Trondheim Calling | Om Trondheim Calling

Om Trondheim Calling

Foto: Håkon Karlsen

Trondheim Calling er en av Norges største bransje-festivaler innenfor musikkfeltet, som årlig viser frem et stort antall nye norske artister på vei mot et gjennombrudd.

Arrangementet er todelt og består av en musikkfestival på kveldstid og en konferanse for musikere og bransje på dagtid. Festivalen trakk samlet over 7000 besøkende i 2020.

Trondheim Calling er en ideell organisasjon med hovedformål å fremme ny norsk musikk og styrke den profesjonelle musikknæringen i Midt-Norge.

Historie

Trondheim Calling ble arrangert for første gang vinteren 2011 på Byscenen-kvartalet og ble helt utsolgt med over 2200 besøkende. 45 artister spilte på 5 ulike scener på bygget, deriblant Bendik, Razika og Pelbo. Konferanse-programmet på dagtid trakk 100 delegater.

I 2014 flyttet festivalen til Solsiden og doblet antall scener og publikumskapasitet.I tillegg til scener som Blæst, Dokkhuset og Løkka ble det arrangert konserter på alt fra Søstrene Karlsen til Galleri KIT og Bakke Kirke. Festivalen ble nok en gang helt utsolgt.

I 2016 utvidet festivalen geografisk og tok også i bruk scener i Trondheim sentrum og Brattøra, hvor det blant annet en parkeringskjeller ble gjort om til hemmelig nattklubb. Dette var også første året konferansen ble gjennomført på Rockheim og Clarion Hotel Trondheim.

I 2017 ble konferansen utvidet til 3 dager og festivalen gjorde om det tomme kjøpesenteret på Olavshallen til festival-landsby hvor publikum kunne møtes mellom konsertene.

2019 var første året festivalen kunne gjennomføre sine 100 konserter uten å måtte bygge improviserte scener, takket være nyetableringer som Lokal Bar og TYVEN.

Festivalen mottar støtte fra blant annet Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune.

Blant artister som på tidlig stadier i karrieren har vist seg fram på Trondheim Calling finner vi nå etablerte artister som Highasakite, Dagny, Bendik, Unge Ferrari, Pom Poko, Blomst, Bokassa, Brenn og Combos.

Pressesitat

«Trondheim Calling proves Norway’s music scene is in its best shape ever.»
The Line Of Best Fit (Feb 2019)
«Norges smudeste festival?»
NATT&DAG (2019)
«While many festivals fixate on hype, Trondheim Calling is about providing a platform for those with the dreams of breaking globally.»
Music Festival News (Feb 2019)
«Trondheim Calling is a huge success. A musical hub working genuinely hard for the scene – and proving that Trondheim can be more famous for its music than its troll hunting!»
virgin.com
«Bransjefestivalen Trondheim Calling har åpenbart vært en viktig vitamininnsprøyting for musikklivet og konsertscenene i byen.»
Adresseavisen
Tilgjengelighet

Vi bruker informasjonskapsler og analyserer besøk. Les vår personvernserklæring.