Fjerde artistslipp

Vi har gleden av å presentere 16 nye artister til Trondheim Calling 2024s program. Både store og små artister er med på å fylle de siste plassene på årets konsertprogram, og skape den bredden vi ønsker å ha i programmet. Aldri før har det vært større sjangerbredde og variert program, med både ferske og godt etablerte musikere er det ingen tvil om at det blir mange gode konsertopplevelser i Trondheim i februar!

Ikke ferdig med årets julegavehandel? Akkurat nå har vi Christmas bird, hvor du får gymbag og festivalpass til meget kul julepris 🤶🏻

Late bird og studentpass er også tilgjengelig.


Maria Petra, stjerneskuddet fra Horten, med en magnetisk og myk stemme. Hun blir ofte sett på som en av Norges mest spennende navn innenfor emosjonell pop, etter deltagelsen i TheVoice i 2021. Spesielt var det singelen «lonely» som tok lytterne og seerne med storm i tiden etter det kjente tv-programmet. Den 23år gamle artisten skriver egne tekster som ofte handler om kjærlighet og sårbare temaer som andre kan kjenne seg igjen i. Med flere millioner streams er det klart dette er en artist man må få med seg!


Sist gang vi så Bo Milli på scenen på Trondheim Calling spilte hun som sitt soloprosjekt Emilie Østebø. Siden den gang har den unge artisten vokst til de grader og bevist hun er noe av det beste norsk indiepop har å by på om dagen. Med anerkjennelse fra noen av de mest kjente musikkpublikasjonene i verden og konsertopptredener på festivaler som Øya, by:Larm og UKA har Bo Milli plassert seg i toppsjiktet av up-and-coming artister i Norge.


Med nominasjon til Årets Urørt og mange gode liveopptredener det siste året, er det klart for at Han Herman tar over den norske pop-scenen. Etter en rekke singler og listinger på P3 og noen av de største listene på Spotify ligger det store forventninger til Han Hermans albumdebut. Anmeldere landet over har også lovpriset sangene til Han Herman med uttalelser som “nesten legendarisk” (VG) og “dette er en stjerne i fødselen” (Dagsavisen).


Den svensk-norske trioen Ævestaden har raskt tatt sin plass på den Norske folkemusikkscenen. Med sin sømløse blanding av moderne musikk med folkemusikk inviterer Ævestaden deg inn i et musikalsk univers du sjeldent har hørt maken til. Etter Folkelarmprisvinnende debut-album og samarbeidsalbum med Benedikt slapp bandet i september 2023 sin andreplate. Med konsert på Vinjerock allerede booket til festivalsommeren 2024 er det ingen tvil om at vi skal se mye av Ævestaden i årene som kommer.


Med et eklektisk univers som spenner fra elektronisk indie, progressiv R&B og alternativ hiphop, fremstår musikken til DOIF som et intelligent lydlandskap pakket inn i lekenhet og nostalgi. Mannen bak prosjektet, Andreas Lanesjord, er en erfaren produsent og musiker, og har vært fast medlem av Anna of the Norths band de siste seks årene. Nå kanaliserer han all sin energi i egen musikk og solokarriere under alter egoet DOIF. DOIF er dypt inspirert av artister som Mac DeMarco, Connan Mockasin, Thundercat, JamieXX og Little Dragon.


Atari byr på lekenhet, intrikate melodier og sofistikerte harmonier. Bergensbandet bestående av en kompetent gjeng musikere beviser at neo-soulen er kommet for å bli. Med Andrea Ådland kjent fra Finding Neo på vokal navigerer bandet seg lekent gjennom dansbare grooves og heftige melodier. Til Trondheim Calling tar bandet med seg sin rykende ferske debut-plate. Og skal vi tro tidligere anmeldelser bandet har fått kan vi trygt si at dette er en konsert man vil få med seg.


Med storebrors emo/pop-punk samling spillende i bakgrunn i barndommen er Lille Venn den hyggelige jenta som sitter i hjørnet på festen ikledd «The Cure» t-skjorte. Med ytterligere musikalske inspirasjoner som Paramore, Blink-182 og Taylor Swift, er sangene hennes skrevet som en nostalgisk dagbok om livets berg-og-dal-bane-tur og alt det kan innebære. Lille Venn har raskt gjort seg bemerket i musikkbransjen med slipp av debut-EP «Whatever, Together», radiolisting og tittelen «Månedens Urørt» på P3 i april 2023. Kanskje det er den deilig indie-pop/rocken, de velskrevne låtene, eller hennes sjarmerende, quirky væremåte som gjør at man ikke kan gjøre annet enn å digge Lille Venn. Uansett hva det er, Lille Venn er en artist du ikke vil gå glipp av.


Vioma er det nye stjerneskuddet på RnB-scenen i Norge. Med sterke tekster om kjærlighet i alle former og et mystisk og vakkert lydbilde er det ingen tvil om at Vioma synger seg rett inn i hjertene til lytterne. Debutalbumet KRYSTALLER tar med seg elementer fra pop og UK garage og byr på noe av det mest spennende i R&B-sjangeren for øyeblikket. Med anbefaling fra P3 Urørt og en rekke festivalbookinger over hele Norge er det klart at vi skal høre mer fra Vioma fremover.


Dina Matheussen, Dinaye, har man sett mang en gang på TV-skjermen enten det var på Norske Talenter, Idol, MGP eller MGPjr. Den Norsk-etiopiske artisten innså i tidlig alder at det var på scenen hun hørte hjemme. Den siste tiden har artisten slippet soul-låter med en ekstremt høy kvalitet. Blandingen av soul og inspirasjonen fra hennes etiopiske røtter skaper en unik sound du ikke vil gå glipp av. Nå befinner Dinaye seg i London hvor hun tar en bachelorgrad i låtskriving, vi gleder oss til å invitere artisten tilbake Norge for en konsert på Trondheim Calling.


Norges ferske stortalent «STORM» ble født i 2008 og har på rekordtid blitt kjent i den norske metalscenen. Han leverte en helt vill konsert på Tons of Rock og importerte stort under by:Larm.
Leo Davadi Sundli, som står bak artistnavnet, er selv oppvokst i Gåte’s turnebuss der han tidlig fant inspirasjon hos bla. Magnus Børmark, er nå klar for å sette norsk metalcore på kartet. STORM henter inspirasjon fra band som Bring Me The Horizon, Falling in Reverse, Motionless in White og Yungblud, og han er med dette en del av den nye metalmusikken som appellerer til en hel generasjon og ikke bare fans av en spesifikk undersjanger. Nå er STORM klar for å erobre Norge med sin knusende, men også fengende musikk.

Veslemøy Narvesen er en av de mest aktive, unge stemmene på den norske jazzscenen idag. I 2020 ble Narvesen tildelt Oslo Jazzfestival sin USBL talentpris og debuterte med sitt første prosjekt i eget navn på festivalen året etter. Med utgangspunkt i et bredt sjanger-uttrykk skaper hun musikk som utfordrer og beveger med fryktløshet. Hennes inspirasjon er hentet fra ulike musikalske ytterpunkter som nordisk avantgarde pianotrio-jazz til singer/songwriter på dialekt. I 2023 kom hennes debutalbum “We Don’t Imagine Anymore” på Jazzland Recording, plata er mangfoldig tilskudd til den norske jazzscenen med sin sofistikerte miks av pop og jazz.


Benjamin Dahle og Egil Reistadbakk møttes første gang i forelesning på NTNU – den ene universitetslektor, og den andre fersk lærerstudent. Fem år og en mastergrad senere er ikke lengre Ben og Reggies lærling og mester, men musikere og lærere begge to, og en jevnbyrdig duo som utfyller hverandre. Musikalsk befinner Ben og Reggies seg i et neo-soul- eller nu-funk-landskap, ispedd R&B, hip-hop og jazz – med tekster på trønderdialekt. Sporene spenner fra ballade-aktige låter til rett-i-trynet-grooves og nedpå klubbmusikk. Musikken er umiddelbar, lettbeint og humoristisk, samtidig som den har lag av motstand og dybde som gjør musikken mer interessant ved flere lyttinger. Musikken er skrevet, produsert, spilt inn, mikset og utgitt av duoen selv.


Spellemannsnominerte Ingvild Flottorp har de siste årene imponert med sin americana. Øyvind Blomstrøm er en kjenning i norsk musikkliv som en av Norges mest talentfulle musikere. Flottorp og Blomstrøms veier ble krysset da Blodstrøm ble invitert til å spille gitar på Flottorps første soloplate. Samarbeidet har siden det blomstret og resultert i en plate for god til å ikke få en plass på Trondheim Calling. Med Flottorps unike stemme og Blodstrøms kreative musikalitet blir dette en konsert du ikke vil gå glipp av.


Anna Lille får inspirasjon til sin musikk fra indie-popikoner som Lizzy McAlpine, Taylor Swift og Phoebe Bridgers. Den 19 år gamle artisten debuterer på scenen på Trondheim Calling, og forventningene er skyhøye etter to maktdemonstrasjoner av noen singler. Gjør deg klar for en solokunstner som presenterer den perfekte blanding av pop, indie, singer-songwriter med et snev av americana.


Fra sine øvingslokaler på Blitzhuset i Oslo inspirert av Honningbarna, Razika, Joachim Nielsen, De Press og The Aller Værste viderefører Hudkreft den fengende, lettbeinte norske punken med potensiale for massemobilisering og kaos. Med andreskiva nå ute i verden posisjonerer Hudkreft seg godt på den Norske punk-scenen som en av de mest lovende actsene de siste årene. Man kan ikke gjøre annet enn å glede seg til en knyttneve av en konsert.


Etter kort tid har Fig Tape allerede begynt å bygge seg et navn i Skandinavia, Storbritannia og Tyskland. Inspirasjonen kommer fra Berlin, klubbmusikk i et raskt tempo med elementer fra bedroom pop og synthbaserte riff. Etter konserter på Parkteatret, oppvarming for Sigrid på Sentrum Scene, Ideal Bar på VEGA i København gleder vi oss til å ta imot Fig Tape på Trondheim Calling.