Første artistslipp

Endelig kan vi slippe de første artistene til Trondheim Calling 2024!

Billetter til TC24 slippes onsdag kl. 09.00 her.


Das Body er tilbake! Det nordiske elektro-pop-bandet, ledet av den fengslende Ellie Linden, er endelig klar med sitt nye album.
I 2020 var bandets debutalbum «Peregrine» en umiddelbar suksess i Norge og ble nominert til Spellemannprisen i indie/alternativ kategorien. Albumet fikk også betydelig spilletid på både P3 og P13, der singelen «Scared» var A-listet. Bandet lanserte også sin tilstedeværelse i USA, der turneen deres høstet lovord fra medier som FADER, i-D, Clash, Dazed og New York Times.

Etter USA-turné trakk bandet seg tilbake til studioet, og etter tre år får vi endelig se hva bandet har brygget på de siste årene.


Kjent for sine energiske konserter og den musikalske bredden, som favner fra fri jazzrock og psykedelia til krautrock og tung stonerrock er Kanaan et kraftstykke av et band.

Med sju album under beltet siden 2018, er det ingen tvil om at Kanaans kreativitet ingen ende vil ta. Denne kreativiteten resulterte i Spellemannspris i 2021 for albumet Earthbound. Kraften og kreativiteten i bandet kommer tydelig frem på scenen, og med lang erfaring på senen og opptredener på store og små festivaler og klubber i både Norge og Europa.


Mall Girl byr alltid på det lille ekstra på scenen. Bandet fortsetter å være en av Norges mest lovende indie-acts etter debutskiva i 2022. Med nytt materiale på vei er det bare å glede seg til å se hva bandet byr på fremover.

Bandet som har besøkt alt fra små til store festivaler som Øya og Roskilde jobber nå med å ferdigstille sin andreplate. Første drypp fra innspillingsprosessen ble sluppet i vinter, og «Emo Shred (demo)» gikk rett inn på spillelistene til NRK P3. Live er bandet en minst like stor eklektisk indie-fest der de gang på gang beviser seg sin plass på det alternative pop-kartet verdig.


Bodø-guttene i Regnvær startet sin karriere i 2015, og etter rask oppmerksomhet rundt sin musikk var det ingen tvil om at Norge hadde fått en hitmaskin. Og med flere millioner streams på Spotify var det tydelig at bandet hadde en lysende fremtid i møte.

Med en sound i krysningen mellom pop og moderne R&B har guttene sjarmert Norge i senk og laget seg en solid fanbase. Guttene har de siste årene bodd i Trondheim og jobbet med debutalbumet sitt som kommer i 2024.


Klossmajors andre album “Alt jeg ikke har” har høstet strålende anmeldelser over hele landet, og har den siste tiden etablert seg som et sterkt liveband med tekster som treffer rett hjem. Vokalharmonier og fløyelsmyke melodier er godt akkompagnert av treffende tekster, noe som har ført til Klossmajor store suksess de siste årene.


Med sin energiske americana er The Impossible Green et godt kjent band i Trondheim. I tillegg til en rekke klubbkonserter har bandet også spilt festivaler i det ganske land. Etter album, EP og en rekke singler forventes bandets andrealbum i 2024.


To halvperifere flyplasspils-bekjente viste seg å være en umiddelbar musikalsk match. Resultatet er folkduoen Feber, bestående av Inge Bremnes og Helle Larsen og produsent Bendik Brænne. Alle tre godt etablerte musikere, med lang fartstid.

Singlene Elephants og Back in a Minute har blitt godt mottatt og etter få men gode konserter på blant annet Vinjerock er det på tide å vise frem Feber til et større publikum på Trondheim Calling. Gjør deg klar for lune låter med upretensiøs nordic noir.


Multiinstrumentalisten og vokalisten har blitt spådd av musikkbransjen som Norges nye R&B- og Soul-stjerneskudd. Etter konserter på Øyafestivalen og by:Larm er det høye forventninger til artistens videre karriere. Hennes første singel “Desperate Soul” kom ut i mars og debut EP-en kom ut i juli, etter dette har HILLARI høstet lovord fra media og skyhøye streamingtall.


Rapperen, låtskriveren og artisten har de siste årene tatt hele Rogaland med storm, og snart ligger hele det vidstrakte land for hans føtter. Begeistringen har vært stor for låter som «Medusa», «Panama», «Pillow Talking» og «Midnatt». Bergenske Full Effekt Records fikk også opp øynene for hans melodiøse stil og fullstendig hypnotiserende tilstedeværelse og signerte han uten mer om og men. Debut-epen «19» kom i fjor og vi har vært smittet av både energinivået og den lekne holdningen siden.


Krissy Mary høstet i 2022 strålende anmeldelser for debutalbumet Feme Sole og ble kåret av Norsk Americana Forum som årets nykommer. Også andre anmeldere hyllet utgivelsen som årets beste.

I november slipper artisten sitt andre album, og forventningene er allerede høye til det nye materiale. Det er bare å glede seg til Krissy Mary skal erobre deg og dine øreganger med mørk, psykedelisk neo-folk og utenomjordisk vokalkunst.


Etter suksessen med albumet love, let go and love again, med hele 10 låter listet på P3, og flere festivalgigs, starter DØSSI et nytt kapittel i høst og på nyåret. De aller heldigste, de som fikk se henne på festivalscener i sommer, har allerede fått en liten smakebit – DØSSI på norsk. På sin egen vakre dialekt.

I løpet av vinteren blir låtene allemannseie, når de første låtene fra hennes første norskspråklige EP, lyser opp i mørketiden. I skrivende stund er hun i studio for å fullføre EPen, samtidig som hun NOK EN GANG er listet på P3, denne gang med comfy sammen med trondheimsartisten St. Niklas.

Med konserter i inn og utland, kommer publikum langveisfra for å se konsertene få med seg magien som oppstår når DØSSI står på scenen. You’re in for a treat!


Etter å ha bodd fem år i Los Angeles spilte Ora the Molecule på en av Øyafestivalens største scener i 2019. Siden den gang har musikken beveget seg fra elektonika til space disco, og låtene hennes har blitt remixet av noen av elektronikaens største navn. Neste album, som er selvprodusert, forventes i løpet av 2023.


Vinner av Ocean Sounds Musikkpris i 2022, Severin, har sjarmert det Norske folk med låter som Betatt og Desperat. Begge låter gled rett inn i listene på P3. På livefronten har Artisten allerede spilt noen av Norges største festivaler, som Stavernfestivlaen og Jugendfest.

Severin byr på sårbare tekster, en unik energi og en sound alle kan sette pris på. Nå er talentet klar for å gi alt på Trondheim Calling.


Rapperen Grim Pil er like mye kunstner som artist, og skaper musikk på helt egne premisser. De to siste årene har han bygget opp en katalog med over 50 låter, og samarbeidet med etablerte artister som Tommy Tee, Lars Vaular og Jaa9 & Onkl P, og hadde sin første live-opptreden på Tommy Tee’s Rockerfeller-konsert i Februar 2022. Artisten mottok terningkast 5 for sin første mixtape og terningkast 5 i VG for singelen ‘Zarathustra’ fra årets andre mixtape ‘Aura’. Debutalbumet kommer i 2023 og til tross for avlyst konsert på Trondheim Calling det året, er vi glade for å kunne invitere artisten tilbake i år.


Cupid Girl, Julie Engelsviken, trer inn i det Norske indie-landskapet som en friskt pust. Etter debut-EP i juni og konsert på Klubb-Øya programmet spås det at artisten er verdt å holde øye med i tiden som kommer. Anbefaling fra NRK P3 og lovnader om snakkis-status er Cupid Girls konsert noe å se frem til.


Hvis Kaja Gunnufsen var større i kjeften, Raga Rockers var en søt jente med oppmerksomhetsbehov og Cezinando ikke var rapper får du Synne Sørgjerd. Med tekster som blåser deg av banen er det ingen tvil om at Synne Sørgjerd skal sette sitt preg på den Norske indierocken i tiden som kommer. Med lovord fra NRK P3, Dagsavisen, Aftenposten og flere er det stor nasjonal oppmerksomhet rundt artisten. Etter konsert på Øyafestivalen er vi sikre på at vi skal høre mer fra Synne Sørgjerd i lang tid.


Livet er en rekke tilfeldige hendelser, og ved visse anledninger må du fullt ut omfavne mulighetene som oppstår. Samarbeidet mellom popartisten CSN og metalbandet Obzene er et levende eksempel på dette prinsippet. De streber etter å skape musikalske verk som omfavner kropp og sjel.

Som mange av oss har CSN følt seg fortapt, det være seg hans opprinnelse, nåværende omstendigheter eller fremtidsutsikter. Han har navigert en mangfoldig vei fra Kongo til Nederland, Belgia og til slutt Norge– et begivenhetsrikt eventyr.

På en reise preget av oppturer og nedturer, har de siste fire årene satt hans motstandskraft påprøve. Gjennom denne turbulente fasen tok noe rot i ham: en lengsel etter å formidle disse følelsene. CSN og Obzene har samarbeidet om å skape et konseptuelt album som fanger nøyaktig disse følelsene.

Albumet ‘color, see you soon’ slippes vinteren 2023.


21 år gamle BABYLUCIFA landet nylig en identitetsskapende vignett på den nye TV2 serien ‘‘Fling‘‘ vår 2023 og er for tiden aktuell med kommende debutalbum. Etter konserter på Blå, Gamla, Ruller hardt og Vill Vill Vest ble det fullt fokus på låtskriving for rapperen.

Med hyllester etter freestyle på National Rap Show og 6’ere av Tommy Tee og Isak Brodahl er det helt klart at rapperen representerer fremtiden innen norsk R&B og Hiphop. Den selvlagde og selvproduserte artisten er nå klar for Trondheim Calling, stålsett deg for BABYLUFICA.


Cult Member er et crossover thrash band fra Tromsø. Høsten 2022 slapp de sin første fullengder «Infinite Death» som senere samme år ble nominert til Spellemannsprisen for årets metal utgivelse. Med vokalist fra Denton County Texas og medlemmer fra band som Die A Legend, Jabba og Reptile Master spiller de en rask og tung mix av hardcore og thrash.

Med gode anmeldelser både på debutalbumet og liveopptredener er det ingen tvil om at Cult Member er et band å få med seg.