Hva har kjøp og salg av musikkselskaper å si for det kunstneriske mangfoldet?

Presenteres av Trondheim Calling

Konsolidering og oppkjøp av selskaper i musikkbransjen er ikke et nytt fenomen. Det finnes flere eksempler på dette også i norsk live-bransje, og vi har sett en økning i denne trenden de siste årene. Bør vi være bekymret for hva dette har å si for mangfold, for økonomisk vekst og for viktige kunstneriske og demokratiske prinsipper? Er det privat næringsliv som skal ta kostnaden for å opprettholde det kunstneriske mangfoldet, eller bør offentlige organer ta mer ansvar? Kan tilførselen av ny kapital være med på skape et større mangfold i norsk live-bransje, eller vil vi se flere og flere festivalplakater som ser like ut?

Gjennom denne panelsamtalen vil vi undersøke de komplekse dynamikkene som oppstår når kunst og kommers møtes. Vi vil utforske hvordan festivalarrangører, artister og musikkelskere påvirker og selv påvirkes av utviklingen. Kan vi sammen finne veien mot en bærekraftig og inkluderende fremtid for musikalske begivenheter, der kunsten kanskje får den oppmerksomheten den fortjener?

Deltakere

Moderator | SIRI NARVERUD MOEN
Siri Narverud Moen er journalist og redaksjonsleder i musikkmagasinet ballade.no, der hun også skriver en fast spalte om norsk elektronisk musikk. Hun har jobbet med norsk musikk i tjuefem år, i NRKs Urørt, Kulturnytt og Lydverket, og som anmelder i flere andre redaksjoner. «Narva» Moen startet dessuten Music Norways kontor i Berlin og har jobbet med markedsføring av konserter, festivaler og dans. Hun er også spaltist i hjembyens lokalavis.

GURO FURUNES PETTERSEN
Guro Furunes Pettersen er festivalsjef og bookar for Vinjerock, ein festival 1060 moh. i Jotunheimen. Ho har god fartstid i arrangørnæringa og brenn for nynorsk, fellesskap og sjølvsagt distriktet.

CLAES OLSEN
Gründer og Bookingsjef Øyafestivalen
Var med å starte festivalen i 1999. Jobber hovedsaklig med booking av artister, men har også en stilling i Superstruct international, hvor Øya gründerne er medeiere.

MARTIN PAUL OLAV NIELSEN
Född 1983 i Stockholm. Utbildad IT-Ekonom och har en ’Master’ i företagsekonomi och en i informatik. Startade arrangörskarriären på EMA Telstar (nu Live Nation Sweden) i 2007. Fyra år senare, i 2011, efter att jag hade koordinerat turnéer till Norge och Norden med bl.a. Guns N’ Roses, Kanye West, Slipknot, Taylor Swift m.fl. så frågade Rune Lem om jag vill komma till Norge och ta över rollen som ’Head Promoter’ och sen dess har jag blivit kvar. Idag delar jag ansvaret som Daglig leder tillsammans med Morten Valestrand (även CFO), är ”Head promoter” för Live Nation, styrelseledare i Luger, Tons of Rock och ACT Agency samt styremedlem i Bergen Live och Slottsfjell. Agent för Dagny och Stig Brenner samt involverad i festivaler som Findings, Tons of Rock, NEON, Trondheim Rocks, Feelings och Kadetten.