Trondheim Calling | Dette er juryens utvalgte!

Dette er juryens utvalgte!

18 unge og lovende artister fra hele Norge kom gjennom nåløyet til juryen blant 421 søkere.

Blant juryens utvalgte er det rekordmange nye bekjentskaper som knapt har spilt konserter enda, men som imponerte juryen stort, og som vi tror vi bli å se på større festivalscener om ikke lenge.

Endelig skal talenutviklingen i gang igjen!

Flere av årets demoartister startet sine musikalske prosjekt midt under pandemien. Snittalderen er lav, og mange har ikke rukket å spille live for et publikum enda. Nå skal de unge endelig få spille, og vi gleder oss stort til å se morgendagens headlinere på scenen!

Early Bird Delegatpass og Hotellpakker

Ses vi på Trondheim Calling 2022?

Sikre deg delegatpass og hotellpakker til rimeligste pris frem til 5.november kl 12!

Delegatpass kr 1390,- (Ny pris blir 1690,-)
Hotellpakker fra 2960,- (Ny pris blir fra 3480,-)

Early Bird Festivalpass

Nå er det FÅ festivalpass igjen til Early Bird-pris 790,

Sikre deg billigste billett nå!

Dette er årets demoartister:

AGABAS

Punk/Metal // Trondheim

Trondheimsbandet Agabas spiller dødsjazz – en utilgivende fusjon av jazzens mest intense og sporadiske element og metallens blytunge uttrykk. Det atypiske soundet sementeres av en klarinett som svever over havet av riff og blast beats – resultatet er temmelig unikt.

Agabas er blant annet inspirert av band som Meshuggah, Gojira, Kvelertak, Converge, The Dillinger Escape Plan og Shining, og har gjort stort inntrykk på juryutvalgene til både Bylarm, Vill Vill Vest og Trondheim Calling. Vi gleder oss til Agabas skal levere på hjemmebane!

CHAM LéON

Pop // Oslo

For de fleste er det norske stjerneskuddet Cham Léon stadig et ubeskrevet blad, men det er i ferd med å endre seg. Cham Léons artistprosjekt drives av helhetlig historiefortelling der ingenting overlates til tilfeldighetene. Hen har skapt et kjønnsnøytralt univers, et inkluderende rom, basert på en rekke ulike kunstneriske uttrykk.

I store deler av livet sitt, har 24 år gamle Sondre Kittelsen Paalgard, som hen egentlig heter, følt en trang til å tilpasse seg samfunnets normer – og innimellom har hen kjent på savnet etter å virkelig høre til. I kunsten håndterer hen alle disse følelsene og skaper sitt eget, trygge univers, hvor stereotypier, kjønnsnormer og stigma er satt til side.

Det siste året har Cham Léon jobbet tett med den norske produsenten Henrik The Artist. Sammen har de skapt en tydelig eget sound og et fargerikt musikalsk univers. Debutalbumet «I (don’t feel like myself today)» ble sluppet i april til strålende kritikker.

I høst spilte hen sitt første show på Bylarm, og til vinteren er det Trondheim Calling som står for tur!

DØSSI

Alternativ pop/rock // Bergen

Ingrid Døssland, aka døssi, er en bergensbasert produsent og låtskriver. Med sin melankolske stemme og særegne tekster tar hun lytterne med til sitt eget, drømmende lydbilde. Ingrid er oppvokst i Kvinnherad, og hun fikk tidlig en interesse for musikk og historiefortelling. Da hun og familien senere flyttet til Østlandet, ble historieskrivingen et viktig verktøy når hun følte seg utenfor og annerledes.

I juni slapp hun sin første EP, «bluebirds», som ifølge henne selv inneholder «historier om kjærlighet, nostalgi og tap». Døssis musikalske uttrykk kan sammenliknes med artister som Joni Mitchell, Lucy Rose og Sufjan Stevens, og hun er definitivt en artist å følge med på i 2022!

EA OTHILDE

Alternativ pop/rock // Oslo

Ea Othilde er en låtskriver og vokalist på 17 år, født og oppvokst i Oslo. Med Elliott Smith og Clairo som musikalske forbilder, lager hun ektefølt esoterisk indie-pop i tydelig kontrast til den mer polerte popen på hitlistene.

Hun har skrevet låter siden 11-årsalderen, men det er først til våren 2022 at vi vil få se de første utgivelsene fra dette store talentet.

Vi anbefaler på det sterkeste å få med seg konsertene hennes under Trondheim Calling 2022!

ELISABETH

Pop // Bergen

21 år gamle ELISABETH fra Ski synger om svake øyeblikk, dårlige valg, og hvordan livet føles som ung kvinne i et moderne samfunn. Artisten har røtter fra Etiopia og hennes lille familie besto kun av kvinner, som hun selv mener er grunnen til at individualitet og kvinnelig mestring står sterkt i henne den dag i dag. Hittil har ELISABETH sluppet to singler, «Say it» og «High», som begge ble listet på NRK P3 og kom med i spillelister som «New Music Friday», «Ny Pop» og «Made in Norway» på Spotify!

I sommer spilte hun sine første konserter med bandet sitt, bl.a som support for Made-artist Laurent. I høst kommer hun med ny dansbar singel, og til våren slipper hun sin første EP "All about you". Trondheimsdebuten får du med deg på Trondheim Calling i februar!

FOCHS KOSHKA

Elektronisk // Trondheim/Oslo

Den smeltende permafrosten i Sibir har gitt verden en gave i form av to primater ved navn Fochs og Koshka. En elektronisk duo med nok energi til å kunne utkonkurrere den folkekjære powerbanken. Musikken trekker tråder fra forskjellige sjangere innen dagens klubbmusikk, i tillegg til å være sterkt inspirert av eldre stilarter innen elektronisk musikk som garage og 90-tallets techno.

Kort sagt er Fochs Koshka den horisontale manifestasjonen av Tekken 2, og den vertikale representasjonen av Ape Escape. Det blir definitivt svett når Fochs Koschka skal lage dansegulv en vinternatt under Trondheim Calling!

FRANKLIN

Rap/Hiphop // Trondheim

Franklin er et nytt musikalsk kollektiv på den norske hip hop-scenen. Med grobunn i et akustisk sound blander de sløye grooves og hipp rytmikk med fengende harmonikk og melodisk improvisasjon. Det hele toppes med lyriske og intrikate tekster fra en overbevisende kvinnelig fortellerstemme.

Som tidligere studenter fra jazzlinja i Trondheim inntar de sjangeren med et annerledes og lekent blikk, i kombinasjon med musikalske referanser med sterk tilknytning til tradisjonen.

HAN GAIDEN

Elektronisk // Oslo

han gaiden har blitt kjent som et av de hippeste navnene i Oslos elektroniske undergrunnsscene. Med lekne vokalharmonier, åpne partier med improvisasjon, dansbare beats og melodisk drømmende saksofon, har de skapt et helt særegent sound. Tekstene handler om å være et ungt menneske i en usikker verden – å bli forlatt, å bli elsket, å være trygg på seg selv, å tvile på den man er, vennskap og korte relasjoner er stikkord for tematikken i han gaidens musikk.

Elektronikatrioen har blant annet spilt konserter på Skien Jazzfestival, Jazzbox, Knaus på Samfundet, Vill Vill Vest og Bylarm. Nå står Trondheim Calling for tur!

HUDKREFT

Punk/Metal // Oslo

Hudkreft er en gjeng sinte unge kvinner (og mann), som tar ut frustrasjonen gjennom hardtslående pønkelåter om alt mellom himmel og jord. De har holdt på i rundt fem år, og nå er endelig debutskiva her. «Nevemagnet» kan skilte med god mottakelse, deriblant en femmer i Aftenposten. Skiva er Hudkreft sin eksperimentelle entré inn i den voksne musikkbransjen, og de takler det hele med den ungdommelige friskheten de alltid har hatt – kombinert med en ny profesjonalitet. Albumet byr på en miks av artig ska, rock og klassisk pønk, og er et hatbrev til alle verdens Nevemagneter; enten det er snakk om tafsete politikere, norske terrorister eller pønke-elitister.

Ellers har gjengen spilt på en rekke anerkjente scener og festivaler i Norge, med egen slippfest på Blitzhuset med over 200 i publikum. Du er herved invitert til Hudkrefts kjefte-fest på Trondheim Calling!

INGVILD FLOTTORP

Country/Americana // Oslo/Åmli

Den norske americana-scenen har sett en eventyrlig fremgang i løpet av det siste tiåret, og mange artister og band har markert seg både i Norge og internasjonalt. Nå er 22 år gamle Ingvild Flottorp fra Åmli klar for å vise at det er en ny generasjon på vei. Med sin unike stemme, et sted mellom Iris Dement og en Kate Bush med countryknekk, er vokalen til Ingvild det første du legger merke til. Deretter, et band som bidrar med godt driv, smakfull musisering og nordikansk fingerspitzgefühl. Flottorp henter inspirasjon fra artister som Alison Krauss, Joni Mitchell, Laura Marling og Emmylou Harris – men hjemstedet Åmli er også en viktig påvirkning. «For meg er Åmli paradis på jord og eg reiser heim så ofte eg kan. Dei fleste låtene er skrive medan eg går på Åmliheiane», sier hun selv.

Debutalbumet hennes «It All Seems So Clear» ble sluppet på Vestkyst Records i slutten av april og nå er hun klar for å tre opp på scenen under Trondheim Calling 2022!

IRA NOR

Pop // Oslo/Halsa

Ira Nor er en fremadstormende perle av en artist som har jobbet godt i det skjulte – ja, faktisk så godt at det knapt finnes spor av henne på internett. Likevel har hun fanget oppmerksomheten til blant annet Indianer Management og Polar Artist, som har sikret seg 21-åringens signatur. Og det er ikke uten grunn. Etter å ha holdt seg godt under radaren med viten og vilje frem til 2021, og latt låtskrivingen stå i fokus, er Ira Nor nå klar for å vise seg fram for hele verden. Det er kanskje litt hårete formulert, men det er verden som er målet – intet mindre.

Bak det kryptiske artistnavnet finner vi Mari Halse, født i Halsa i Trøndelag, og nå skriver hun musikk på soverommet i Oslo sammen med barndomsvennen Øyvind Glåmen. Ira Nor eksperimenterer med dagens hip hop/pop-lydbilde, og hun vil at den skal reflektere den teknologiske verden vi lever i. Dette er en konsert du ikke vil gå glipp av!

ISABELLE EBERDEAN

R&B/Soul // Trondheim

Isabelle Eberdean ble tidlig introdusert for soul, noe som senere utvikla seg til å bli en stor lidenskap for R&B, soul og jazzmusikk. 23-åringen fra Trondheim er inspirert av artister som Erykah Badu, H.E.R og Aretha Franklin, noe musikken hun selv lager bærer preg av. Det siste året har hun jobba sammen med produsenten Marius Elfstedt, og i 2021 slapp hun endelig sin første singel som soloartist etterfulgt av «Internal Monologue». EP-en er en eklektisk hyllest til den musikalske floraen hun er inspirert av, og er både dansbar, avslappet og intim på en gang. Den krysser uanstrengt gjennom pop, disco og jazz og er kanskje best beskrevet etter hennes egne ord som “en vibe”. Med hennes ærlige, personlige tekster skildrer Isabelle Eberdean de komplekse temaene som omhandler den første kjærligheten og hverdagsdilemmaene i det moderne liv

MONIR BAWS

Rap/Hiphop // Oslo

Monir Baws er en ung artist med et enormt talent og store planer for fremtiden! Sømløst glir han mellom rap, hip hop og R&B med sitt eget særegne uttrykk. Monir vokste opp på Furuset i Oslo, og dukket opp fra intet med sin debut-singel Shokorina sommeren 2020, bare 17 år gammel.

Han er for mange fortsatt et ubeskrevet blad, men ryktene har begynt å gå i undergrunnen om det som kan bli Norges nye stjerne! I skrivende stund har han bare gitt ut fire singler, men har samarbeidet med flere etablerte artister som Unge Beirut, Eddy & Zino og Aj.

I februar gjør han sin første konsert i Trondheim – selvsagt under Trondheim Calling 2022!

MURDER MAIDS

Punk/Metal // Trondheim

Murder Maids fra Trondheim har bare spilt sammen i knappe to år, men bemerket seg etter at de i januar slapp det kritikerroste debutalbumet «Knives Out» på Fucking North Pole Records.

Musikken til Murder Maids beskrives her med ord fra Egon Holstad:

«Det kuleste er at midt i dette heidundrende øset av fuzz og blodtørstig gladvoldsaggresjon, er det elementer av så vel metal og hardcore, som det også er av kontant powerpop. For de skriver dritbra låter, og de smeller dem av som seriekoblede kinaputter, som hadde vært den perfekt infantile herpingen av Aschehougs hagefest eller Nobelkonserten. Eller begge deler.»

Norway Rock Magazine skrev i sin anmeldelse at Murder Maids hadde “truffet en home run av et album”. Egon Holstad rullet en sekser på terningen, mens Musikkavisen Puls kalte albumet for “rock’n’roll på sitt aller beste”. De havnet også på musikknyheter.no sin liste over årets mest lovende norske artister. Våren 2021 sto de på scenen til Byscenen under Trondheim Callings Lyden Av 2021, og nå får vi endelig se gjengen briljere under festivalen i februar!

NAGIRčALMMIID

Punk/Metal // Orkanger

Etter gjenåpningsfesten på Bylarm, skal duoen Nagirčalmmiid endelig spille på hjemmebane!

Nagirčalmmiid oppstod som resultat av koronakjedsomhet innerst i nabolaget på Evjen. Siden starten har denne ultratunge duoen plaget vettet av nabolaget med høy og seig metal i i fotsporene til Sleep, Electric Wizard, Tool og Deafheaven.

Tekstene handler om alt fra samisk mytologi, egne indre og ytre kamper og politikk. Med nedstemt gitar, seige riff, gurglete vokal og et energirikt live-show fylt med sámi fápmu, lover Nagirčalmmiid å ta publikummet med ned til «den dypeste delen av Rohttuáibmu».

Ønsker du å oppleve en historisk kveld, da bør du få med deg dette!

PITCH AVERY

Pop // Trondheim/Stjørdal

Pitch Avery er en 17 år gammel produsent og låtskriver fra Colorado, USA som har bodd i Norge i 12 år. Fra hjemmestudioet i Stjørdalen maler han frem en androgyn blanding av pop, indie, shoegaze, IDM og Hip-Hop. Pitch Avery er fortsatt et ubeskrevet blad, men klarte å trollbinde Trondheim Callings jury med sitt fullstendig særegne musikalske univers. Under festivalen i februar får du også tre inn i dette universet!

REGNVÆR

Alternativ pop/rock // Trondheim/Bodø

Regnvær består av Kristian Steffensen, Ruben Skorstad, Øyvind Mentzoni Skjervold, Jonas Lind og Joachim Schmidt. Bandet ble dannet i Bodø i 2015, og fikk raskt oppmerksomhet i hjembyen med sine fengende hits og vakre ballader. Siden da har låter som «Høyere», «Aurora», «Søvnløs» og «Danser» gitt dem mye radiospilling og over to millioner streams på Spotify til nå.
Med et sound som beveger seg i krysningen mellom pop og moderne R&B, kombinert med ærlige tekster om kjærlighet, nostalgi og det å finne seg selv, har guttene i Regnvær kapret mange hjerter og skapt en solid fanbase i Norge.

Hele bandet bor nå sammen i kollektiv i Trondheim. Med eget studio i stua produseres det låter på løpende bånd som er så catchy at det er umulig å ikke la seg rive med. Leiligheten er liten. Ambisjonene er store.

Også live har bandet fått et godt rykte. Allerede før de har albumdebutert har de rukket å spille konserter over hele landet, på alt fra store festivaler til små klubbscener. Samtidig har gjengen arbeidet med ny musikk som vi garantert får høre mer av i 2022.

SLÅPPY.

Punk/Metal // Trondheim

Slåppy. er et Trondheimsbasert band som spiller hardcorepunk, med innslag av satslære, sinne og psykiatri. Musikken er inspirert av norske punkband som Combos, Honningbarna og Daufødt, samt japanoise, improvisasjonsmusikk og matterock. Gruppen har holdt sammen i 3 år og spilt en lang rekke konserter i Trøndelag, hos alt fra motorsykkelklubber til Samfundet.

Deres første utgivelse, det lo-fi produserte albumet «Punktum.» er blitt en kultfavoritt, sammen med en rekke senere utgivelser slik som «Jeg Vil Bare Leve I Skogen (En Hyllest Til Rousseau Mannen Myten Motsetningen)», og «Sommersol I September Part 2».

8. oktober 2021 ble bandets andre album, «Din Egen Feil» gitt ut via Fucking North Pole Records. Et mesterverk som tar for seg en rekke temaer slik som fattigdom, galskap og fotball. Det er hardt, det er eksperimentelt og en lytteopplevelse du aldri har hørt maken til!

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.