Dette er deltakerne til Akselerator 2023!

Mange unge mennesker i Trøndelag ønsker en karriere innen musikk, men det er ikke alltid så enkelt å finne veien inn.

Derfor har vi laget mentorprogrammet Akselerator hvor hver deltager får sin egen mentor og 5 samlinger for å lære mer om hvordan en kan livnære seg på innspilt musikk!

Vi fikk inn over 40 søknader, og nå er deltagerne klare!

Aavery

Bak artistnavnet AAvery finner vi 18 åringen Anfernee Taperla som flyttet fra Filippinene til Leksvik i Trøndelag når han var seks år. Her utviklet han en lidenskap for musikk og særlig rap, og har som ambisjon å kunne leve av musikk og hjelpe andre gjennom musikken. Han deltar på Akselerator for å skaffe seg kunnskap om bransjen og nettverk for å ta det neste steget fra å være en «soverom-artist» til å spille flere konserter og gi ut mer musikk.

Fjordgata Records

Fjordgata Records DA er et plateselskap som ble etablert våren 2021 av fire musikkstudenter fra Jazzlinja i Trondheim i alderen 23-26 år. Selskapet har til nå gitt ut flere album, deriblant med Sara Fjeldvær og Cosmic Swing Orchestra. Formålet med selskapet er å skape en felles og solid plattform for å utgi og organisere egen og andres musikk, uten å miste store deler av rettighetene og inntektene. De deltar på Akselerator for finne ut hvordan de kan ta neste sted som plateselskap – Både i forhold til markedsføring, drift og finne inntektsstrømmer.

CSN

Samuel Namugunga har gitt ut musikk som CSN (Utales «Season») siden 2020, men har laget musikk siden 2015, stått på scenen med artister som Mugisho og deltatt på Trondheim Song:Expo flere ganger. Familien flyktet fra DR Kongo når Samuel var 1 år, og han har bodd både i Belgia og Nederland før han flyttet til Norge når han var 14 år. Samuel er både artist, låtskriver og produsent og jobber med et stort sjangerutrykk, men lager mest av gospel, afro og R&B. Samuel deltar for å finne måter å kommunisere sin identitet på, og finne rett samarbeidspartnere og høste lærdom om hvordan man takler ulike situasjoner i musikkbransjen.

Oda Trøen

25-åringen Oda Trøen er en sanger, låtskriver og lektor fra Ålen bosatt i Trondheim, som siden 2019 har gitt ut egen musikk innenfor americana-sjangeren. Oda er snart aktuell med en EP, spilt inn på Nyhavna studio sammen med hennes Trondheimsbaserte band. Oda har fått til mye på egenhånd, hennes singler har for eksempel over 1 million avspillinger på Spotify. Oda har som mål å livnære seg av musikken, og ønsker å bruke deltagelsen for å knytte nettverk, finne samarbeidspartnere og lære hvordan en når bredest mulig ut.

Sebastian Togstad

Sebastian Togstad er 19 år og bosatt i Orkland Kommune, en drøy halvtime utenfor Trondheim. Sebastian har drevet med musikk store deler av livet, og under pandemiens mørke bestemte han og kompisen å skrive enda mørkere musikk og startet death/doom/rock- duoen Nagirčalmmiid (som betyr «med søvnige øyne» på Samisk). Prosjektet utviklet seg fort, og bare med en selvutgitt EP i ryggen ble de plukket ut til By: larm 2021 og har i år spilt på festivaler som Midtgardsblot, Infernofestivalen og Klubbøya. Sebastian produserer også musikk med digitale verktøy, og ser opp til sjangeroverskridende artister som Death Grips og Björk. Han deltar for å få en bedre forståelse av musikkbransjen som helhet.

Most Likely Marlin

Bak artistnavnet Most Likely Marlin finner vi 22-åringen Malin Isabel Disco Guleng som i somme flyttet fra Bergen til Trondheim for å gå drømmestudiet sitt som er Musikkteknologi på NTNU. Tross sin unge alder har Malin hatt flere roller i musikkbransjen i Bergen, og i tillegg til hennes gitardrevne pop-prosjekt er hun også bassist i bandet Bo Milli. Malin ønsker å gjøre det meste rundt musikken sin selv, og deltar på Akselerator for å få mer kunnskap rundt dette.

Dette får deltakerne

  • Hver sin mentor som følger de over ett år. Mentorene er erfarne personer fra norsk musikkbransje.
  • Fem faglige samlinger fra oktober til mars, som tar for seg tematikk som hvordan man kan tjene penger på musikk, markedsføring og mulighetene som finnes innen musikkeksport.
  • Delegatpass til Trondheim Calling 2023.

Samarbeidspartnere

  • Prosjektet er støttet av Sparebank 1SMN, Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune.
  • Prosjektet gjennomføres i samarbeid med vederlagsorganisasjonen Gramo, Musikkontoret Tempo og Music Norway.