Jakten på lydbildet: Anna Lille & Propeller Recordings

Presenteres av FONO

Trondheim Calling-aktuelle Anna Lille har i fler år samarbeidet tett med plateselskapet Propeller Recordings om å finslipe det perfekte lydbildet ut av hennes mangetallige låtskisser. Over tid har artist og plateselskap sammen tolket referanser og forsket frem et felles vokabular og forståelse gjennom et fleksibelt og spennende lagarbeid.

Resultatet ble først lansert til en kritikerrost debut med låta «Stealing the Scene» (Naustdal, Shea, Settem) som kom ut høsten 2023. Singelen ble listet hos både NRK P3 og P1, og klatret i 2024 til topps pål A-listen hos sistnevnte. Våren 2024 slipper Anna Lille sin debut-EP via Propeller Recordings, og i februar festivaldebuterer hun hos Trondheim Calling.

Bli med i A&R-dybden når artist og plateselskap møtes til samtale om samarbeid rundt selve musikken – fra demo til utgivelse. Vi dykker ned i spørsmål som: Hvordan får man til et godt kunstnerisk samarbeid mellom artist og plateselskap? Hvilken rolle kan plateselskap ha i utformingen, og på hvilke områder ønsker artisten bistand?

Deltakere

Moderator: ODA SVENDSBY, PROPELLER RECORDINGS
Oda jobber i dag med artistutvikling, releaseplanlegging og alt annet mellom himmel og label-jord hos Propeller Recordings. Tidligere har hun høstet bred erfaring hos Warner Music Norway hvor hun i flere år jobbet spesialisert mot strømming, med stort fokus på analyse og samarbeid med partnere. I starten av 2019 begynte hun i Propeller Recordings med en variert roster av artister, og i fjor avla hun en masteroppgave hos UiO med fokus på artister og bruk av sosiale medier.

ANNA LILLE AKA ANNA KRISTINA LILLESTØL NAUSTDAL, ARTIST
Vestlandsdatteren Anna Naustdal debuterte høsten 2023 som soloartist under artistnavnet «Anna Lille». Debutsingelen «Stealing the Scene» høstet rosende kritikk fra norsk presse og radio, og ble listet på både NRK P3 og P1. Både Dagsavisen, 730.no og iTromsø fremhevet den vellykkede debuten, og sistnevnte skrev blant annet: «Jeg tipper at Anna Lille klarer å holde på oppmerksomheten i mange år fremover. Med en første smakebit som «Stealing the Scene» er det umulig å ikke bli sulten på mer.»

Sveiper du gjennom spillelistene til Anna Lille dominerer ofte idoler som Taylor Swift, Lizzie McAlpine og Phoebe Bridgers. Dypt inspirert av Bridgers vittig tekstforfatteri, og Swift sin gitardrevne låtskriving, har nittenåringen de siste årene skrevet et nytt kapittel i sin lovende artistkarriere.

ASBJØRN MYRVOLD, PROPELLER RECORDINGS
Asbjørn har jobbet som prosjektleder, A&R, head of sync og flere roller i plateselskap og forlag Propeller Recordings siden 2015. For tiden er han prosjektleder for Highasakite og har A&R-ansvar for hele Propeller-katalogen. Gjennom sitt mangeårige arbeid med noen av Norges største artister i et indie-label, hvor mange roller fylles av få ansatte, har han opparbeidet bred bransjekunnskap og solid kompetanse innenfor mange områder i platebransjen. Asbjørn er også styreleder i Musikkforleggerprisen.