Min hatt, den har tre kanter – men er jeg inhabil?

Presenteres av Trondheim Calling

Trettebergstuen måtte gå fordi hun var inhabil, men er vi i musikkbransjen noe bedre selv?
I dette panelet ser vi på hva habilitet faktisk handler om, samtidig som vi skal dykke dypere i konkrete caser hvor hatt, habilitet og etiske avgjørelser har spilt en viktig rolle. Her skal vi sammen utforske nye perspektiver og innsikt som kan berike vår forståelse av hvordan vi bør håndtere habilitetsspørsmålet i musikkbransjen – og ta med oss verdifull kunnskap tilbake til kontoret.

Deltakere

MODERATOR: ARE BERGERUD, TRONDHEIM KONSERTKOLLEKTIV
Are Bergerud er arkitekt og driver sitt eget lille studio hvor han i all hovedsak jobber for og med kulturaktører. Han er også arrangør og er en del av Trondheim Konsertkollektiv. Fra 2014 til 2020 var han daglig leder i Musikkontoret Tempo, hvor han var med å starte prosjekter som samlokaliseringen Musikkbyen Trondheim og nettsiden musikkontoret.no. Are har bakgrunn fra Samfundet i Trondheim, og har videre jobbet med konserter i mange ulike roller og med forskjellige hatter. Som produsent i Polar Artist, bookingkonsulent for UKA, i tillegg til arbeidet i Trondheim Konsertkollektiv – til sammen har han vært involvert i mer enn 500 konsertproduksjoner. Are sitter også i styret til Trondheim Calling.

IVAR CHELSOM VOGT, USF VERFTET
Ivar Chelsom Vogt er musiker i Real Ones og kulturhussjef på USF Verftet i Bergen. Han har tidligere vært festival- og klubbarrangør. Ivar er også utvalgsleder for festival- og arrangørutvalget, rådsmedlem i Kulturrådet, tidligere vært styreleder for NKA og styremedlem i Vill Vill Vest og er med i styrtet for Bylarm, og Bergen Filharmoniske Orkester.

LIMITA LUNDE, RÆDER BING
Limita Lunde er spesialisert innen opphavsrett, arbeidsrett og kontrakter, og hun bistår primært norske og internasjonale virksomheter og aktører innen musikkbransjen. Limita har også jevnlig oppdrag som foredragsholder og foreleser på ulike utdanningsinstitusjoner. Hun har omfattende erfaring fra musikkbransjen som daglig leder av Little Big Sister, Little Big Music og Parkteatret Scene. Limita har også omfattende styreerfaring og er styreleder i Bylarm.

MERETE MOUM LO, PSTEREO
Merete Moum Lo har vært en del av Pstereo-festivalen i 16 år, og jobbet som daglig leder siden 2015. Fra 15. januar 2024, starter hun i ny jobb som Plan- og produksjonsdirektør for Nye Hjorten Teater. Merete har studert kulturarbeid fra Høgskolen i Telemark (USN) og har lagt ned hundrevis av timer som frivillig på Kroa i Bø. Merete er også gründer og styreleder for barnefestivalen Juba Juba, medeier i TRD Live/Festningen, og har tidligere ledet Byscenen fra oppstarten i 2010 – 2014. I tillegg, er hun styremedlem i Balansekunst, som arbeider for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

MARKUS SLETTEN, POLAR ARTIST
Markus Sletten er en mann med mange hatter, og har lang erfaring fra begge sidene av live-bordet – både på arrangørsiden for Samfundet, Trondheim Konsertkollektiv, UKA, ISFiT og Trondheim Calling, og på artistsiden som agent for Polar Artist.