Trondheim Calling | Nytt konferanseslipp!

Nytt konferanseslipp!

I samarbeid med artistorganisasjonen GramArt presenteres en kurspakke spesielt rettet mot artister på vei opp og deg som jobber for artister. Her kan man lære mer om hvordan få musikken sin spilt på radio, hvordan booke Norgesturne, kontraktsjus for artister og møte norske musikkbedrifter som kan hjelpe deg å få markedsført musikken din. Som en del av samarbeidet gir GramArt alle musikere som spiller på festivalen gratis årsmedlemskap for 2016.

Fagsøyle Artist, presenteres av Gramart:

I samarbeid med artistorganisasjonen GramArt presenteres en kurspakke spesielt rettet mot artister på vei opp og deg som jobber for artister. Her kan man lære mer om hvordan få musikken sin spilt på radio, hvordan booke Norgesturne, kontraktsjus for artister og møte norske musikkbedrifter som kan hjelpe deg å få markedsført musikken din. Som en del av samarbeidet gir GramArt alle musikere som spiller på festivalen gratis årsmedlemskap for 2016.

Fagsøyle Artist.
Presenteres av GramArt:

Hvordan forholder NRK seg til nye norske artister?

Jørgen Hegstad har vært musikkprodusent for P3, prosjektleder for P3 Urørt og plateanmelder for Lydverket og p3.no/musikk. Nå jobber han som programleder og musikkprodusent i den nye oppstartede digitalkanalen P13. I dette foredraget snakker han om hvordan de forskjellige kanalene, musikkredaksjonene og programmene forholder seg til uetablerte norske artister og hvordan man går frem når man skal forsøke å få musikken sin spilt.

Kurs i turnebooking i Norge

Hvordan booke og gjennomføre en suksessfull turne i Norge? Hvordan få spillejobber og selge ut konserter? Hvordan bygge en karriere som profesjonelt band i Norge? Eirik Søreide driver bookingbyrået Polar Artist AS som representerer artister som Highasakite, Bendik, Ida Jenshus, Erlend Ropstad og The Fjords og formidler nærmere 400 konserter i året. Selskapets artister har de seneste årene hentet hjem 7 Spellemannspriser, vært de mest spilte på norsk radio og slitt ut mange dekk på veien.

Kurs i platekontrakter

Artist,- lisens- og distribusjonsavtaler – Hva innebærer dagens kontrakter?

Talent er ikke nok for å få fart på musikkarrieren. I en ny musikkhverdag med større krav og flere muligheter til å påvirke egne forutsetninger, er kunnskap om bransjens utvikling og forhold, sikring av rettigheter og gode avtaler helt nødvendig både for artister og plateselskap.

Men hva kan man forvente seg av en platekontrakt i dag? Hva innebærer egentlig de forskjellige variantene? I løpet av dette kurset skal kursholder gi deg innblikk i hvilke rettigheter som overdras og i hvilken grad artisten bindes til plateselskapet.

Kursholder er advokat Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet. Marius har vært ansatt som advokat i GramArt siden 2008.

Møt musikkbedriftene: PR og Labeltjenester

Mange norske musikkselskap og plateselskap tilbyr nå også promoterings og distribusjonshjelp for andre mindre plateselskap og artister som gir ut musikken på eget selskap. Hvordan jobber de med artistpromotering? Hvilke tjenester tilbyr de?

20 minutt presentasjon av følgende selskap og deres tjenester:

HES
HES tilbyr et markedsapparat for artister hvor all markedsføring og promotering samles på én plass. Fokus er å legge en langsiktig plan sammen med oppdragsgiver, med fokus på merkevarebygging for maksimal utnyttelse av artistens potensial. Michael Jones er prosjektleder for artist-dealen av HES, og jobber med artister som Lars Vaular, Daniel Kvammen, Fjorden Baby! med flere.

Indianer PR/promo
Indianer PR/promo fyller 7 år i 2016 og er i dag et av landets ledende PR-byråer/promoselskaper for norske artister og har siden oppstarten jobbet med blant annet Moddi, Highasakite, Team Me, Tønes, Johndoe, The Wombats, Stefan Sundström og mange flere. Sarah Winona Sortland har bakgrunn fra blant annet Adresseavisen og som arrangør av Feminalen og jobber nå fulltid for selskapet.

Diger
Diger er resultatet av 18 års drift på Platebutikken Tiger hvor salg og markedsføring av uavhengige artister og plateselskap alltid vært hovedfokus. I 2008 utvidet sjef Kristian Kallevik butikken sitt virksomhetsfelt og startet både plateselskapet Fysisk Format som gir ut artister som Årabrot og Nils Bech, og Diger for å gjøre distribusjon for andre norske plateselskap og artister og har som mål å bli Norges beste musikkdistributør.

ACT Entertainment AS
ACT Entertainment AS er et multitjeneste-selskap som jobber blant annet med management og labeltjenester, og representerer artister som Daniel Kvammen og Death By Unga Bunga. Simen Herning er daglig leder i ACT Entertainment AS, og har også bakgrunn fra arrangørbransjen og Norske Konsertarrangører.

Presentasjoner etterfølges av muligheter for individuelle møter med de ulike aktørene.

Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.