konsert under arrangementet «Lyden av 2021» 5. - 6. februar 2021
.
 • Gratis delegatpass som gir tilgang til konferanseprogrammet
.
 • Egen speedmeeting med musikkbransjen
.
 • Reisestøtte og hotellovernatting til musikere som er bosatt lengre enn 7 mil fra Trondheim.

 • Festivalen stiller med standard backline, lyd og lys og profesjonelt crew på alle scener, samt catering på spilledager.

Trondheim Calling Accelerator

Demoartistene som er bosatt i Trøndelag får også tilbud om å delta på Trondheim Calling Accelerator som er et samlingsbasert program hvor artistene får kursing i alt fra markedsføring, preproduksjon og karriereplanlegging, til mentorhjelp rundt utvikling av sceneuttrykk og legge en strategi for egen musikkarriere.

Opplegget har fått 3-årig støtte av Kreativt Norge og bruker metoder mye brukt av teknologinæringen hvor oppstarts-bedrifter får hjelp av etablerte bedrifter for å utvikle seg selv og finne egne mål.

««Med Acceleratorprogrammet vil vi hjelpe demoartistene å ta de riktige retningene, valgene og legge langsiktige strategier som en grunnmur for veien videre inn i karrieren» » Vibeke Hay Wold, prosjektleder TC Accelerator

Søknadsfristen for å søke om å spille på Trondheim Calling 2021 har utløpt.