Juryens utvalgte er på plass

Endelig kan vi slippe artistene som kom gjennom blant søknadene til Juryens utvalgte!

Hvert år melder rundt 4-500 artister seg på demokonkurransen «Juryens utvalgte», hvor de som blir plukket ut får muligheten til å spille to konserter for å vise seg fram for både publikum og musikkbransje under Trondheim Calling. Dette har festivalen gjort hvert år siden sin oppstart i 2011. Tidligere demoartister på Trondheim Calling inkluderer navn som: Highasakite, The Fjords, Bokassa, Amanda TenLord, Pom Poko, Brenn., ISÁK, LÜT, Combos, Mall Girl.

Juryen i år besto av:
Jon Vu-Yen Nguyen, P3 Urørt
Thale Bratterud Aunaas, Timeout Agency
Mathilde Orlien, Lun musikk/GEMS
Øyvind Rones, Indieseksuell
Stian Nicolaysen, The Orchard/Mutual intentions
Ina Rønning, Studentersamfundet i Trondhjem
Adiele Helen Krüger Arukwe, NRK P3
Jørgen Norby, Musikkontoret Tempo

PSST! Prisen på festivalpass øker denne uken

Husk å kjøpe festivalpass innen utgangen av søndag 19.11 for å få Early bird pris!


Gjør deg klar for ekstrem metall og jazz i ugrei harmoni. Agabas fra Trondheim spiller dødsjazz, og presenterer låtene sine med en intensitet og formidlingsevne uten like. Med inspirasjon fra legendariske band som Meshugga og Gojira er det ingen tvil om at Agabas musikk treffer deg som en knyttneve i fjeset. Allerede har bandet rukket å spille by:Larm, Inferno, Midgarsblot, Klubbdagen til Øya, Pstereo og Høstsabbat, endelig er Agabas klare for Trondheim Calling.


Til tross for sin unge alder har gutta i Autonomie allerede rukket å gjøre store ting i sin karriere. Trashmetallbandet har allerede gjort supportturné for Norges største metallband, Kvelertak, og delt scene med band som Deathhammer, Nerkomantheon og Blood Command. Bandet leverer knallhard riff og klare referanser til band som Sepultura, Slayer og Exodus. Gjør deg klar for noe av den beste metallen Stavanger byr på om dagen.


Med sine dype lyriske tekster og unike evne til å formidle om sin oppvekst, inviter Daniel Obede sine lyttere til et nytt univers som vil markere navnet hans i musikk bransjen 2023. Mange kjenner navnet Daniel Obede fra features med Hkeem, Ezzari, Patrick Makosir og Oscar Blesson og en sinnssyk freestyle som gikk viralt. Det er ingen tvil om at vi skal høre mer fra Daniel Obede de kommende årene.


gaaren inviterer deg til å danse bort alle bekymringer gjennom hennes dansbare rytmer og melankolske tekster. Det ferske artistprosjektet startet da Carine Gaaren, Teodor Kleive-Andersen og Johan Nes møttes på verdens største låtskrivercamp Song:Expo i 2022. Etter det har gaaren høstet gode tilbakemeldinger med anbefaling fra P3 Urørt og oppvarmingskonsert for Sigrid. Gjør deg klar til å danse!


Født og oppvokst i Bergen med røtter fra Zanzibar er Malik et frisk pust inn i Norsk musikkbransje. Det er ikke rart artisten allerede er blitt plukket opp til Arifs label NANAYA, med sitt unike sound og treffende tekster. Tematikk som å vokse opp mellom to kulturer og ikke føle tilhørighet i noen er fremtredende i Maliks dype tekster.


Gresk-Norske Markella byr på et musikalsk univers der synthbasert pop møter gresk språk, folketoner og klang. Med kun tre låter ute har sangene hennes allerede rukket å bli streamet i både inn- og utland og fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Selv sier artisten at musikken hennes er for gråten på klubben eller dansen på rommet. Det er i alle fall ingen tvil om at Trondheim Calling kan glede seg til å se Markella på scenen.


Sammen med et stjernelag av musikere presenterer Mathias Angelhus amerikana av ypperste klasse. Etter mange år som vokalist i rockeband var det på tide å slippe debutplata “After the Rain” i september 2023. Mathias viser at han er en moden låtskriver og en veldig overbevisende formilder.


Artisten, komponisten og produsenten Maud (Kristine Hoff) fra Bodø har i løpet av kort tid skapt bølger både nasjonalt og internasjonalt med sin overjordiske elektroniske pop. I 2021 slapp artisten sitt selvtitulerte debutalbum som mottok svært gode anmeldelser i både britisk, australsk og amerikansk musikkpresse. Hun har tidligere spilt på internasjonale bransjefestivaler som BIME i Spania og Tallinn Music Week i Estland, i tillegg til norske festivaler som Øyafestivalen, Træna, Vill Vill Vest og Festspillene i Nord-Norge.


Museum er et musikerkollektiv basert i Trondheim by, bestående av unge musikere fra både Trondheim og Oslo-omegn. Det musikalske uttrykket befinner seg innenfor vise-jazz og indie-pop-verdenen med nære norske tekster. Med lovord fra lokal media og en god hype etter Knaus-konsert er Museum et av de trønderske bandene man bare må få med seg under årets Trondheim Calling.


Med inspirasjon fra Koma Saxo, Otis Sandsjö, Lauryn Hill og Liane La Havas leverer naema smakfull soul, jazz og hiphop-inspirerte låter. Ensemblet av jazzlinja-skolerte musikere leverer sterkt på  improvisasjon og musikalsk lekenhet og har en særegen livesound.


Kraftfull og melodisk indie rock dynket i fuzzgitar. Of All Things byr på et hemningsløst liveshow og et lydnivå som kommer til å prege deg hele neste uke. Med utsolgte konserter og lovord fra P3 Urørt er det klart at Of All Things er et band man skal følge nøye med på i årene som kommer.


Hvem er ROSA FAENSKAP? Hva er ROSA FAENSKAP? Hvorfor er FAENSKAPEN ROSA? ROSA FAENSKAP er en kjærlighetserklæring såvel som en krigserklæring mot svartmetallen. I en sjanger marinert i usunne mengder testosteron og misantropi står ROSA FAENSKAP som en motvekt, og feirer skeivhet, likhet, og alt som glitrer. Bandet retter svartmetallens frustrasjon og faenskap mot homofober, kapitalismen, patriarkatet og fascister.


21 år gamle RÜ leverer soul og r&B av ypperste klasse. Med inspirasjoner fra gammel jazz, new age R&B og hiphop leverer hun lekre låter med både poetiske og politiske tekster. Ikke rart artisten allerede har åpnet Oslo Pride, spilt på Camp Øya og på Nasjonalmuseet og høstet gode anmeldelser på sin debutalbum. Med bunnsolide musikere rundt seg er det ikke lenge før stjerneskuddet blir å se på de fleste norske festivalplakater.


Stine Bogsveen spiller melodiøs visepop med innslag av country, folkemusikk og folkrock. Tekstene er inspirert av den skogfinske kultur- og naturarven, men også andre temaer knyttet til natur, identitet og kjærlighet. Artisten har allerede spilt en rekke konserter i Trøndelag og er klar for å vise frem sine sjelfulle tekster og melodier til Trondheim Calling-publikumet.


Med unike produksjoner, finurlige og morsomme tekster skiller tre40fire seg ut i mengden pop som lages i dag. Deres ukonvensjonelle lydlandskaper, med for eksempel lyder fra glitch/hyperpop-verdenen skaper låter man husker. Kun få utvalgte har rukket å få sett en konsert med tre40fire, derfor er det ekstra spennende å kunne ønske bandet velkommen til Trondheim Calling.


Vrengt henter inspirasjonen sin fra post-punk, moderne indierock og 60-talls psykedelia. Med konserter rundt om i landet de siste årene har fler og fler fått øynene opp for gruppa. Ikke minst har P3 Urørt lagt sin elsk på bandet med sitater som “Vrengt er et band jeg trenger mer fra i 2023”.  Det er ikke bare Urørt som gleder seg til å høre mer fra Vrengt, Trondheim Calling gleder seg også til to energifylte konserter.