Trøndertun-artister og klubb-program

I dag slipper vi to fortreffelige tilskudd til plakaten fra Trøndertun, og store deler av klubbprogrammet!

Dagspass kom ut denne uken, så nå kan du kjøpe pass til akkurat den dagen du vil! PS: det er svært få festivalpass igjen, om du vil få med deg hele helgen.

Matheus Mantovani er en brasiliansk komponist og instrumentalist. For tiden er han basert i Melhus, på Trøndertun Folkehøyskole der han fintuner håndtverket sitt. Tidligere har han gitt ut en rekke utgivelser med sitt band O Candido, men i 2021 kom soloalbumet Às Mãos Amigas. På Trondheim Calling har Matheus med seg sitt band og et repertoir i sjangre fra braziliansk populærmusikk til alternativ/progressiv rock.


Nora Roll imponerte stort da Trondheim Calling besøkte folkehøyskolen Trøndertun. Med sine herlig ærlige tekster og fengende popmelodier var det ingen tvil om at 19-åringen måtte spille sin debut-konsert på Trondheim Calling. Smarte, ærlige tekster og melodier som får det til å rykke i dansefoten er stikkordene her. Vi gleder oss til å se Nora Roll på scenen.


Nina Gjertsen og Anna Nor Sørensen er to levekvinner som forsynet seg grådig av livets buffet og deler gleden med alle som vil ha. De to har jobbet sammen i P3 siden 2020, både i Urørt og helgeprogrammet Absolutt fredag.. Som DJs spiller de så klart ny, norsk musikk fra Urørt og nydelige funn fra elektronika-universet. Her er det bare å ta på ja-hatten, gjøre klar Shazamen og bli med på festen.


Christophe Boulmer har på kort tid bygget seg opp et rykte som en av de mest ettertraktede DJ-ene i Oslo. Gjennom en utforskende og særegen tilnærming til utplukking av låter som DJ har han en tendens til å skape en helt egen stemning på dansegulvet.

Dette har ført til spillejobber på klubber og festivaler som Le Sacré i Paris, Hot!Hot!Hot! i Bergen og som oppvarming for den franske klubb-legenden Laurent Garnier på The Villa i Oslo og Habibi Funk på Blå. Forvent det uforventede i kjelleren denne lørdagen.


Afterparty på Alma’s med Sistebossen fra Østbyen! DJ Børek har stått bak feite klubbkvelder siden slutten av nittitallet, og leverer hiphop fra de siste tre tiår, med en touch av soul-originaler. KARGO stiller med 90 kg hissig vinyl på Alma’s denne fredagskvelden. Party and bullshit!


Fay er Trondheims krøllete basslinje-connoisseur. Som DJ opererer hun innenfor skillelinjen groovy house og smakfull tech-house.


Når hun ikke er på jobb på Tyven, er Ida Vie som regel å finne bak DJ decks på nattklubber og events. Med stor kjærlighet for vinyl er platebaggen hennes fyllt opp med house, jazz, spacedisco, world & afrobeats. Ida holder til på musikkbaren Tyven i Trondheim som daglig leder.


Fritz (Vaterland) og Sten Ove (eks. Blå) fra det nyoppstartede bookingselskapet LYDMYR spiller opp til Callingdans på Boxer med tre bein i rocken og en trefot på ville veier!

Om LYDMYR:
Bookingselskapet LYDMYR står for alt kulturelt innhold på Vaterland, Dunk og Goldie i Oslo sentrum. De bidrar også til programmeringen på Tunet i Jessheim og nyoppstartede Kometen i Drammen. De er en del av initiativet bak konsertserien og minifestivalen Klubb Vriompeis, festivalene Oslo Deathfest og Valo Rock i Vadsø, og gjør enkeltarrangementer på forskjellige scener rundt om i landet når det måtte høve seg.


Nora Pagu er å finne bak DJ-decksene på steder som Becco, Jæger, Internasjonalen, Blå, Trekanten og en reke andre anerkjente spillesteder i Norge. Se frem til en kveld med inspirasjoner fra den britiske klubbscenen. Det blir garage, afro, house, hipjop, funk og masse masse mer.