3 Færøyske artister til TC2022!

G! Festival og FMX presenterer showcasekveld med artister fra Færøyene.

I samarbeid med G! Festival og FMX sørger vi for at du kan oppleve en kveld med artister fra Færøyene på Trondheim Calling 2022.

G! Festival arrangeres i juli hvert år på strandkanten av fiskerlandsbyen Syðrugöta, og regnes som en av Europas villeste og mest unike festivaler som trekker publikum og artister fra hele verden.

FMX er Færøyene sitt eksportkontor for musikk som ble etablert i 2019.

Samarbeidet er en del av vårt nye nordiske delegatat-program.

Dette er artistene:

GRETA SVABO BECH

Greta Svabo Bech ble født på Færøyene, i hovedstaden Tórshavn, men gjennom en nomadisk barndom som følge av foreldrenes internasjonale arbeid, har hun tatt til seg inspirasjon fra ulike steder i verden. Fra Portugal til Nord-England og Singapore har ulike impulser og musikalske stilarter formet henne til den artisten og låtskriveren hun er i dag.

Greta er den første færøyske artisten som har mottatt Grammy-nominasjoner, og har gjort seg internasjonalt anerkjent gjennom samarbeid med blant andre Deadmau5, Ludovico Einaudi, The Bloody Beetroots og Cher. Nylig signerte hun platekontrakt med norske Propeller Recordings som tidligere i år slapp en serie singler som satte starteskuddet for et nytt kapittel i en allerede suksessfull karriere. Vi gleder oss til fortsettelsen!

HORRSE

HORRSE er et nytt og spennende prosjekt ledet av 25 år gamle Ragnar Finsson fra Tórshavn på Færøyene. Med sin unike ____ av folk og Americana, binder han sammen tradisjon med samtidens musikalske uttrykk. Inspirasjonskilder spenner fra José Gonzáles og Bon Iver til Tom Waits og Robert Johnson.

HORRSE har allerede banet seg vei mot den europeiske musikkscenen og interessen har kommet fra overraskende mange ulike hold på kort tid. I høst gjorde Ragnar Finsson & co sin første konsert i Norge – på Blå i Oslo – i forbindelse med utgivelsen av debut-EPen «Crossing» I februar ser du ham på Trondheim Calling!

DANIA O. TAUSEN

Dania O. Tausen er en ung sanger, låtskriver og poet. Med tekster på færøysk og en eksperimentell tilnærming til singer-songwriting-tradisjonen, har hun vakt oppsikt langt utover egne landegrenser. Den unge multikunstneren har blitt nominert flere ganger til Faroese Music Awards og ble plukket ut til å spille Iceland Airwaves 2021.

Til tross for de mange vanskelighetene pandemien har ført med seg, har hun sluppet sitt debutalbum «gonguteigatúnatos» (veikryssamtaler) og hennes første diktsamling «Skál» (Skål) i løpet av det siste året. Nylig kom også dokumentaren om hennes liv og virke som vant prestisjetunge priser fra CPH:DOX, Nordic Panorama og Chicago Film Festival. Nå er hun endelig klar for den store live-satsningen, og det starter på Trondheim Calling 2022!