Andre artistslipp

Endelig mer snacks på plakaten! Dette slippet har vi også med fire stjerneskudd fra Færøyene i samarbeid med FMX – Faroe Music Export.

Det er fortsatt noen Early Bird festivalpass igjen, du finner dem her.


Fashion Victims leverer fengende, melodiøse powerpop/punkrock-låter. Debutsingelen «Such a Bore» ble beskrevet som «én av de beste norske låtene i sin sjanger» av NRK P13 og «eventyrlig bra» av Adresseavisen. Bandet har allerede spilt supportkonserter for store band som Oslo Ess og The Needs og solokonserter på Eggstockfestivalen, Bygdalarm og Kristiania Live. Fremover jobbes det med debut-album, før bandet er klare for å bergta publikummet på Trondheim Calling


Fuckleberry Hinn bokset seg ut av skyggene etter 2020, unnfanget i punken og oppvokst i lofi-indiens rufsete bakgater. Gruppa slynger seg gjennom sjangere fra grunge og drømmepop til poprock og en sporadisk seashanty, alt i tråd med en DIY/LoFi-vibe. Etter å ha levert sterke singler og spilt minneverdige gigs, slapp Fuckleberry Hinn sitt debutalbum, “Neither/Nor,” i 2023, og ga folket en smakebit av en mangefasettert musikalsk verden, preget av uskyldig undring og en leken tilnærming til musikk.


Gjennom en fortryllende blanding av pop- og avantgarde-musikk, lager den norske duoen Naoko mørke og etere lydbilder. Naoko, som betyr ærlig, har fortsatt å utforske ukjente farvann siden medlemmene Charite Viken og Erlend Elvesveen først møttes i 2018. I oktober slipper de sin tripple singel 999_Clarity_Void, en utforsking av følelser som fremmedgjøring, objektivisering, vold og ro. Vi gleder oss til å møte Naokos eksperimentelle lydbilde og storslagne visuelle fremførelse på Trondheim Calling igjen.


Nea & The Regulars presenterer soul-funk med lekne harmonier og en god porsjon spilleglede. Etter konserter nært og fjernt i Norge de siste årene begynner bandet å få god fartstid på scenen. Deres debutalbum “Cosmic Inconvenience” kom ut i mars 2023. Med åtte musikere på scenen presenterer bandet et lydbilde som blåser hatten av publikum.


Naturtalentet Myrtoula har lenge brukt komposisjon og sang for å reflektere over egne tanker og følelser. Oppvokst i Trondheim men med røtter fra det greske øyriket, har oppveksten bydd på store kontraster – noe hun også mener kan høres i musikken. Myrtoula drives av å utforske melodiens kraft og tekstens sårbarhet, hvor de to alltid går hånd i hånd et sted mellom melankoli og håp. Underbygget av en inderlig stemme, har låtene blitt sammenlignet med alt fra nåtidens grandiose ballader til 70-tallets klassikere. Noen vil til og med trekke tråder til tidlig 2000-tallets perler. 

Stjerneskuddet har allerede vakt oppsikt i musikknorge, og med et meget godt knippe låter i ermet, er Myrtoula mer enn klar for Trondheim Calling 2024!


Fra beats og basslinjer til melodier og vokal – Roiboss lager alle deler av musikken sin selv. De leverer leken elektronika med alt fra synther til akustiske instrumenter. Debutsinglen kom i august 2023 og vi gleder oss til mer musikk fra bandet utover høsten.


Supergruppen Aggrasoppar leverer fargerik selvprodusert hiphop, og vet å sette opp et spektakulært sceneshow. Med et debut-album på intet mindre enn 20 låter viser den relativt ferske gruppen en evne til å produsere musikk av høy kvalitet. Selv om bandet i hovedsak spiller hiphop finner man lekne referanser til mange andre sjangre og kan kun beskrives som grenseløs.


Sigmund og Heiðrik, som utgjør duoen Kóboykex, er begge godt etablerte musikere på Færøyene med en rekke bandprosjekter bak seg. Med to vidt forskjellige bakgrunner har de sammen laget Kóboykex som er en blanding av western og elektronika med sterke referanser til Amerikansk Western. Duoen gjør det man ville tro var umulig, å forene to vilt ulike sjangre men gjør det til perfeksjon. Gjør deg klar for litt Countronica på Trondheim Calling.


Færøysk/amerikanske Marianna Winter baner veien for lo-fi undergrunnsscenen på Færøyene. Hennes soul/R&B-inspirerte pop byr på ærlige tekster og et unikt sound. Med konserter på The Great Escape, G!, RUST og Uhørt Festival allerede før debut-albumet blir sluppet er det tydelig at interessen for Marianna er stor både på Færøyene og i resten av verden. Dette har ført til medias og strømmeplatformenes oppmerksomhet. I februar er Marianna klar for å kapre Trondheim Callings oppmerksomhet.


19 år gamle Marius DC har de siste årene vært et navn å følge med på i det Færøyske musikkmiljøet. Hiphoperen har vist seg som en av de viktigste artistene i sin sjanger de siste årene. Etter sin konsert på Iceland Airwaves har Marius DC blitt hyllet av noen av de største internasjonale medier som Rolling Stone UK, Dork, Brooklyn Vegan, Paste Magazine og MowNo. På hjemlandets største festival G! meldes det at artisten leverte en konsert de sent vil glemme. Vi gleder oss til å ta imot Marius DC på Trondheim Calling.