Hjelp, vi har startet et plateselskap!

Presenteres av Musikkontoret Tempo

Fjordgata Records er et uavhengig plateselskap som holder til i Trondheim, og ble startet av fire jazzstudenter som, naturlig nok, bodde i Fjordgata. Ingen av de fire grunnleggerne hadde erfaring med å starte eller drive sitt eget plateselskap. Hvordan har det gått? Hva er neste steg? Hvordan skal de klare å leve av å drive med musikknæring? Dette og mer skal vi få svaret på under Trondheim Calling 2024!

Deltakere

JARLE SAVIO
Jarle Savio er Country Manager i Danmark Music Group, driver plateselskapet TBC Records og jobber med veiledning og mentoring av artister og plateselskaper i Longyear United. Tidligere har han vært konsertarrangør, bookingagent, sjef for by:Larm live, A&R manager i EMI Music samt jobbet med distribusjon i Phonofile.

FJORDGATA RECORDS
Fjordgata Records er et plateselskap og artistkollektiv bestående av Sara Fjeldvær, Tuva Halse, Audun Rørmark og Benjamín Gísli Einarsson. Deres uavhengige plateselskap gir ut original musikk i det nordiske lydbildet som befinner seg et sted mellom pop og jazz.

Plateselskapet består av fire tidligere klassekamerater fra Jazzkonservatoriet (NTNU Jazzlinja) i Trondheim. Forent av en idé om å skape en felles plattform for å gi ut musikk, flyttet medstudentene sammen i 2021 og etablerte Fjordgata Records. De har alle ulik bakgrunn geografisk så vel som musikalsk, og er alle knyttet til plateselskapet som artister.

Fjordgata Records har et langsiktig mål om å være en plattform som gjør det mulig for unge lovende musikere å gi ut sin originale musikk. Plateselskapet presenterer Sara Fjeldvær, audun, tuvaspille, Benjamín Gísli Trio, Cosmic Swing Orchestra, Petter Dalane og MONSTERA.